Stort inflöde av spännande idéer till regionalt utvecklingsprogram


Ett sätt kan vara att delta i Boost Chamber – ett program som arrangeras av regionens företagsinkubator Movexum och som riktar sig till innovatörer med potentiellt kommersiellt gångbara idéer. Idag, den 12 februari drar årets första upplaga av Boost Chamber igång och intresset har varit stort från länets innovatörer.

-          Vi fyllde antalet platser snabbare än förväntat – intresset har varit så stort att vi redan nu har ett antal deltagare till höstens omgång. Är man intresserad rekommenderar jag att man redan nu ansöker för att garanteras en plats i höst, berättar Johan Wickenberg, affärscoach på Movexum och ansvarig för programmet.

​Är du intresserad av att delta i nästa Boost Chamber? Skicka oss en intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Till den första teoridagen i Gävle kommer 19 människor i åldrarna 22 till 73 från hela länet för att delta i programmet som ska hjälpa dem att utforska sina idéer. Vid programmets slut om cirka tre månader hoppas man på att många av idéerna har visat sig vara så pass bra att de är material för inkubatorn med potential att bli kommersiellt framgångsrika företag som gynnar regionens tillväxt och kompetensförsörjning.

-          Idéerna som ska provtryckas i årets första upplagan av Boost chamber är vitt spridda – här finns allt från techidéer om nya appar och digitala verktyg för teambildning till lösningar för utekontor och industriapplikationer. Gemensamt för dem alla är att de är sprungna ur drivna människors vilja att lösa problem och utmaningar, säger Johan Wickenberg.

Syften med programmet är att idébärarna i ledning av affärscoacher och konsulter, specialiserade på affärsutveckling och kända startup-verktyg från Silicon Valley och tillsammans med övriga deltagare i Boost Chamber, ska få testa på vad som krävs för att förvandla en idé till en produkt eller tjänst som är efterfrågad på marknaden. Teoridagar kombineras med praktiska moment och programmet avslutas med att idébärarna får pitcha sina idéer för en panel bestående av såväl investerare som framgångsrika entreprenörer. Programmet arrangeras av Movexum i samarbete med Propell Innovation och Sandbacka Park. Utbildningstillfällena sker i såväl Gävle som i Hudiksvall och Sandviken.