Movexum går in som medarrangör till SKAPA-prisetAlmi Gävle Dala och Movexum hjälper entreprenörer och företag att utvecklas så att de kan bygga framgångsrika bolag som kan växa och skapa tillväxt i vår region. Att uppmuntra innovation är en viktig del i vårt uppdrag och vi är stolta över att i år tillsammans arrangera SKAPA-priset i Gävleborgs län.

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och som delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket. Varje år delar utser stiftelsen ut två priser; SKAPA-priset på 550 000 kr och SKAPA-priset för unga innovatörer på 250 000 kr.

Urvalet sker i två steg; först länsvis och därefter nationellt. Vinnaren i Gävleborgs län får av Almi Gävle Dala och Movexum ett pris på 10 000 kronor och kvalificerar sig till finalen i Stockholm där Stiftelsen SKAPA delar ut Sveriges största innovationspris – SKAPA-priset. En regional prisutdelning sker på Gävle slott i maj. Förra årets vinnare i Gävleborgs län var Movexum-bolaget D-Rail.

​Sista ansökningsdag är den 23 april så passa på att söka nu (eller nominera någon du tycker delta i tävlingen)! Ansökningsformuläret finns på www.stiftelsenskapa.se.