Biblioteket

Kunskapsutvecklande och kompetensbyggande.

I vårt bibliotek samlar vi såväl livesändningar från våra föreläsningsevent som tipsfilmer, intervjuer med mera. Här kommer du även att hitta tips på litteratur som vi själva har i våra bokhyllor på Vågskrivargatan 5 och poddar som vi rekommenderar.

Videoklipp och livesändningar

Vi livesänder våra kunskapsevent ”Startupfrukosten” (tidigare kallade ”Movexum bjuder på kunskap”) på vår Facebook-sida. För den som varken har möjlighet att fysiskt närvara eller se livesändningarna när de äger rum sparar vi klippen så att man närsomhelst har möjlighet att ta del av den kunskap som våra föreläsare delar med sig av.

Vad vill banken veta när jag vill prata finansiering och hur kommer hållbarhet spela roll nu och i framtiden?

Tomas Ahlbäck från Nordea berättar om vad de vill veta av startups som kommer till dem för finansiering, och på hur Nordea ser på hållbarhet.

Movexum bjuder på kunskap – tema affärsjuridik

Helena Lindbäck från Advokatfirman Lindahl föreläser om grundläggande avtalsrätt för startups.

Föreläsare: Helena Lindbäck

Sändes live den 12 september 2018.

Så bidrar vi till tillväxten i Gävleborg!

Nu drar vi igång vår inläggsserie där vi med hjälp av siffror ska försöka beskriva vikten av att jobba med innovation och startups.

Först ut är vårt inkubatorbolag BlixtIn som skapat tre nya arbetstillfällen i Söderhamns kommun.

Movexum bjuder på kunskap – tema varumärket

Varumärket – vår viktigaste och värdefullaste tillgång. Detta betyder varumärket för långsiktig, hållbar och lönsam framgång.

Föreläsare: Steven Kautzky Andersson.

Sändes live den 30 maj 2018.

Så förbättrar du dina chanser att lyckas med din idé!

Enligt statistiken så misslyckas sju av tio startups. Den främsta orsaken till varför är att det saknats en marknad för produkten/tjänsten eller idén. Här är fem tips som förbättrar dina chanser att lyckas med din idé – tema verifiering.

Movexum bjuder på kunskap – tema finansiering

Föreläsare: Ylvali Gerling, MYoroFace, Isabelle Waldenström, Almi Invest och Per-Erik Persson, Norrlandsfonden.

Sändes live den 26 oktober 2017.

Movexum bjuder på kunskap – tema bygga team

En föreläsning om hur du som entreprenör bygger att framgångsrikt team, hur du gör det smart och hur du ska tänka kring samarbeten.

Föreläsare: Tommy Sandin, Norlin & Partners

Sändes den 17 oktober 2018.

Movexum bjuder på kunskap – tema kvinnor som investerar

Små bolag och startups är beroende av finansieringsmöjligheter för att kunna utvecklas till sin fulla potential. En särskild stor utmaning står kvinnliga entreprenörer inför. I Sverige gick under 2017 mindre en 1% av sammanlagt 11,4 miljarder investerade kronor till bolag med enbart kvinnliga grundare. Lyssna till föreläsningen med grundarna till Asynjor Invest som arrangerar investerarutbildningen för kvinnor som vill lära sig att investera och ta makten över sitt kapital.

Föreläsare: Monica Hedberg och Margareta Neld, Asynkor Invest.

Sändes live den 21 mars 2018.