About Movexum

Value-creating, inspiring, guiding and challenging.

Our remit to create growth in the region by taking innovative ideas and turning them into commercial products and services gives us our core values, direction and support. Since we started in 2008, we have helped approximately 100 entrepreneurs and innovators. A few of the companies have now been listed on the stock exchange, most of them currently have several employees, and some of them have really changed people’s lives with their solutions, and provided them opportunities they otherwise would not have had. We are proud that our activities have contributed to some of the success stories of our region.

At Movexum, we are not only passionate about helping people build successful companies from their ideas, we are also very engaged in issues such as equality and equal opportunities. For us it´s important that when you come to us with your idea, the only things that are assessed are the potential of your idea and your personal motivation, nothing else.

Being a Movexum incubator company doesn´t only mean that we professionally support and help you progress, both your company and yourself, it also means you become part of a great community that offers you support, motivation, knowledge and of course competence. A warm welcome to you!

The Movexum-team

We have a dedicated and engaged team that is passionate about helping people realise their ideas.

Den 4 juni 2019 fastställde bolagsstämman ny styrelse i Movexum AB, enligt valberedningens förslag och Regionfullmäktiges beslut 190604.

Our board

Staffan Thegel

Board member

Eva Lindberg

Board member

Nyfiken på våra bolag tycker om oss?

Here you´ll find some examples of what companies that are, or have been, part of our incubator say about us.

 

Contact us

Adress
Vågskrivargatan 5, 803 20 Gävle

E-post
[email protected]

Kontaktformulär

Ulrika Malmqvist

VD

Movexums VD som leder genom att bygga team och ta täten. Har en ingenjörsexamen och lång erfarenhet av att leda komplexa nationella och internationella utvecklingsprojekt med privata såväl som offentliga aktörer. Har sammanlagt 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom private/public partnerships och internationella etableringar. Sportintresserad Sandvikenbo med en bakgrund som fotbollsspelare. Sitter bland annat i Styrelseakademin Gävleborgs styrelse. Gillar att resa och går gärna på stand up.

”Att vara del i ett kunnigt och dynamiskt team är otroligt stimulerande samtidigt som vi tillsammans med entreprenörerna jobbar för att åstadkomma resultat. Att leda bygget av ett starkare Movexum, och att möte människor som har idéer och de vill förverkliga, driver och inspirerar mig. Dessutom vill jag jobba med människor och drivs av att bidra till att Gävleborg blir en ännu bättre plats att leva och verka på.”

Kontakt: [email protected] eller 070-750 22 56  

Skills

Ledarskap

98%

Det svenska innovationssystemet

88%

Smittsamt skratt

97%

Madelene Sund

Event- och communitymanager

Globetrotter vars utövande av för fotboll tog henne till Kansas där hon där hennes intresse för marknadsföring och affärsutveckling föddes. Tog sin kandidatexamen i internationell marknadsföring och flyttade till Minnesota med examensbeviset i handen och med anställning på en startup. Resan fortsatte mot hemlandet Sverige där hon i Stockholm jobbade som projektledare för ett internationellt bolag. Trivs i internationella sammanhang, gillar att träffa nya människor, är intresserad av inredning, träning och mat.

Kontakt: [email protected] eller 073-980 17 62

Movexum är ett otroligt spännande bolag med massor av härliga och duktiga kollegor.

Jag ser fram emot att bygga ett starkt Movexum-communityträffa nya intressanta bolag och följa deras utveckling. Jag hoppas vi ses på ett av våra härliga event framöver”.  

Skills

Digital marknadsföring

98%

Projektledning

87%

Hitta billiga flygresor

100%

Richard Hainsworth

Internationell coach

Inflyttad amerikan som själv drivit startup och som vid sidan av sitt jobb som coach på Movexum fortfarande är egen företagare där han jobbar deltid med globala storbolag som senior strategi- och innovationskonsult. Tidigare bakgrund inom medicinteknik och har tagit bolag till börsen. Har ett jordbruk i Årsunda där han också bor och jagar. Kan väldigt mycket om det mesta, har en fäbless för klockor och befinner sig ofta på resande fot i andra länder.

”Jag gillar att arbeta med drivna entreprenörer som vill påverka världen genom att förverkliga sina innovativa idéer. Jag tycker om att hjälpa dem att identifiera och övervinna alla hinder de träffar på. Framförallt är det roligt att se våra entreprenörer växa som innovatörer och människor.”

Kontakt: [email protected] eller 070-757 99 79

Skills

Internationella affärer

98%

Varumärke

85%

Historiakunskaper

91%

Anna Utterberg

Kommunikationsansvarig

Har en bakgrund inom print som rutinerad nöjesredaktör med vana att hålla ihop mediaprojekt och att bygga budskap. Byggt och utvecklat magasin samt lanserat digitala satsningar. Jobbat med kommunikation i såväl startup som offentlig sektor. Har nyligen återupptäckt tjusningen med hästar och hoppas kunna starta några hopptävlingar. Annars en  inredningsintresserad Gävlebo som läser deckare på engelska och gärna spenderar tid i stugan i Hälsingland. 

”Jag ser det som en ynnest att få jobba i en organisation där alla får vara delaktiga och är stolt över att vi på ganska kort tid skapat en så bra kultur hos oss. Det är extra roligt att jobba med kommunikation när det finns så många roliga och spännande saker att berätta.”

Kontakt: [email protected] eller 073-981 73 25

Skills

Grafisk design och formgivning

92%

Storytelling

83%

Minnas låttexter och snabbt känna igen låtintron

95%

Ivar Renngård

Affärscoach

Söderhamnsbo men norrman at heart. Har en bakgrund som bland annat IT-chef och andra strategiska befattningar. Föredrar att jobba med människor framför siffror. Har 20 års erfarenhet av affärsutveckling och har precis som vår internationella coach Richard egen erfarenhet av att driva startup. Spelar gärna piano eller påtar i växthuset när han inte jobbar.

”Det roligaste med att jobba som affärscoach på Movexum är att få hjälpa entreprenörer att lyckas med sina affärsidéer och vara med och skapa tillväxt i regionen. Jag trivs jättebra på Movexum för vi är ett grymt team som hjälper till att lyfta varandra i det jobb vi gör! Jag som person försöker att bidra med att se till hela personens behov – både som stöd till entreprenörer och till det egna teamet.”

Kontakt: [email protected] eller 070-783 07 54

Skills

Innovationsbegrepp och termer

94%

Coaching

95%

Finurlig

99%

Jenny Ohlsson

Ekonomichef

Egen företagare med ekonomexamen som brinner för att siffror och budgetar ska bli roliga och användbara i företagarens utveckling. Gillar att jobba med människor och bidra till att göra verklighet av drömmar. Rådgivare inom affärsutveckling med fokus på finansiella och ekonomiska frågor sedan 15 år. Tre idrottande tonåringar på hemmaplan vilka ger möjlighet att vara med i idrottens värld. Tränar gärna vid tillfälle och läser en god bok för att slappna av.

”Jag är hedrad att få vara med och vara en del av en process och ett team som möjliggör idéer att växa till ett framgångsrikt företag, att vara med och se hur entreprenörerna växer, utvecklas och skapar tillväxt. Sammanhanget där människor möts, delar erfarenheter, bollar idéer och får konkreta verktyg att ta sina idéer vidare är något jag är stolt över att vara en del av.”

Kontakt: [email protected] eller 070-790 96 35

Skills

Finansieringsrådgivning

93%

Budgetrapportering

87%

Idrottsmamma

100%

Daniel Edströms

Projektledare hållbarhet

Edsbybo i grunden, men numera bosatt i Gävle med sambo och en gammal katt. Är utbildad industridesigner på Högskolan i Gävle, som gjorde sitt examensarbete inom tjänstedesign hos Movexum. Utbildningen gav en bred grund med kunskaper inom flera områden som produktutveckling, grafisk design, hållbarhet och tjänstedesign. Drivs av att arbeta med ett fokus på människan och dess behov i sitt arbete. Fritiden spenderas gärna med tv-serier, träning, eller med att ta hand om hemmets väldigt många växter. Om det inte fikas förstås.

”Som jag sagt i en intrevju inför examensarbetet här på Movexum så lockas jag av att arbeta med Movexum för den inspirerande miljön och drivet och hjälpsamheten hos Movexum. Nu, efter att ha gått vidare med andra projekt inom organisationen, kan jag säga att samma saker gäller. Att få fortsätta min resa med att bidra till och få ta del av detta inspirerande gäng känns väldigt roligt!”

Skills

Tjänstedesign

87%

Designprocessen

89%

Skäggvård

99%

Gunilla Roberg

Affärscoach

Dalkulla som drivs av ledorden framåt och uppåt och som inte bangar vare sig för utmaningar eller förändringar.Har i rollen som affärscoach med sig både det lilla och stora perspektivet i och med sina tidigare erfarenheter från såväl startups som globala koncerner. Har en bakgrund på IKEA med globala uppdrag inom change och business design. Har även etablerat och bemannat IKEA-varuhus samt innehaft rollen som kommunikationschef. Första anställd i en startup inom design som affärsutvecklare där hon bland annat byggde struktur och internationell affär. Gillar att förstå och se människan bakom bolagen, är en flitig Netflix-användare och älskar kontraster.

”Det allra roligaste i min roll som affärscoach är att få träffa så många intressanta bolag och människor, och dessutom få se andra utvecklas och se företag få fart på sin verksamhet – det driver mig! På Movexum är vi ett fantastiskt team som gör varandra bra. Att få möjlighet att bidra och att bli upptagen i gemenskapen är viktigt för mig. Det är också tydligt vad vi ska leverera, det är ett måste för mig.”

Kontakt: [email protected] eller 073-663 23 92

Skills

Utveckla affärer

91%

Utveckla människor

89%

Grym utförsåkare när underlaget är det rätta

96%

Johan Färnstrand

Regiondirektör Gävleborgs län sedan 2017. Bor i Uppsala. Har arbetat i ledande befattningar inom  bl.a. flygindustrin, FMCG, media (tidningar, radio) samt vård och omsorg. Verkat som styrelseledamot och ordförande i styrelser inom media, digital/social media, transportsektorn, konsumentvaror och tjänstesektorn. MBA från Handelshögskolan i Stockholm

Finns det några särskilda frågor/områden du brinner lite extra för?

Vad gäller uppdraget som ordförande i Movexum så är det:

Go to market – att bidra till att en god idé kan gå från idé till produkt som fungerar på marknaden.

Affärsutveckling – att utveckla och hjälpa till att bygga bättre företag.

Håkan Rönström

Styrelseledamot

Förtroendeuppdrag i Region Gävleborg och Hudiksvalls kommun. Bosatt i Hudiksvall. Har plats i Regionstyrelsen, Kommunstyrelsen och dess utskott. Har styrelseuppdrag i bland andra Almi GävleDala, Innovationsnod n:a Hälsingland Ek. Förening, Hudiksvalls Näringslivsbolag AB, är huvudman i Hälsinglands Sparkbank.

Håkan, vad vill du med ditt styrelseuppdrag i Movexum bidra med?
Att bevaka så att samarbetet ökar mellan länets noder, näringslivsbolag, Almi GävleDala och Movexum.

Torbjörn Jonsson

Styrelseledamot

Bor i Delsbo. Har en kandidatexamen från Mälardalens Högskola inom  Automation. Har jobbat inom många olika områden som IT-konsult, kvalitetschef, inköps- och logistikchef, produktionschef och har haft olika VD-roller. Bland arbetsgivarna finns ABB, ERicsson, Tieto, Connecto, Delsbo Candle. Ansvarar idag för SME-utveckling inom RISE Acreo och leder Fiber Optic Valley. Har haft flera olika styrelseuppdrag, idag Regional Innovationsnod Norra Hälsingland  samt Movexum.

Torbjörn brinner för innovation och hållbar utveckling och vill med sin roll som styrelseledamot bidra till att Movexum är en attraktiv och central del av innovationssystemet i Gävleborg.

Alf Persson

Styrelseledamot

Alf Persson har en bakgrund som egenföretagare inom fordonsbranschen, bland annat som försäljningschef, agenturansvarig och som delaktig i uppstarten av DäckTeam-kedjan. 2001 bytte han bransch och klev in som minoritetsägare i Telekom där han var med och utvecklade bolaget från grunden till 40-talet anställda. Är idag pensionär på halvtid, sitter som ledamot i Fullmäktige Gävleborg, kommunfullmäktige Hofors Kommun och som styrelseledamot i Värmevärden AB. Har även konsultuppdrag. Tidigare arbetat inom försvarsmakten och är utbildad pilot.

”Som ledamot i Movexums styrelse ser jag fram emot utmaningarna i att från grunden få vara med och bygga upp företagsverksamhet och resan ut mot tillväxt och marknad. Att se en idé växa till en produkt eller tjänst och bli livskraftig på en marknad brinner jag för”.

Annika Roos

Styrelseledamot

Annikas nuvarande titel är Head of Powder Operations, Additive Manufacturing Division, Sandvik Machining Solutions. Är utbildad civilingenjör med inriktning teknisk fysik. Har sedan 1986 jobbat på Sandvik i ledande positioner inom flertalet olika områden, bland annat som Supply Chain Managemant, Marketing, Communications, Sales och R&D. Är för närvarande styrelseordförande i Sandvik Utbildnings AB (inklusive Göranssonska skolan) och Osprey Ltd (ett företag i Storbritannien helägt av Sandvik).

”Jag vill bidra med min långa erfarenhet från många olika funktioner inom industrin till att skapa tillväxt i regionen – att stötta företagare med att utveckla sina affärsidéer till framtida etablerade verksamheter.”

Jonas Lundblad

Styrelseledamot

Mer information kommer

Lisa Wiik

Styrelseledamot

Lisa Wiik, Torsåker, är VD på Wiiks Rör AB. Har studerat ekonomi och har haft ett antal styrelseuppdrag, bland annat i Företagarna och Köpmannaföreningen. Sitter idag i styrelserna för Comfort Sverige och Handelsbanken, även aktiv i marknadsrådet i Comfort.

”Jag har valt att sitta i Movexums styrelse då jag är aktiv och brinner för tillväxt inom alla möjliga områden. Jag tror också attt jag kan bidra med erfaenheten från mina helt olika styrelseuppdrag som jag haft genom åren.”

Staffan Thegel

Styrelseledamot

Staffan har arbetat över 30 år inom finansbranschen, i huvudsak med fokus på finansieringsfrågor, främst till företag. Under den största tiden har Staffan varit verksam i Gävleborg. Idag arbeter han som VD för Sörby Handelsträdgård som är ett av Sveriges äldsta trädgårdsföretag utanför Gävle. Utöver engagemanget i Movexums styrelse är han ordförande i Stiftelsen Drivhuset Gävleborg som hjälper studenter vid Högskolan att starta företag.

”Med mina olika erfarenheter och kompetenser hoppas jag kunna bidra till att Movexum kan bli ännu lite bättre på att hjälpa entreprenörer att förverkliga sina idéer och därmed bidra till tillväxten i Gävleborg.”

Eva Lindberg

Styrelseledamot