Flygande start för Shings crowdfundingkampanj – nästan halvvägs första dagen

Shings, ett företag med sportskor som ska ge hästen ett bättre steg, tar nu själv nästa stora steg. Rakt in i crowdfunding.
Redan under den första av kampanjens 45 dagar nådde företaget nästan halvvägs till sitt finansieringsmål.
Dels är hästar ett ämne som engagerar och ligger många varmt om hjärtat, och dels ligger företagets produkt, alternativa skor till häst, helt rätt i tiden.

Alternativa skor till häst, eller så kallade barfotaboots, är en marknad som växer lavinartat. Allt fler hästägare väljer att frångå den traditionella järnskon till fördel för att hålla sin häst barfota så mycket som möjligt, och komplettera med skor endast de få timmar i veckan som hästen tränas, rids eller körs.
Shings är en svensk tillverkare av sådana barfotaboots, med specialinriktning sportskor för häst. Nu, i samband med att företaget ska växa och etablera sig på en större marknad går företaget ut med en crowdfundingkampanj där hästägare, kunder, intressenter och anhängare – ja alla som känner ett engagemang för djuret häst, bjuds in att bli del av företaget.
– Vi tror crowdfunding är en bra väg för oss. Vi vill nå många människor med samma värderingar och drivkraft, och få dem att engagera sig i och berätta om vårt företag. Blir vi ett team med många som delar passionen för hästen, där alla i sin tur har nätverk med många fler likasinnade, blir vi starka. Och tillsammans kan vi då göra detta till en fantastiskt rolig och inspirerande resa, säger Shings VD Marina Nylund.
 

Fler nyheter

Följ med oss till Kanada

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av SSUW, Scandinavian Startup Week. Satsningen, som görs tillsammans med inkubatorerna Bizmaker, Movexum, Företagsfabriken i Kronoberg och

Läs mer »

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev