Inkubatorbolaget D-RAIL årets vinnare – för andra gången – i SKAPA-prisets länsfinal

Start-up bolaget D-rail fick idag mottaga Stiftelsen SKAPAs regionala utvecklingspris i Gävleborg.
Vinsten innebär, utöver äran, en prispeng om 15 000kr och en möjlighet att ta hem det nationella finalpriset i Stockholm i höst, där prispotten är hela 550 000kr. Priset delas ut till den eller de personer som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet, utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter.Stiftelsen Skapa delar ut det nationella priset, där juryarbetet och prisutdelning arrangeras av Almi Företagspartner.http://stiftelsenskapa.se
D-rail har tidigare (2015) vunnit Skapa-stiftelsens ungdomspris och Christoffer Hamin, en av företagets grundare, kommenterar dagens utmärkelse på följande sätt:
”Vi är väldigt glada och stolta över att få ta emot utmärkelsen idag. När vi tog hem priset i ungdomskategorin var vi i början på vår utvecklingsresa. Nu har vi utvecklat såväl hårdvara, mjukvara och affärsmodellen utifrån kundernas behov. ”
D-rail är en systemleverantör till segmentet spårburna fordon med lösningar på problem med järnvägsinfrastruktur. Företaget erbjuder system för realtidsövervakning av järnvägsinfrastruktur med beslutsstöd för proaktivt underhåll. Läs om företaget på d-rail.se
” Vi gläds med D-rail som efter intensivt utvecklingsarbete nu återigen synliggörs för sin innovation, där teknikhöjd kombineras med en digitaliserad tjänst. Christoffer och Anders röner stort intresse såväl nationellt som internationellt med sin innovation. De är viktiga förebilder för andra entreprenörer och start-ups såväl i Gävleborg som Sverige” säger Ulrika Malmqvist, VD Movexum.
Andra inkubatorbolag som tidigare vunnit SKAPA-priset är bl a MyOroFace AB, Swedish Steel Yacht AB och PhaseX AB.

Fler nyheter

Stipendier till framväxande GIS-företag i Gävle

Stipendierna tilldelas bolag som gjort framstående insatser inom GIS-området och beslutet om vinnarna fattades av Mellansvenska Handelskammaren utifrån ett antal nominerade bolag. Alla tre är startups som genomgår eller har genomgått program hos Movexum.

Läs mer »

Startups och investerare möts under Movexums Demo Day

För andra året i rad arrangerar vi Demo Day där våra bolag för möta ett antal exklusivt inbjudna investerare. Några av de deltagande bolagen kommer att pitcha för kapital medan andra, som ännu inte kommit så långt i sina resor, kommer kunna knyta viktiga kontakter.

Läs mer »

”Nederländerna är först ut, sen skalar vi upp med målet att sälja våra hållbara lampor i hela norra Europa”

Du som följer oss och läser våra nyheter har sannolikt koll på att vi förra veckan avslutade den första omgången av vårt internationella projekt Northbound Scaleups. Våra alumner Studio Tabo blev uttagna att delta och tack vare sitt deltagande i projektet har de redan nu börjat skala upp sin verksamhet och valt ut de land som är först ut i deras internationella satsning.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.