Våra bolag

Startups i inkubatorn just nu

Startups som blivit antagna till Movexums blir inkubatorbolag, eller IBO:er som vi internt förkortar dem. Som IBO är man tätt knuten till Movexum och sin tilldelade coach. Arbetet som görs under inkubaturtiden är det som lägger grunden för bolagets framtida verksamhet och success.

BlixtIn

BlixtIn

Webbtjänst
BlixtIn
Webbsida där företag tillsammans kan planera, schemalägga och dela personal.

kontakt: jonas@blixtin.se

Cargo Beacon

Cargo Beacon

Tech
Cargo Beacon
Har utvecklat en datalogger som loggar temperatur, luftfuktighet och andra särskilda händelser vid godstransporter direkt till ansluten enhet. Ett smart och pålitligt sätt att övervaka leveranskedjan.

kontakt: info@cargo-beacon.com

Arrtodo

Arrtodo

Edutech
Arrtodo
Individanpassade böcker för lässvaga

 

Bolagsnamn: Arrtodo

Grundare: Anna Hansers Rutäng

Ägare: Anna Hansers Rutäng

Affärsidé: Abibo är en internetbokhandel som erbjuder individanpassning av befintliga böcker på marknaden. Med hjälp av Abibos editor kan kunden anpassa böcker utifrån sina egna förutsättningar och behov för att läsa både digitalt och i print.

Marknadspotential (sverige/export): Abibos målgrupp är personer med synnedsättning pga synskada eller ålders synnedsättning, personer som har svenska som andra språk, samt personer som har svårigheter med avkodning, läshastighet eller läsförståelse ex. personer med -dyslexi -koncentrationssvårigheter, kognitiv- eller liknande funktionsnedsättning.

Utifrån målgruppsbeskrivning finns ett antagande att 3% av människor i befolkning antas vara lässvag, eller är förälder till lässvagt barn, är medveten om behovet samt har tillgång till tekniska hjälpmedel samt möjlighet och vilja att betala för individanpassat läsande. Samma potential gäller även utanför Sverige.

Senaste nytt/aktuellt: Just nu pågår förhandlingar om avtal samt integration och utveckling av Abibo med mål att lansera Abibo version 1 under Juni 2018.

Aktivt söker investering? Jag har satt som mål att lansera Abibo version 1 innan jag tar in någon delägare i bolaget. Men inget är ristat i sten så jag tar varmt emot förslag från intressenter redan idag.

Kontakt: anna@arrtodo.se

D-rail

D-rail

Tech
D-rail
Har tagit fram en mätutrustning som levererar realtidsinformation om skicket på våra järnvägar.

 

Bolagsnamn: D-Rail AB

Grundare: Christoffer Hamin, Anders Gilberg

Ägare: Christoffer Hamin, Anders Gilberg,  BBFV i Norrland AB

Affärsidé: D-Rail levererar information om skicket på järnvägen, varje dag för att möjliggöra ett prediktivt underhåll. D-Rail producerar, installerar och driftar sensorer på vilket tåg som helst. Data ifrån sensorsystemen analyseras sedan i molnet och skapar information angående skicket på järnvägen. Informationen i D-Rail’s webportal abonneras ut.

Marknadspotential (Sverige/export): Marknaden är global.

Senaste nytt/aktuellt: Pilotprojekt med Trafikverket och Luleå tekniska universitet och lokaliserat rälsskador i Stockholms metro.

Söker aktivt investering? Nej

Kontakt: christoffer@d-rail.se

SPPO

SPPO

Onlineverktyg
SPPO
Onlineverktyg för specialpedagoger. 

"Den coaching och det nätverk som du kommer att få genom processen är ovärderlig för ett nybildat företag."

Vilka värden kan vi tillföra genom vår inkubator? Vad tycker bolag som är eller varit inne i vår inkubator? Vad några av dem tycker kan du läsa om här.

Alumnibolag

Våra Alumni är bolag som genomgått vårt inkubatorprogram. Alumni-bolagen erbjuds att delta på föreläsningar, få tillgång till våra nätverk, hjälp med att sprida nyheter, tips om nya finansieringsmöjligheter med mera.

2p1

2p1

Tech

2p1
Utvecklar energieffektiva LED-armaturer med en del av råvaran från återbrukade plattskärmar.]

Webbsida

Aerogel

Aerogel

Construction
Aerogel
Svenska Aerogel AB utvecklar och tillverkar unika, miljövänliga och återvinningsbara aerogelmaterial för en rad industriella applikationer exempelvis isolering för värme och ljud.

 

Webbsida

Brandposten

Brandposten

Tech
Brandposten
Brandposten erbjuder en ny miljövänlig och effektiv teknik Pyrotekniskt Genererad Aerosol (PGA) för brandsläckning som är ofarlig för både utrustning och människor.
CC-fix

CC-fix

Construction

CC-fix
Verktyg till regling och glespanel, en hjälpande hand för alla proffs och hemmafixare.]

 

Webbsida

Colabitoil

Colabitoil

Fuel
Colabitoil
Colabitoil AB skall vara en aktiv och långsiktig leverantör av drivmedel och med egen produktion av tekniska innovationer inom biodiesel.

 

Webbsida

First Mat

First Mat

Production
First Mat
Har utvecklat en funktionsanpassad hästtransportmatta med formgjutna, flexibla kanter som skyddar hästtransporten från röta och gör det enklare att hålla den ren.

Webbsida

GoGenius

GoGenius

Service design
GoGenius
Christina Franzén, Marita Svensson och Pär Lärkeryd har tillsammans utvecklat den flexibla processmodellen GoGenius som bidrar till att skapa lönsamma organisationer. Visionen är ett arbetsliv på lika villkor.

 

Webbsida

InCoax

InCoax

Tech
Incoax
InCoax Networks utvecklar, marknadsför och säljer lösningar för bredbands access över existerande infrastruktur som redan finns i samtliga höghus, radhusområden, hotell och semesterbyar i Sverige och Europa.

 

Webbsida

Janjoo

Janjoo

IOT

Janjoo
Innovativa lösningar inom utveckling och digital kommunikation]

Bolagsnamn: janjoo AB

Grundare: Andreas Wikholm, Johannes Eriksson, Johanna Fernstedt

Ägare: JANJOO GROUP AB, Rebmax AB, Rizbiz AB, Almi Invest, Sandviken Investerarna

Affärsidé: Att utveckla och tillhandahålla IT-tjänster till företag och organisationer i hela landet med syfte att förenkla och effektivisera den digitala kommunikationen. Produktportföljen består i dagsläget av fyra färdiga produkter: Informera, ett kommunikationsverktyg för effektiv och träffsäker digital kommunikation. Simpliform, ett kraftfullt verktyg för dynamiska formulär. BankID-molntjänst, en komplett tjänst för digital signering av avtal. För-Färdiganmälan, en webbportal för samverkan mellan installatör i portal och handläggare i Lime CRM.

Marknadspotential (sverige/export): I Sverige finns 3 000-5 000 potentiella kunder, beståendes av både mindre och större företag, samt kommuner och större organisationer.

Senaste nytt/aktuellt: Vi söker fler säljare och utvecklare

Aktivt söker investering?: Nej

kontakt: info@janjoo.se

LCHF

LCHF

Health
LCHF
Att med stöd av LCHF-metoden informera och stödja privatpersoner och företag till bättre hälsa, i Sverige och övriga världen.

 

Webbsida

Månses Design

Månses Design

Interior design
Månses Design
Månses design, designar produkter, främst för det dukade bordet med egen stark identitet.

 

Webbsida

Meta Hyd

Meta Hyd

Energy
Meta Hyd
Utveckling och försäljning av ny teknik för uppgradering, lagring och transport av biogas.

Webbsida

MYoroface

MYoroface

Medical
MYoroface
MYoroface är ett företag som utvecklar, tillverkar och säljer material, produkter och utbildning för utredning och behandling av ät/sväljsvårigheter, förlamning i ansikte och svalg samt otydligt tal hos barn och vuxna.

 

Webbsida

Naturlära

Naturlära

Education
Naturnära
Naturlära är ett fristående naturbruksgymnasium, vår naturbruksutbildning har gården i centrum och genom olika tillval visas alla möjligheter som står till buds för sysselsättning och företagande på landsbygden.

 

Webbsida

Open Care

Open Care

Health
Open Care
Förverkligar tanken på att bo och leva tryggt i takt med åldrandet. Detta gör vi med egenutvecklade verksamhets- och IT-system.

Webbsida

Proelec

Proelec

Tech
Proelec
Proelec är specialister på små smarta och energisnåla datorlösningar för industriella applikationer som anpassas efter kundens behov.

 

Webbsida

Radarbolaget

Radarbolaget

Tech
Radarbolaget
Radarbolaget erbjuder ett radarsystem för övervakning av heta processer för stål- och metallindustrin.

 

Webbsida

Reflectus

Reflectus

Service design
Reflectus
Reflectus hjälper företag och organisationer att driva projekt på ett professionellt sätt med hjälp av Anido, ett webbaserat projeksstyrningsverktyg.

 

Webbsida

RoadRoid

RoadRoid

IOT
RoadRoid
Mätsystem för vägkvalitet med smartphone.

 

Bolagsnamn: Roadroid AB

Grundare: Lars Forslöf

Ägare: Lars Forslöf, Tommy Niittula, Hans Jones

Affärsidé: Säljer system/licenser för att samla in data om vägen standard för planering och prioritering av underhållsinsatser.

Marknadspotential (sverige/export): Arbetar globalt.

Senaste nytt/aktuellt: Vi har en kontinuerlig utveckling och deltar på globala event för marknadsföring.

Söker aktivt investering? Nej

 

kontakt: lars.forslof@roadroid.com

 

Shings

Shings

Sports
Shings
Shings utvecklar och står bakom ett helt nytt koncept för skor till Din häst. Shings hovskor är ergonomiska och tekniskt avancerade kvalitetsprodukter från Sverige.

 

Webbsida

Solarwave

Solarwave

Enviroment
Solarwave
Solarwave AB utvecklar kostnadseffektiva vattenrenings- och solcellslösningar som förbättrar levnadsförhållandena och stöder den hållbara utvecklingen i geografiskt utsatta områden.

 

Bolagsnamn: Solarwave AB

Grundare: Bengt Skörelid

Ägare: Midroc New Technology, WP International AB, Almi Invest

Affärsidé: Rent dricksvatten är ett måste för att förhindra spridningen av dödliga sjukdomar, minska fattigdom och för att skapa förutsättningar för en långsiktigt hållbar utveckling. SolarWave bidrar till att öka livskvaliteten för människor boende utanför storstäderna i utvecklingsländer genom att ge mindre bemedlade människor tillgång till rent vatten de har råd med, förse byar med arbetstillfällen och möjligheter att generera inkomst.

Marknadspotential (Sverige/export): Arbetar globalt. Huvudkvarter i Gävle, kontor i Tanzania och Uganda samt återförsäljare i ett stort antal andra länder.

Senaste nytt/aktuellt: Utvecklar nya produkter i samarbete med MSB, Myndigheten för Samhällsberedskap.

Söker aktivt investering? Ja

 

SSY

SSY

Construction
SSY
Utvecklar och bygger båtar i rostfritt stål. Nyttjar de senaste landvinningarna avseende stål, lasersvets, laserskärning samt hydroformning.

Webbsida

YuleGoat

YuleGoat

Food
Yulegoat
Svensk glögg brygd på lokala smaker från Gävle.

 

Website: yulegoat.com

 

Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information. 

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close