Om oss

Värdeskapande, inspirerade, vägvisande och utmanande

I vårt uppdrag att skapa tillväxt i regionen genom ta innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster ger oss vår värdegrund vägledning och stöd. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. Det gör oss stolta att vi med vår verksamhet bidragit i en del av de framgångssagor som skrivits i regionen. 

Sommaren 2020 antogs Movexum till det nationella inkubatorprogrammet vilket innebär att vi av statens innovationsmyndighet Vinnova klassas som excellenta.

 

Movexum-teamet

Hos oss möter du ett hängivet och engagerat team som brinner för att hjälpa människor att förverkliga sina idéer. Våra affärscoacher är inte bara diplomerade, de har alla egna erfarenheter av att driva och affärsutveckla bolag. På Movexum brinner vi inte bara för att hjälpa människor att bygga framgångsrika bolag av sina idéer, vi är också starkt engagerade i frågor som jämlikhet och jämställdhet. För oss är det viktigt att när du kommer till oss med en idé så är det din idés potential och din personliga drivkraft som bedöms – inget annat.

Movexums styrelse

Den 4 juni 2019 fastställde bolagsstämman ny styrelse i Movexum AB, enligt valberedningens förslag och Regionfullmäktiges beslut 190604.

Våra ägare och finansiärer

Movexum är ett aktiebolag helägt av Region Gävleborg. Tillsammans med Gävle kommun, Sandvikens kommun, Hudiksvalls Kommun, Söderhamns kommun och Högskolan i Gävle finansierar de vår verksamhet. I juni 2020 antogs Movexum till det nationella inkubatorprogrammet vilket innebär att vi av statens innovationsmyndighet Vinnova fått stämpeln excellenta och att även Vinnova bidrar ekonomiskt till vår verksamhet.

Våra noder

Ett värdeskapande nätverk för dig med en idé att utveckla. I Gävleborg finns ett antal aktörer som tillsammans med oss kan hjälpa dig vidare, vi kallar dem för våra noder. Mer om Propell Innovation, Sandbacka Science Park, Högskolan i Gävle och Gävle Innovation Hub kan du läsa om här.

Vårt dataskyddsombud

Vi är enligt dataskyddsstiftningslagen skyldiga att offentliggöra vårt dataskyddsombuds kontaktuppgifer. Vårt dataskyddsombud heter Birgitta Johansson, kontakt 
dataskyddsombud@regiongavleborg.se

Vårt personuppgiftspolicy

I Movexum AB:s policy för personuppgifter beskrivs vilka uppgifter vi samlar in, i vilket syfte de samlas in, på vilket sätt du kan ha kontroll över dina egna uppgifter samt hur du kan kontakta oss.

Ulrika Malmqvist

VD

Movexums VD som leder genom att bygga team och ta täten. Har en ingenjörsexamen och lång erfarenhet av att leda komplexa nationella och internationella utvecklingsprojekt med privata såväl som offentliga aktörer. Har sammanlagt 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom private/public partnerships och internationella etableringar. Sportintresserad Sandvikenbo med en bakgrund som fotbollsspelare. Sitter bland annat i Styrelseakademin Gävleborgs styrelse. Gillar att resa och går gärna på stand up.

”Att vara del i ett kunnigt och dynamiskt team är otroligt stimulerande samtidigt som vi tillsammans med entreprenörerna jobbar för att åstadkomma resultat. Att leda bygget av ett starkare Movexum, och att möte människor som har idéer och de vill förverkliga, driver och inspirerar mig. Dessutom vill jag jobba med människor och drivs av att bidra till att Gävleborg blir en ännu bättre plats att leva och verka på.”

Kontakt: ulrika@movexum.se eller 070-750 22 56  

Skills

Ledarskap

98%

Det svenska innovationssystemet

88%

Smittsamt skratt

97%

johan wickenberg

Johan Wickenberg

Affärscoach

Johan har en bakgrund som bland annat sälj- och exportchef på ett familjeägt svenskt kosmetikbolag där han ansvarat för att bygga bolagets internationella affär, infrastruktur och organisation. 

””Det som jag tycker är roligast med mitt uppdrag är att arbeta med entreprenörer och att se progressen hos dem. Att få använda erfarenheter, lärdomar och affärscoaching för att skapa värde för våra bolag, varje dag. Det ger mig enorm energi att få arbeta med dessa positiva människor, som verkligen vill något!”

Skills

Internationella affärer

92%

Processutveckling

89%

Hungrig

100%

Richard Hainsworth

Internationell coach

Inflyttad amerikan som själv drivit startup och som vid sidan av sitt jobb som coach på Movexum fortfarande är egen företagare där han jobbar deltid med globala storbolag som senior strategi- och innovationskonsult. Tidigare bakgrund inom medicinteknik och har tagit bolag till börsen. Har ett jordbruk i Årsunda där han också bor och jagar. Kan väldigt mycket om det mesta, har en fäbless för klockor och befinner sig ofta på resande fot i andra länder.

”Jag gillar att arbeta med drivna entreprenörer som vill påverka världen genom att förverkliga sina innovativa idéer. Jag tycker om att hjälpa dem att identifiera och övervinna alla hinder de träffar på. Framförallt är det roligt att se våra entreprenörer växa som innovatörer och människor.”

Kontakt: richard@movexum.se eller 070-757 99 79

Skills

Internationella affärer

98%

Varumärke

85%

Historiakunskaper

91%

Anna Utterberg

Kommunikationsansvarig

Har en bakgrund inom print som rutinerad nöjesredaktör med vana att hålla ihop mediaprojekt och att bygga budskap. Byggt och utvecklat magasin samt lanserat digitala satsningar. Jobbat med kommunikation i såväl startup som offentlig sektor. Har nyligen återupptäckt tjusningen med hästar och hoppas kunna starta några hopptävlingar. Annars en  inredningsintresserad Gävlebo som läser deckare på engelska och gärna spenderar tid i stugan i Hälsingland. 

”Jag ser det som en ynnest att få jobba i en organisation där alla får vara delaktiga och är stolt över att vi på ganska kort tid skapat en så bra kultur hos oss. Det är extra roligt att jobba med kommunikation när det finns så många roliga och spännande saker att berätta.”

Kontakt: anna@movexum.se eller 073-981 73 25

Skills

Grafisk design och formgivning

92%

Storytelling

83%

Minnas låttexter och snabbt känna igen låtintron

95%

Ivar Renngård

Affärscoach

Söderhamnsbo men norrman at heart. Har en bakgrund som bland annat IT-chef och andra strategiska befattningar. Föredrar att jobba med människor framför siffror. Har 20 års erfarenhet av affärsutveckling och har precis som vår internationella coach Richard egen erfarenhet av att driva startup. Spelar gärna piano eller påtar i växthuset när han inte jobbar.

”Det roligaste med att jobba som affärscoach på Movexum är att få hjälpa entreprenörer att lyckas med sina affärsidéer och vara med och skapa tillväxt i regionen. Jag trivs jättebra på Movexum för vi är ett grymt team som hjälper till att lyfta varandra i det jobb vi gör! Jag som person försöker att bidra med att se till hela personens behov – både som stöd till entreprenörer och till det egna teamet.”

Kontakt: ivar@movexum.se eller 070-783 07 54

Skills

Innovationsbegrepp och termer

94%

Coaching

95%

Finurlig

99%

Gunilla Roberg

Affärscoach

Dalkulla som drivs av ledorden framåt och uppåt och som inte bangar vare sig för utmaningar eller förändringar.Har i rollen som affärscoach med sig både det lilla och stora perspektivet i och med sina tidigare erfarenheter från såväl startups som globala koncerner. Har en bakgrund på IKEA med globala uppdrag inom change och business design. Har även etablerat och bemannat IKEA-varuhus samt innehaft rollen som kommunikationschef. Första anställd i en startup inom design som affärsutvecklare där hon bland annat byggde struktur och internationell affär. Gillar att förstå och se människan bakom bolagen, är en flitig Netflix-användare och älskar kontraster.

”Det allra roligaste i min roll som affärscoach är att få träffa så många intressanta bolag och människor, och dessutom få se andra utvecklas och se företag få fart på sin verksamhet – det driver mig! På Movexum är vi ett fantastiskt team som gör varandra bra. Att få möjlighet att bidra och att bli upptagen i gemenskapen är viktigt för mig. Det är också tydligt vad vi ska leverera, det är ett måste för mig.”

Kontakt: gunilla.roberg@movexum.se eller 073-663 23 92

Skills

Utveckla affärer

91%

Utveckla människor

89%

Grym utförsåkare när underlaget är det rätta

96%

Angelica Adamski

Affärscoach

Internationell bakgrund med lång erfarenhet från att bilda nya bolag och organisationer för stora bolag men också för mindre startupbolag. Är vid sidan av jobbet hos Movexum även ledarskapscoach, affärsutvecklare och kapitalanskaffare med olika typer av uppdrag. Är framför allt bra på att bygga broar mellan olika kulturer och få team att göra storverk.

”Jag älskar att se människor växa i sin yrkesroll och att få vara ett verktyg för dem när de tar ett steg mot nästa nivå i sin verksamhet. Det är framför allt roligt att jobba med innovatörer som drivs så av sin innovation som ofta bidrar till någonting nytt och hållbart för världen. Det är fantastiskt att få vara med om en sådan resa och att bygga tillväxt i regionen.”

Kontakt: angelica.adamski@movexum.se eller 070-734 25 74

Skills

Kapitalanskaffning

98%

Internationella affärer

96%

Afrika-kännare

100%

Therese Öhman

Controller

Jag är en driven person som är brinner för entreprenörskap och innovation. Har drivit företag i 17 år där jag hjälpt människor att starta företag och fått följa deras utveckling. Jag har under många år arbetat i klustermiljö med hög innovationsnivå och som driver arbetet framåt för ökad tillväxt i regionen. Jag trivs i miljöer där det är framåtanda och där det inte ”sitter fast”.

”Jag ser sällan problem, utan ser lösningar på det mesta och i min roll på Movexum ser jag fram emot att få vara del i processerna samt att få vara med i utvecklingen av nya och förbättrade strukturer. På fritiden är det alltid full fart med barnens hockeyträningar, fotbollsträningar men spenderar också en del tid på gymmet med mina vänner. ”

Kontakt: therese.oman@movexum.se eller  070-718 88 38

Skills

Ekonomiska analyser

92%

Processutveckling

89%

Technoälskande energiknippe

100%

Madelene Sund

Event- och communitymanager

Globetrotter vars utövande av för fotboll tog henne till Kansas där hon där hennes intresse för marknadsföring och affärsutveckling föddes. Tog sin kandidatexamen i internationell marknadsföring och flyttade till Minnesota med examensbeviset i handen och med anställning på en startup. Resan fortsatte mot hemlandet Sverige där hon i Stockholm jobbade som projektledare för ett internationellt bolag. Trivs i internationella sammanhang, gillar att träffa nya människor, är intresserad av inredning, träning och mat.

Kontakt: madelene.sund@movexum.se eller 073-980 17 62

Movexum är ett otroligt spännande bolag med massor av härliga och duktiga kollegor.

Jag ser fram emot att bygga ett starkt Movexum-communityträffa nya intressanta bolag och följa deras utveckling. Jag hoppas vi ses på ett av våra härliga event framöver”.  

Skills

Digital marknadsföring

98%

Projektledning

87%

Hitta billiga flygresor

100%

Daniel Edströms

Projektledare hållbarhet

Edsbybo i grunden, men numera bosatt i Gävle med sambo och en gammal katt. Är utbildad industridesigner på Högskolan i Gävle, som gjorde sitt examensarbete inom tjänstedesign hos Movexum. Utbildningen gav en bred grund med kunskaper inom flera områden som produktutveckling, grafisk design, hållbarhet och tjänstedesign. Drivs av att arbeta med ett fokus på människan och dess behov i sitt arbete. Fritiden spenderas gärna med tv-serier, träning, eller med att ta hand om hemmets väldigt många växter. Om det inte fikas förstås.

”Som jag sagt i en intrevju inför examensarbetet här på Movexum så lockas jag av att arbeta med Movexum för den inspirerande miljön och drivet och hjälpsamheten hos Movexum. Nu, efter att ha gått vidare med andra projekt inom organisationen, kan jag säga att samma saker gäller. Att få fortsätta min resa med att bidra till och få ta del av detta inspirerande gäng känns väldigt roligt!”

Skills

Tjänstedesign

87%

Designprocessen

89%

Skäggvård

99%

Carina Åkerberg

Projektledare accelerator Sprint X

Carina Åkerberg arbetar som strateg för regional utveckling och tillväxt på Region Gävleborg. Har även jobbat som verksamhetsledare för Invest Gävleborg och som samordnare för Länsstyrelsens regionala tillväxtprogram. Har en fil. Kand. i Statskunskap på Uppsala Universitet.

”Jag har stora och positiva förväntningar på SprintX-projektet som helhet. Jag tycker att alla projektområdena är viktiga och att de kopplar i varandra på ett klokt sätt. Det är ett härligt och kompetent gäng! Min förväntan på acceleratordelen är att vi i samverkan med riktigt vassa samarbetsparter från näringslivet lyckas få till en intressant och attraktiv accelerator i Gävleborg.”

Kontakt: carina.akerberg@movexum.se eller o73-981 17 61

Staffan Thegel

Projektledare finansiering Sprint X

Staffan har arbetat över 30 år inom finansbranschen, i huvudsak med fokus på finansieringsfrågor, främst till företag. Under den största tiden har Staffan varit verksam i Gävleborg. 

””Med mina olika erfarenheter och kompetenser hoppas jag kunna bidra till att Movexum kan bli ännu lite bättre på att hjälpa entreprenörer att förverkliga sina idéer och därmed bidra till tillväxten i Gävleborg.”

Kontakt: staffan.thegel@movexum.se eller 079-339 06 99

Hampus Granström

Projektledare internationalisering Sprint X

Med ett stort intresse för affärer kopplat till innovation har Hampus under senaste åren byggt ett gediget nätverk inom startup-världen. Han har en ekonomiutbildning från Högskolan i Gävle i grunden och varit delaktig i ett antal startup-projekt. Ett av bolagen, Proxytech, har tidigare varit med i Movexums inkubator. På fritiden gillar Hampus att träna, spendera tid i sommarstugan med familj och vänner. Det händer också att han spelar på pianot.

”I min roll hos Movexum tar jag med mig mina tidigare erfarenheter från de konstellationer jag varit del av inom startups. Det känns värdefullt då jag tycker mig ha en god förståelse för bolagens, det vill säga våra kunders, behov. Min personliga tro är att verktyg och metoder som inte på ett relativt enkelt sätt tillför värde alltid kan förbättras. Det ska bli superspännande att följa vår bolags utveckling framöver! .”

Kontakt: hampus@movexum.se eller 070-761 67 40

Skills

Innovationsbegrepp och termer

94%

Coaching

95%

Finurlig

99%

Johan Färnstrand

Regiondirektör Gävleborgs län sedan 2017. Bor i Uppsala. Har arbetat i ledande befattningar inom  bl.a. flygindustrin, FMCG, media (tidningar, radio) samt vård och omsorg. Verkat som styrelseledamot och ordförande i styrelser inom media, digital/social media, transportsektorn, konsumentvaror och tjänstesektorn. MBA från Handelshögskolan i Stockholm

Finns det några särskilda frågor/områden du brinner lite extra för?

Vad gäller uppdraget som ordförande i Movexum så är det:

Go to market – att bidra till att en god idé kan gå från idé till produkt som fungerar på marknaden.

Affärsutveckling – att utveckla och hjälpa till att bygga bättre företag.

Håkan Rönström

Styrelseledamot

Förtroendeuppdrag i Region Gävleborg och Hudiksvalls kommun. Bosatt i Hudiksvall. Har plats i Regionstyrelsen, Kommunstyrelsen och dess utskott. Har styrelseuppdrag i bland andra Almi GävleDala, Innovationsnod n:a Hälsingland Ek. Förening, Hudiksvalls Näringslivsbolag AB, är huvudman i Hälsinglands Sparkbank.

Håkan, vad vill du med ditt styrelseuppdrag i Movexum bidra med?
Att bevaka så att samarbetet ökar mellan länets noder, näringslivsbolag, Almi GävleDala och Movexum.

Torbjörn Jonsson

Styrelseledamot

Bor i Delsbo. Har en kandidatexamen från Mälardalens Högskola inom  Automation. Har jobbat inom många olika områden som IT-konsult, kvalitetschef, inköps- och logistikchef, produktionschef och har haft olika VD-roller. Bland arbetsgivarna finns ABB, ERicsson, Tieto, Connecto, Delsbo Candle. Ansvarar idag för SME-utveckling inom RISE Acreo och leder Fiber Optic Valley. Har haft flera olika styrelseuppdrag, idag Regional Innovationsnod Norra Hälsingland  samt Movexum.

Torbjörn brinner för innovation och hållbar utveckling och vill med sin roll som styrelseledamot bidra till att Movexum är en attraktiv och central del av innovationssystemet i Gävleborg.

Gunilla Mårtensson

Styrelseledamot

Gunilla bor i Gävle och arbetar som sjuksköterska, medicine doktor och docent i vårdvetenskap. Har arbetat på Högskolan i Gävle sedan år 2000 i en mängd olika uppdrag och funktioner. Varit utbildningsledare,  kollegialt vald ordförande i högskolans utbildnings- och forskningsnämnd (UFN),  är vicerektor för kvalitet och är sedan tre år akademichef för Akademin för teknik och miljö.

Vad hoppas du bidra med som styrelseledamot i Movexum?

Jag vill bidra med min erfarenhet och insyn i flera skilda verksamheter, själv som forskare inom vårdområdet och i uppdraget jag är ansvarig för strategiskt driver forskning inom teknik och miljöområdet. Vi kraftsamlar för att möta samhällets och regionens behov av kunskap och kompetens. Vi tar oss an samhällsutmaningarna regionalt och globalt. Ett område jag särskilt brinner för är att forskningen ska bidra till ett hållbarare samhälle och göra avtryck!

Eva Lindberg

Styrelseledamot

Annika Roos

Styrelseledamot

Annikas nuvarande titel är Head of Powder Operations, Additive Manufacturing Division, Sandvik Machining Solutions. Är utbildad civilingenjör med inriktning teknisk fysik. Har sedan 1986 jobbat på Sandvik i ledande positioner inom flertalet olika områden, bland annat som Supply Chain Managemant, Marketing, Communications, Sales och R&D. Är för närvarande styrelseordförande i Sandvik Utbildnings AB (inklusive Göranssonska skolan) och Osprey Ltd (ett företag i Storbritannien helägt av Sandvik).

”Jag vill bidra med min långa erfarenhet från många olika funktioner inom industrin till att skapa tillväxt i regionen – att stötta företagare med att utveckla sina affärsidéer till framtida etablerade verksamheter.”

Alf Persson

Styrelseledamot

Alf Persson har en bakgrund som egenföretagare inom fordonsbranschen, bland annat som försäljningschef, agenturansvarig och som delaktig i uppstarten av DäckTeam-kedjan. 2001 bytte han bransch och klev in som minoritetsägare i Telekom där han var med och utvecklade bolaget från grunden till 40-talet anställda. Är idag pensionär på halvtid, sitter som ledamot i Fullmäktige Gävleborg, kommunfullmäktige Hofors Kommun och som styrelseledamot i Värmevärden AB. Har även konsultuppdrag. Tidigare arbetat inom försvarsmakten och är utbildad pilot.

”Som ledamot i Movexums styrelse ser jag fram emot utmaningarna i att från grunden få vara med och bygga upp företagsverksamhet och resan ut mot tillväxt och marknad. Att se en idé växa till en produkt eller tjänst och bli livskraftig på en marknad brinner jag för”.

Staffan Thegel

Styrelseledamot

Staffan har arbetat över 30 år inom finansbranschen, i huvudsak med fokus på finansieringsfrågor, främst till företag. Under den största tiden har Staffan varit verksam i Gävleborg. 

”Med mina olika erfarenheter och kompetenser hoppas jag kunna bidra till att Movexum kan bli ännu lite bättre på att hjälpa entreprenörer att förverkliga sina idéer och därmed bidra till tillväxten i Gävleborg.”

Jonas Lundblad

Styrelseledamot

Mer information kommer

Lisa Wiik

Styrelseledamot

Lisa Wiik, Torsåker, är VD på Wiiks Rör AB. Har studerat ekonomi och har haft ett antal styrelseuppdrag, bland annat i Företagarna och Köpmannaföreningen. Sitter idag i styrelserna för Comfort Sverige och Handelsbanken, även aktiv i marknadsrådet i Comfort.

”Jag har valt att sitta i Movexums styrelse då jag är aktiv och brinner för tillväxt inom alla möjliga områden. Jag tror också attt jag kan bidra med erfaenheten från mina helt olika styrelseuppdrag som jag haft genom åren.”

Gunilla Mårtensson

Styrelseledamot

Gunilla bor i Gävle och arbetar som sjuksköterska, medicine doktor och docent i vårdvetenskap. Har arbetat på Högskolan i Gävle sedan år 2000 i en mängd olika uppdrag och funktioner. Varit utbildningsledare,  kollegialt vald ordförande i högskolans utbildnings- och forskningsnämnd (UFN),  är vicerektor för kvalitet och är sedan tre år akademichef för Akademin för teknik och miljö.

Vad hoppas du bidra med som styrelseledamot i Movexum?
Jag vill bidra med min erfarenhet och insyn i flera skilda verksamheter, själv som forskare inom vårdområdet och i uppdraget jag är ansvarig för strategiskt driver forskning inom teknik och miljöområdet. Vi kraftsamlar för att möta samhällets och regionens behov av kunskap och kompetens. Vi tar oss an samhällsutmaningarna regionalt och globalt. Ett område jag särskilt brinner för är att forskningen ska bidra till ett hållbarare samhälle och göra avtryck!

Jenny Ohlsson

Ekonomichef

Egen företagare med ekonomexamen som brinner för att siffror och budgetar ska bli roliga och användbara i företagarens utveckling. Gillar att jobba med människor och bidra till att göra verklighet av drömmar. Rådgivare inom affärsutveckling med fokus på finansiella och ekonomiska frågor sedan 15 år. Tre idrottande tonåringar på hemmaplan vilka ger möjlighet att vara med i idrottens värld. Tränar gärna vid tillfälle och läser en god bok för att slappna av.

”Jag är hedrad att få vara med och vara en del av en process och ett team som möjliggör idéer att växa till ett framgångsrikt företag, att vara med och se hur entreprenörerna växer, utvecklas och skapar tillväxt. Sammanhanget där människor möts, delar erfarenheter, bollar idéer och får konkreta verktyg att ta sina idéer vidare är något jag är stolt över att vara en del av.”

Kontakt: jenny.ohlsson@movexum.se eller 070-7411583

Skills

Finansieringsrådgivning

93%

Budgetrapportering

87%

Idrottsmamma

100%

Olle

Affärscoach

Före detta sälj- och exportchef som tagit ett familjeägt svenskt företag ut på den internationella marknaden. Byggt internationella affärer, struktur och organisation. Återvände 2017 till Gävle efter tio år i Skåne. Tävlingsmänniska av rang, älskar skidåkning och löpning. Har sprungit ett halvt maraton barfota.

Kontakt: johan@movexum.se eller 070-718 88 38

”Det som jag tycker är roligast med mitt uppdrag är att arbeta med entreprenörer och att se progressen hos dem. Att få använda erfarenheter, lärdomar och affärscoaching för att skapa värde för våra bolag, varje dag. Det ger mig en enorm energi att få arbeta med dessa positiva människor, som verkligen vill något!”

Skills

Internationella affärer

98%

Försäljning

87%

Hungrig

100%