Om oss

Värdeskapande, inspirerade, vägvisande och utmanande.

I vårt uppdrag att skapa tillväxt i regionen genom ta innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster ger oss vår värdegrund vägledning och stöd. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. Det gör oss stolta att vi med vår verksamhet bidragit i en del av de framgångssagor som skrivits i regionen.

På Movexum brinner vi inte bara för att hjälpa människor att bygga framgångsrika bolag av sina idéer, vi är också starkt engagerade i frågor som jämlikhet och jämställdhet. För oss är det viktigt att när du kommer till oss med en idé så är det din idés potential och din personliga drivkraft som bedöms - inget annat.

Att bli ett inkubatorbolag hos Movexum innebär inte bara att vi professionellt stödjer och hjälper dig framåt med såväl ditt bolags utveckling som din personliga - hos oss blir du en del av en härlig community där du erbjuds stöttning, pepp, kunskap och såklart kompetens. Varmt välkommen.

Movexum-teamet

Hos oss möter du ett hängivet och engagerat team som brinner för att hjälpa människor att förverkliga sina idéer.

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

VD
Ulrika Malmqvist
Movexums VD som leder genom att bygga team och ta täten. Har en ingenjörsexamen och lång erfarenhet av att leda komplexa nationella och internationella utvecklingsprojekt med privata såväl som offentliga aktörer. Sportintresserad Sandvikenbo med en bakgrund som fotbollsspelare. Sitter bland annat i Styrelseakademin Gävleborgs styrelse. Gillar att resa och går gärna på stand up.
Kontakt: ulrika@movexum.se eller 070-750 22 56  
Skills
Ledarskap
98%
Det svenska innovationssystemet
88%
Smittsamt skratt
97%
Johan Wickenberg

Johan Wickenberg

Affärscoach

Johan Wickenberg
Före detta exportchef som tagit ett familjeägt svenskt företag ut på den internationella marknaden. Har efter tio år i Skåne återvänt till Gävle. Tävlingsmänniska av rang, älskar skidåkning och löpning. Har sprungit ett halvt maraton barfota.

Kontakt: johan@movexum.se eller 070-718 88 38

 

Skills

Internationella affärer
98%

Försäljning
87%

Hungrig
100%

Richard Hainsworth

Richard Hainsworth

Internationall coach

Richard Hainsworth
Inflyttad amerikan som själv drivit startup och som vid sidan av sitt jobb som coach på Movexum fortfarande är egen företagare. Har ett jordbruk i Årsunda där han också bor och jagar. Kan väldigt mycket om det mesta, har en fäbless för klockor och befinner sig ofta på resande fot i andra länder.

Kontakt: richard@movexum.se eller 070-757 99 79

 

Skills

Internationella affärer
92%

Varumärke
85%

Historiakunskaper
91%

Anna Utterberg

Anna Utterberg

Kommunikationsansvarig

Anna Utterberg
Har en bakgrund inom print som rutinerad nöjesredaktör med vana att hålla ihop mediaprojekt och att bygga budskap. Inredningsintresserad Gävlebo som när tid finnes gärna kör motorcykel eller läser deckare på engelska. Avundas Hälsingland för dess vackra landskap. 

Kontakt: anna@movexum.se eller 073-981 73 25

 

Skills

Grafisk design och formgivning
92%

Storytelling
83%

Minnas låttexter och snabbt känna igen låtintron
95%

Ivar Renngård

Ivar Renngård

Affärscoach

Ivar Renngård
Söderhamnsbo men norrman at heart. Har en bakgrund som bland annat IT-chef men föredrar att jobba med människor framför siffror. Har precis som vår internationella coach Richard egen erfarenhet av att driva startup. Spelar gärna piano eller påtar i växthuset.

Kontakt: ivar@movexum.se eller 070-783 07 54

 

Skills

Innovationsbegrepp och termer
94%

Coaching
95%

Finurlig
99%

Gunilla Larsson

Gunilla Larsson

Ekonomichef

Gunilla Larsson
Tidigare egen företagare med en ingenjörsexamen och en ekonomexamen. Har såklart råkoll på siffror och kalkyler. Före detta tävlingsryttare inom dressyr med stort hjärta för såväl djur och natur. Älskar mat. Utöver gärna yoga hemma i sällskap av familjens hund Herkules och de två katterna Helga och Ragnar.

Kontakt: gunilla@movexum.se eller 070-741 15 83

 

Skills

Styrrapporter
92%

Momsregler
96%

Glädjespridare
99%

Gunilla Roberg

Gunilla Roberg

Affärscoach

Gunilla Roberg
Dalkulla som drivs av ledorden framåt och uppåt och som inte bangar vare sig för utmaningar eller förändringar. Har i rollen som affärscoach med sig både det lilla och stora perspektivet i och med sina tidigare erfarenheter från såväl startups som globala koncerner. Gillar att förstå och se människan bakom bolagen, är en flitig Netflix-användare och älskar kontraster.

Kontakt: gunilla.roberg@movexum.se eller 073-663 23 92

 

Skills

Utveckla affärer
91%

Utveckla människor
89%

Grym utförsåkare när underlaget är det rätta
96%

 

Movexums styrelse

På förmiddagen den 14 juni fastställde bolagsstämman ny styrelse i Movexum AB, enligt valberedningens förslag och Regionstyrelsens beslut 180612.

Johan Färnstrand

Johan Färnstrand

Ordförande

Johan Färnstrand

Regiondirektör Gävleborgs län sedan 2017. Bor i Uppsala. Har arbetat i ledande befattningar inom  bl.a. flygindustrin, FMCG, media (tidningar, radio) samt vård och omsorg. Verkat som styrelseledamot och ordförande i styrelser inom media, digital/social media, transportsektorn, konsumentvaror och tjänstesektorn. MBA från Handelshögskolan i Stockholm

Finns det några särskilda frågor/områden  du brinner lite extra för?

Vad gäller uppdraget som ordförande i Movexum så är det:

Go to market – att bidra till att en god idé kan gå från idé till produkt som fungerar på marknaden.

Affärsutveckling – att utveckla och hjälpa till att bygga bättre företag.

Peter Larson

Peter Larson

Vice ordförande

Peter Larson

Bor i Gävle samt på Lidingö. Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Pensionär sedan 2012 efter en 12 år lång tjänst som vice VD i Sandvik med olika ansvarsområden, ekonomi, IT, affärsutveckling, inköp, HR. Dessförinnan ekonomichefsjobb i olika industribolag. Ordförande i styrelsen för en stiftelse som bildades i anslutning Sandviks 150-årsjubileum 2012, Stiftelsen för främjande av näringslivsutveckling i Sandviken med omnejd. Har investerat merparten av pengarna i olika mindre företag i regionen. Styrelseuppdrag i dels bolag Peter har satsat pengar i, dels som ordförande i Maximalfönster i Åshammar och SITAB i Sandviken.

Vad vill du genom ditt styrelseuppdrag bidra med? 
Jag vill bidra med att stötta Ulrika och teamet så att Movexums ”adepter” utvecklas till företag. Har erfarenhet inom finansiering, organisationsutveckling och förändringsarbete. Under tiden med Stiftelsen för främjande av näringslivsutveckling i Sandviken med omnejd har jag gjort nyttiga erfarenheter vad gäller mindre företag.

Håkan Rönström

Håkan Rönström

Ledamot

Håkan Rönstrom

Förtroendeuppdrag i Region Gävleborg och Hudiksvalls kommun. Bosatt i Hudiksvall. Har plats i Regionstyrelsen, Kommunstyrelsen och dess utskott. Har styrelseuppdrag i bland andra Almi GävleDala, Innovationsnod n:a Hälsingland Ek. Förening, Hudiksvalls Näringslivsbolag AB, är huvudman i Hälsinglands Sparkbank.

Håkan, vad vill du med ditt styrelseuppdrag i Movexum bidra med?

Att bevaka så att samarbetet ökar mellan länets noder, näringslivsbolag, Almi GävleDala och Movexum.

Torbjörn Jonsson

Torbjörn Jonsson

Ledamot

Torbjörn Jonsson

Bor i Delsbo. Har en kandidatexamen från Mälardalens Högskola inom  Automation. Har jobbat inom många olika områden som IT-konsult, kvalitetschef, inköps- och logistikchef, produktionschef och har haft olika VD-roller. Bland arbetsgivarna finns ABB, ERicsson, Tieto, Connecto, Delsbo Candle. Ansvarar idag för SME-utveckling inom RISE Acreo och leder Fiber Optic Valley. Har haft flera olika styrelseuppdrag, idag Regional Innovationsnod Norra Hälsingland  samt Movexum.

Torbjörn brinner för innovation och hållbar utveckling och vill med sin roll som styrelseledamot bidra till att Movexum är en attraktiv och central del av innovationssystemet i Gävleborg.

Gunilla Mårtensson

Gunilla Mårtensson

Ledamot

Gunilla Mårtensson

Gunilla bor i Gävle och arbetar som sjuksköterska, medicine doktor och docent i vårdvetenskap. Har arbetat på Högskolan i Gävle sedan år 2000 i en mängd olika uppdrag och funktioner. Varit utbildningsledare,  kollegialt vald ordförande i högskolans utbildnings- och forskningsnämnd (UFN),  är vicerektor för kvalitet och är sedan tre år akademichef för Akademin för teknik och miljö.

Vad hoppas du bidra med som styrelseledamot i Movexum?

Jag vill bidra med min erfarenhet och insyn i flera skilda verksamheter, själv som forskare inom vårdområdet och i uppdraget jag är ansvarig för strategiskt driver forskning inom teknik och miljöområdet. Vi kraftsamlar för att möta samhällets och regionens behov av kunskap och kompetens. Vi tar oss an samhällsutmaningarna regionalt och globalt. Ett område jag särskilt brinner för är att forskningen ska bidra till ett hållbarare samhälle och göra avtryck!

Cecilia Hed Malmström

Cecilia Hed Malmström

Ledamot

Cecilia Hed Malmström

Chef för näringslivspolitiska frågor Gävleborg och Dalarna, Mellansvenska Handelskammaren. Har en bakgrund som samhällsplanerare från SU. Tidigare Sskkunnig i riksdagen i Hållbarhet och infrastrukturfrågor. Sakkunnig Hållbarhetsarbete, processer, rapportering och ISO 14000 på stiftelsen Håll Sverige Rent. Traineemanager på rederiet Hurtigruten AS. Forskarassistent i projektet Amanda, futuring Ice Cube etablering Sydpolsbasen Amundsen-Scott, Antarktis.

Vad vill du bidra med i styrelseuppdraget?

Jag hoppas kunna bidra med input kring processer och metoder, hållbarhetsarbete som konkurrensfördelar, nätverket som jag sitter på Nationellt som Internationellt där min kunskap runt främst Tull- och momsfrågor gällande Internationellt arbete kan vara viktigt.

 

Finns det några särskilda frågor/områden (generellt) du brinner lite extra för?

Hållbarhet, Polara områden och allas lika värde!

Carina Åkerberg

Carina Åkerberg

Suppleant

Carina Åkerberg

Strateg regional utveckling Region Gävleborg.

Kjell Persson

Kjell Persson

Ledamot

Kjell Persson

Bosatt i Hudiksvall. Ordförande Hudiksvalls Näringslivsbolag AB, ordförande Forssågruppen AB. Ledamot Tekninska nämnden. Ersättare kommunfullmäktige. Ledamot Norra Hälsinglands Travsällskap.

 

Vad hoppas du genom ditt styrelsearbete i Movexum bidra med?

Jag vill bidra med att sprida de möjligheter till hjälp som finns via Movexum.

Eva Lindberg

Eva Lindberg

Ledamot

Eva Lindberg

Vårt dataskyddsombud

Vi är enligt dataskyddsstiftningslagen skyldiga att offentliggöra vårt dataskyddsombuds kontaktuppgifer. Vårt dataskyddsombud heter Birgitta Johansson, kontakt dataskyddsombud@regiongavleborg.se

Vårt personuppgiftspolicy

I Movexum AB:s policy för personuppgifter beskrivs vilka uppgifter vi samlar in, i vilket syfte de samlas in, på vilket sätt du kan ha kontroll över dina egna uppgifter samt hur du kan kontakta oss.

Nyfiken på våra bolag tycker om oss?

Här hittar du några exempel på vad bolag som är eller varit inne i vår inkubator tycker om oss.

Kontakta oss 

Adress
Vågskrivargatan 5, 803 20 Gävle

E-post
info@movexum.se

Kontaktformulär 

Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information. 

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close