Om oss

Värdeskapande, inspirerade, vägvisande och utmanande.

I vårt uppdrag att skapa tillväxt i regionen genom ta innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster ger oss vår värdegrund vägledning och stöd. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. Det gör oss stolta att vi med vår verksamhet bidragit i en del av de framgångssagor som skrivits i regionen.

På Movexum brinner vi inte bara för att hjälpa människor att bygga framgångsrika bolag av sina idéer, vi är också starkt engagerade i frågor som jämlikhet och jämställdhet. För oss är det viktigt att när du kommer till oss med en idé så är det din idés potential och din personliga drivkraft som bedöms - inget annat.

Att bli ett inkubatorbolag hos Movexum innebär inte bara att vi professionellt stödjer och hjälper dig framåt med såväl ditt bolags utveckling som din personliga - hos oss blir du en del av en härlig community där du erbjuds stöttning, pepp, kunskap och såklart kompetens. Varmt välkommen.

Movexum-teamet

Hos oss möter du ett hängivet och engagerat team som brinner för att hjälpa människor att förverkliga sina idéer. Våra affärscoacher är inte bara diplomerade, de har alla egna erfarenheter av att driva och affärsutveckla bolag.

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

VD
Ulrika Malmqvist
Movexums VD som leder genom att bygga team och ta täten. Har en ingenjörsexamen och lång erfarenhet av att leda komplexa nationella och internationella utvecklingsprojekt med privata såväl som offentliga aktörer. Har sammanlagt 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom private/public partnerships och internationella etableringar. Sportintresserad Sandvikenbo med en bakgrund som fotbollsspelare. Sitter bland annat i Styrelseakademin Gävleborgs styrelse. Gillar att resa och går gärna på stand up.
 
”Att vara del i ett kunnigt och dynamiskt team är otroligt stimulerande samtidigt som vi tillsammans med entreprenörerna jobbar för att åstadkomma resultat. Att leda bygget av ett starkare Movexum, och att möte människor som har idéer och de vill förverkliga, driver och inspirerar mig. Dessutom vill jag jobba med människor och drivs av att bidra till att Gävleborg blir en ännu bättre plats att leva och verka på.”
Kontakt: [email protected] eller 070-750 22 56  
Skills
Ledarskap
98%
Det svenska innovationssystemet
88%
Smittsamt skratt
97%
Johan Wickenberg

Johan Wickenberg

Affärscoach

Johan Wickenberg
Före detta sälj- och exportchef som tagit ett familjeägt svenskt företag ut på den internationella marknaden. Byggt internationella affärer, struktur och organisation. Återvände 2017 till Gävle efter tio år i Skåne. Tävlingsmänniska av rang, älskar skidåkning och löpning. Har sprungit ett halvt maraton barfota.

 

”Det som jag tycker är roligast med mitt uppdrag är att arbeta med entreprenörer och att se progressen hos dem. Att få använda erfarenheter, lärdomar och affärscoaching för att skapa värde för våra bolag, varje dag. Det ger mig en enorm energi att få arbeta med dessa positiva människor, som verkligen vill något!”

Kontakt: [email protected] eller 070-718 88 38

 

Skills

Internationella affärer
98%

Försäljning
87%

Hungrig
100%

Richard Hainsworth

Richard Hainsworth

Internationall coach

Richard Hainsworth
Inflyttad amerikan som själv drivit startup och som vid sidan av sitt jobb som coach på Movexum fortfarande är egen företagare där han jobbar deltid med globala storbolag som senior strategi- och innovationskonsult. Tidigare bakgrund inom medicinteknik och har tagit bolag till börsen. Har ett jordbruk i Årsunda där han också bor och jagar. Kan väldigt mycket om det mesta, har en fäbless för klockor och befinner sig ofta på resande fot i andra länder.

 

”Jag gillar att arbeta med drivna entreprenörer som vill påverka världen genom att förverkliga sina innovativa idéer. Jag tycker om att hjälpa dem att identifiera och övervinna alla hinder de träffar på. Framförallt är det roligt att se våra entreprenörer växa som innovatörer och människor.”

Kontakt: [email protected] eller 070-757 99 79

 

Skills

Internationella affärer
98%

Varumärke
85%

Historiakunskaper
91%

Anna Utterberg

Anna Utterberg

Kommunikationsansvarig

Anna Utterberg
Har en bakgrund inom print som rutinerad nöjesredaktör med vana att hålla ihop mediaprojekt och att bygga budskap. Byggt och utvecklat magasin samt lanserat digitala satsningar. Jobbat med kommunikation i såväl startup som offentlig sektor. Har nyligen återupptäckt tjusningen med hästar och hoppas kunna starta några hopptävlingar. Annars en  inredningsintresserad Gävlebo som läser deckare på engelska och gärna spenderar tid i stugan i Hälsingland. 

 

”Jag ser det som en ynnest att få jobba i en organisation där alla får vara delaktiga och är stolt över att vi på ganska kort tid skapat en så bra kultur hos oss. Det är extra roligt att jobba med kommunikation när det finns så många roliga och spännande saker att berätta.”

Kontakt: [email protected] eller 073-981 73 25

 

Skills

Grafisk design och formgivning
92%

Storytelling
83%

Minnas låttexter och snabbt känna igen låtintron
95%

Ivar Renngård

Ivar Renngård

Affärscoach

Ivar Renngård
Söderhamnsbo men norrman at heart. Har en bakgrund som bland annat IT-chef och andra strategiska befattningar. Föredrar att jobba med människor framför siffror. Har 20 års erfarenhet av affärsutveckling och har precis som vår internationella coach Richard egen erfarenhet av att driva startup. Spelar gärna piano eller påtar i växthuset när han inte jobbar.

 

”Det roligaste med att jobba som affärscoach på Movexum är att få hjälpa entreprenörer att lyckas med sina affärsidéer och vara med och skapa tillväxt i regionen. Jag trivs jättebra på Movexum för vi är ett grymt team som hjälper till att lyfta varandra i det jobb vi gör! Jag som person försöker att bidra med att se till hela personens behov – både som stöd till entreprenörer och till det egna teamet.”

Kontakt: [email protected] eller 070-783 07 54

 

Skills

Innovationsbegrepp och termer
94%

Coaching
95%

Finurlig
99%

Jenny Ohlsson

Jenny Ohlsson

Ekonomiansvarig

Jenny Ohlsson
Egen företagare med ekonomexamen som brinner för att siffror och budgetar ska bli roliga och användbara i företagarens utveckling. Gillar att jobba med människor och bidra till att göra verklighet av drömmar. Rådgivare inom affärsutveckling med fokus på finansiella och ekonomiska frågor sedan 15 år. Tre idrottande tonåringar på hemmaplan vilka ger möjlighet att vara med i idrottens värld. Tränar gärna vid tillfälle och läser en god bok för att slappna av.

 

”Jag är hedrad att få vara med och vara en del av en process och ett team som möjliggör idéer att växa till ett framgångsrikt företag, att vara med och se hur entreprenörerna växer, utvecklas och skapar tillväxt. Sammanhanget där människor möts, delar erfarenheter, bollar idéer och får konkreta verktyg att ta sina idéer vidare är något jag är stolt över att vara en del av.”

Kontakt: [email protected] eller 070-790 96 35

 

Skills

Finansieringsrådgivning
93%

Budgetrapportering
87%

Idrottsmamma
100%

Daniel Edströms

Daniel Edströms

Projektledare hållbarhet

Daniel Edströms
Edsbybo i grunden, men numera bosatt i Gävle med sambo och en gammal katt. Är utbildad industridesigner på Högskolan i Gävle, som gjorde sitt examensarbete inom tjänstedesign hos Movexum. Utbildningen gav en bred grund med kunskaper inom flera områden som produktutveckling, grafisk design, hållbarhet och tjänstedesign. Drivs av att arbeta med ett fokus på människan och dess behov i sitt arbete. Fritiden spenderas gärna med tv-serier, träning, eller med att ta hand om hemmets väldigt många växter. Om det inte fikas förstås.

”Som jag sagt i en intrevju inför examensarbetet här på Movexum så lockas jag av att arbeta med Movexum för den inspirerande miljön och drivet och hjälpsamheten hos Movexum. Nu, efter att ha gått vidare med andra projekt inom organisationen, kan jag säga att samma saker gäller. Att få fortsätta min resa med att bidra till och få ta del av detta inspirerande gäng känns väldigt roligt!”

Kontakt: daniel.edstroms@movexum.se

 

Skills

Tjänstedesign
87%

Designprocessen
89%

Skäggvård
99%

 

Gunilla Roberg

Gunilla Roberg

Affärscoach

Gunilla Roberg
Dalkulla som drivs av ledorden framåt och uppåt och som inte bangar vare sig för utmaningar eller förändringar.Har i rollen som affärscoach med sig både det lilla och stora perspektivet i och med sina tidigare erfarenheter från såväl startups som globala koncerner. Har en bakgrund på IKEA med globala uppdrag inom change och business design. Har även etablerat och bemannat IKEA-varuhus samt innehaft rollen som kommunikationschef. Första anställd i en startup inom design som affärsutvecklare där hon bland annat byggde struktur och internationell affär. Gillar att förstå och se människan bakom bolagen, är en flitig Netflix-användare och älskar kontraster.

”Det allra roligaste i min roll som affärscoach är att få träffa så många intressanta bolag och människor, och dessutom få se andra utvecklas och se företag få fart på sin verksamhet – det driver mig! På Movexum är vi ett fantastiskt team som gör varandra bra. Att få möjlighet att bidra och att bli upptagen i gemenskapen är viktigt för mig. Det är också tydligt vad vi ska leverera, det är ett måste för mig.”

Kontakt: [email protected] eller 073-663 23 92

 

Skills

Utveckla affärer
91%

Utveckla människor
89%

Grym utförsåkare när underlaget är det rätta
96%

 

Movexums styrelse

Den 4 juni 2019 fastställde bolagsstämman ny styrelse i Movexum AB, enligt valberedningens förslag och Regionfullmäktiges beslut 190604.

Johan Färnstrand

Johan Färnstrand

Ordförande

Johan Färnstrand

Regiondirektör Gävleborgs län sedan 2017. Bor i Uppsala. Har arbetat i ledande befattningar inom  bl.a. flygindustrin, FMCG, media (tidningar, radio) samt vård och omsorg. Verkat som styrelseledamot och ordförande i styrelser inom media, digital/social media, transportsektorn, konsumentvaror och tjänstesektorn. MBA från Handelshögskolan i Stockholm

Finns det några särskilda frågor/områden  du brinner lite extra för?

Vad gäller uppdraget som ordförande i Movexum så är det:

Go to market – att bidra till att en god idé kan gå från idé till produkt som fungerar på marknaden.

Affärsutveckling – att utveckla och hjälpa till att bygga bättre företag.

Håkan Rönström

Håkan Rönström

Styrelseledamot

Håkan Rönstrom

Förtroendeuppdrag i Region Gävleborg och Hudiksvalls kommun. Bosatt i Hudiksvall. Har plats i Regionstyrelsen, Kommunstyrelsen och dess utskott. Har styrelseuppdrag i bland andra Almi GävleDala, Innovationsnod n:a Hälsingland Ek. Förening, Hudiksvalls Näringslivsbolag AB, är huvudman i Hälsinglands Sparkbank.

Håkan, vad vill du med ditt styrelseuppdrag i Movexum bidra med?

Att bevaka så att samarbetet ökar mellan länets noder, näringslivsbolag, Almi GävleDala och Movexum.

Torbjörn Jonsson

Torbjörn Jonsson

Styrelseledamot

Torbjörn Jonsson

Bor i Delsbo. Har en kandidatexamen från Mälardalens Högskola inom  Automation. Har jobbat inom många olika områden som IT-konsult, kvalitetschef, inköps- och logistikchef, produktionschef och har haft olika VD-roller. Bland arbetsgivarna finns ABB, ERicsson, Tieto, Connecto, Delsbo Candle. Ansvarar idag för SME-utveckling inom RISE Acreo och leder Fiber Optic Valley. Har haft flera olika styrelseuppdrag, idag Regional Innovationsnod Norra Hälsingland  samt Movexum.

Torbjörn brinner för innovation och hållbar utveckling och vill med sin roll som styrelseledamot bidra till att Movexum är en attraktiv och central del av innovationssystemet i Gävleborg.

Gunilla Mårtensson

Gunilla Mårtensson

Styrelseledamot

Gunilla Mårtensson

Gunilla bor i Gävle och arbetar som sjuksköterska, medicine doktor och docent i vårdvetenskap. Har arbetat på Högskolan i Gävle sedan år 2000 i en mängd olika uppdrag och funktioner. Varit utbildningsledare,  kollegialt vald ordförande i högskolans utbildnings- och forskningsnämnd (UFN),  är vicerektor för kvalitet och är sedan tre år akademichef för Akademin för teknik och miljö.

Vad hoppas du bidra med som styrelseledamot i Movexum?

Jag vill bidra med min erfarenhet och insyn i flera skilda verksamheter, själv som forskare inom vårdområdet och i uppdraget jag är ansvarig för strategiskt driver forskning inom teknik och miljöområdet. Vi kraftsamlar för att möta samhällets och regionens behov av kunskap och kompetens. Vi tar oss an samhällsutmaningarna regionalt och globalt. Ett område jag särskilt brinner för är att forskningen ska bidra till ett hållbarare samhälle och göra avtryck!

Alf Persson

Alf Persson

Styrelseledamot

Alf Persson
Styrelseledamot

Alf Persson har en bakgrund som egenföretagare inom fordonsbranschen, bland annat som försäljningschef, agenturansvarig och som delaktig i uppstarten av DäckTeam-kedjan. 2001 bytte han bransch och klev in som minoritetsägare i Telekom där han var med och utvecklade bolaget från grunden till 40-talet anställda. Är idag pensionär på halvtid, sitter som ledamot i Fullmäktige Gävleborg, kommunfullmäktige Hofors Kommun och som styrelseledamot i Värmevärden AB. Har även konsultuppdrag. Tidigare arbetat inom försvarsmakten och är utbildad pilot.

”Som ledamot i Movexums styrelse ser jag fram emot utmaningarna i att från grunden få vara med och bygga upp företagsverksamhet och resan ut mot tillväxt och marknad. Att se en idé växa till en produkt eller tjänst och bli livskraftig på en marknad brinner jag för”.

Annika Roos

Annika Roos

Styrelseledamot

Annika Roos
Styrelseledamot

Annikas nuvarande titel är Head of Powder Operations, Additive Manufacturing Division, Sandvik Machining Solutions. Är utbildad civilingenjör med inriktning teknisk fysik. Har sedan 1986 jobbat på Sandvik i ledande positioner inom flertalet olika områden, bland annat som Supply Chain Managemant, Marketing, Communications, Sales och R&D. Är för närvarande styrelseordförande i Sandvik Utbildnings AB (inklusive Göranssonska skolan) och Osprey Ltd (ett företag i Storbritannien helägt av Sandvik).

 

”Jag vill bidra med min långa erfarenhet från många olika funktioner inom industrin till att skapa tillväxt i regionen – att stötta företagare med att utveckla sina affärsidéer till framtida etablerade verksamheter.”

Jonas Lundblad

Jonas Lundblad

Styrelseledamot

Jonas Lundblad

Mer information kommer.

Lisa Wiik

Lisa Wiik

Styrelseledamot

Lisa Wiik

Lisa Wiik, Torsåker, är VD på Wiiks Rör AB. Har studerat ekonomi och har haft ett antal styrelseuppdrag, bland annat i Företagarna och Köpmannaföreningen. Sitter idag i styrelserna för Comfort Sverige och Handelsbanken, även aktiv i marknadsrådet i Comfort.

”Jag har valt att sitta i Movexums styrelse då jag är aktiv och brinner för tillväxt inom alla möjliga områden. Jag tror också attt jag kan bidra med erfaenheten från mina helt olika styrelseuppdrag som jag haft genom åren.”

Staffan Thegel

Staffan Thegel

Styrelseledamot

Staffan Thegel

Staffan har arbetat över 30 år inom finansbranschen, i huvudsak med fokus på finansieringsfrågor, främst till företag. Under den största tiden har Staffan varit verksam i Gävleborg. Idag arbeter han som VD för Sörby Handelsträdgård som är ett av Sveriges äldsta trädgårdsföretag utanför Gävle. Utöver engagemanget i Movexums styrelse är han ordförande i Stiftelsen Drivhuset Gävleborg som hjälper studenter vid Högskolan att starta företag.

 

”Med mina olika erfarenheter och kompetenser hoppas jag kunna bidra till att Movexum kan bli ännu lite bättre på att hjälpa entreprenörer att förverkliga sina idéer och därmed bidra till tillväxten i Gävleborg.”

Eva Lindberg

Eva Lindberg

Styrelseledamot

Eva Lindberg

Våra ägare och finansiärer

Movexum är ett aktiebolag helägt av Region Gävleborg. Tillsammans med Gävle kommun, Sandvikens kommun, Hudiksvalls Kommun och Högskolan i Gävle finansierar de vår verksamhet.

region gävleborg
HKvanster_CMYK [Converted]
fargsvart
SK_web_180
Söderhamn1

Våra noder

Ett värdeskapande nätverk för dig med en idé att utveckla. I Gävleborg finns ett antal aktörer som tillsammans med oss kan hjälpa dig vidare, vi kallar dem för våra noder. Mer om Gävle Innovation Hub, Propell Innovation, Sandbacka Science Park och Högskolan i Gävle kan du läsa om här.

Vårt dataskyddsombud

Vi är enligt dataskyddsstiftningslagen skyldiga att offentliggöra vårt dataskyddsombuds kontaktuppgifer. Vårt dataskyddsombud heter Birgitta Johansson, kontakt [email protected]

Vårt personuppgiftspolicy

I Movexum AB:s policy för personuppgifter beskrivs vilka uppgifter vi samlar in, i vilket syfte de samlas in, på vilket sätt du kan ha kontroll över dina egna uppgifter samt hur du kan kontakta oss.

Nyfiken på våra bolag tycker om oss?

Här hittar du några exempel på vad bolag som är eller varit inne i vår inkubator tycker om oss.

Kontakta oss 

Adress
Vågskrivargatan 5, 803 20 Gävle

E-post
[email protected]

Kontaktformulär 

Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information. 

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close