Om oss

Värdeskapande, inspirerade, vägvisande och utmanande.

I vårt uppdrag att skapa tillväxt i regionen genom ta innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster ger oss vår värdegrund vägledning och stöd. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. Det gör oss stolta att vi med vår verksamhet bidragit i en del av de framgångssagor som skrivits i regionen.

På Movexum brinner vi inte bara för att hjälpa människor att bygga framgångsrika bolag av sina idéer, vi är också starkt engagerade i frågor som jämlikhet och jämställdhet. För oss är det viktigt att när du kommer till oss med en idé så är det din idés potential och din personliga drivkraft som bedöms – inget annat.

Att bli ett inkubatorbolag hos Movexum innebär inte bara att vi professionellt stödjer och hjälper dig framåt med såväl ditt bolags utveckling som din personliga – hos oss blir du en del av en härlig community där du erbjuds stöttning, pepp, kunskap och såklart kompetens. Varmt välkommen.

Movexum-teamet

Hos oss möter du ett hängivet och engagerat team som brinner för att hjälpa människor att förverkliga sina idéer. Våra affärscoacher är inte bara diplomerade, de har alla egna erfarenheter av att driva och affärsutveckla bolag.

Den 4 juni 2019 fastställde bolagsstämman ny styrelse i Movexum AB, enligt valberedningens förslag och Regionfullmäktiges beslut 190604.

Movexums styrelse

Den 4 juni 2019 fastställde bolagsstämman ny styrelse i Movexum AB, enligt valberedningens förslag och Regionfullmäktiges beslut 190604.

Våra ägare och finansiärer

Movexum är ett aktiebolag helägt av Region Gävleborg. Tillsammans med Gävle kommun, Sandvikens kommun, Hudiksvalls Kommun och Högskolan i Gävle finansierar de vår verksamhet.

Gävle-kommun-CMYK-vit-text-Converted-2-e1567172408248
fargsvart-300x265
Söderhamn1

Våra noder

Ett värdeskapande nätverk för dig med en idé att utveckla. I Gävleborg finns ett antal aktörer som tillsammans med oss kan hjälpa dig vidare, vi kallar dem för våra noder. Mer om Gävle Innovation Hub, Propell Innovation, Sandbacka Science Park och Högskolan i Gävle kan du läsa om här.

Vårt dataskyddsombud

Vi är enligt dataskyddsstiftningslagen skyldiga att offentliggöra vårt dataskyddsombuds kontaktuppgifer. Vårt dataskyddsombud heter Birgitta Johansson, kontakt 
[email protected]

Vårt personuppgiftspolicy

I Movexum AB:s policy för personuppgifter beskrivs vilka uppgifter vi samlar in, i vilket syfte de samlas in, på vilket sätt du kan ha kontroll över dina egna uppgifter samt hur du kan kontakta oss.

Nyfiken på våra bolag tycker om oss?

Här hittar du några exempel på vad bolag som är eller varit inne i vår inkubator tycker om oss.

Kontakta oss

Adress
Vågskrivargatan 5, 803 20 Gävle

E-post
[email protected]

Kontaktformulär

Ulrika Malmqvist

VD

Movexums VD som leder genom att bygga team och ta täten. Har en ingenjörsexamen och lång erfarenhet av att leda komplexa nationella och internationella utvecklingsprojekt med privata såväl som offentliga aktörer. Har sammanlagt 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom private/public partnerships och internationella etableringar. Sportintresserad Sandvikenbo med en bakgrund som fotbollsspelare. Sitter bland annat i Styrelseakademin Gävleborgs styrelse. Gillar att resa och går gärna på stand up.

”Att vara del i ett kunnigt och dynamiskt team är otroligt stimulerande samtidigt som vi tillsammans med entreprenörerna jobbar för att åstadkomma resultat. Att leda bygget av ett starkare Movexum, och att möte människor som har idéer och de vill förverkliga, driver och inspirerar mig. Dessutom vill jag jobba med människor och drivs av att bidra till att Gävleborg blir en ännu bättre plats att leva och verka på.”

Kontakt: [email protected] eller 070-750 22 56  

Skills

Ledarskap

98%

Det svenska innovationssystemet

88%

Smittsamt skratt

97%

Johan Wickenberg

Affärscoach

Före detta sälj- och exportchef som tagit ett familjeägt svenskt företag ut på den internationella marknaden. Byggt internationella affärer, struktur och organisation. Återvände 2017 till Gävle efter tio år i Skåne. Tävlingsmänniska av rang, älskar skidåkning och löpning. Har sprungit ett halvt maraton barfota.

Kontakt: [email protected] eller 070-718 88 38

”Det som jag tycker är roligast med mitt uppdrag är att arbeta med entreprenörer och att se progressen hos dem. Att få använda erfarenheter, lärdomar och affärscoaching för att skapa värde för våra bolag, varje dag. Det ger mig en enorm energi att få arbeta med dessa positiva människor, som verkligen vill något!”

Skills

Internationella affärer

98%

Försäljning

87%

Hungrig

100%

Richard Hainsworth

Internationell coach

Inflyttad amerikan som själv drivit startup och som vid sidan av sitt jobb som coach på Movexum fortfarande är egen företagare där han jobbar deltid med globala storbolag som senior strategi- och innovationskonsult. Tidigare bakgrund inom medicinteknik och har tagit bolag till börsen. Har ett jordbruk i Årsunda där han också bor och jagar. Kan väldigt mycket om det mesta, har en fäbless för klockor och befinner sig ofta på resande fot i andra länder.

”Jag gillar att arbeta med drivna entreprenörer som vill påverka världen genom att förverkliga sina innovativa idéer. Jag tycker om att hjälpa dem att identifiera och övervinna alla hinder de träffar på. Framförallt är det roligt att se våra entreprenörer växa som innovatörer och människor.”

Kontakt: [email protected] eller 070-757 99 79

Skills

Internationella affärer

98%

Varumärke

85%

Historiakunskaper

91%

Anna Utterberg

Kommunikationsansvarig

Har en bakgrund inom print som rutinerad nöjesredaktör med vana att hålla ihop mediaprojekt och att bygga budskap. Byggt och utvecklat magasin samt lanserat digitala satsningar. Jobbat med kommunikation i såväl startup som offentlig sektor. Har nyligen återupptäckt tjusningen med hästar och hoppas kunna starta några hopptävlingar. Annars en  inredningsintresserad Gävlebo som läser deckare på engelska och gärna spenderar tid i stugan i Hälsingland. 

”Jag ser det som en ynnest att få jobba i en organisation där alla får vara delaktiga och är stolt över att vi på ganska kort tid skapat en så bra kultur hos oss. Det är extra roligt att jobba med kommunikation när det finns så många roliga och spännande saker att berätta.”

Kontakt: [email protected] eller 073-981 73 25

Skills

Grafisk design och formgivning

92%

Storytelling

83%

Minnas låttexter och snabbt känna igen låtintron

95%

Ivar Renngård

Affärscoach

Söderhamnsbo men norrman at heart. Har en bakgrund som bland annat IT-chef och andra strategiska befattningar. Föredrar att jobba med människor framför siffror. Har 20 års erfarenhet av affärsutveckling och har precis som vår internationella coach Richard egen erfarenhet av att driva startup. Spelar gärna piano eller påtar i växthuset när han inte jobbar.

”Det roligaste med att jobba som affärscoach på Movexum är att få hjälpa entreprenörer att lyckas med sina affärsidéer och vara med och skapa tillväxt i regionen. Jag trivs jättebra på Movexum för vi är ett grymt team som hjälper till att lyfta varandra i det jobb vi gör! Jag som person försöker att bidra med att se till hela personens behov – både som stöd till entreprenörer och till det egna teamet.”

Kontakt: [email protected] eller 070-783 07 54

Skills

Innovationsbegrepp och termer

94%

Coaching

95%

Finurlig

99%

Jenny Ohlsson

Ekonomichef

Egen företagare med ekonomexamen som brinner för att siffror och budgetar ska bli roliga och användbara i företagarens utveckling. Gillar att jobba med människor och bidra till att göra verklighet av drömmar. Rådgivare inom affärsutveckling med fokus på finansiella och ekonomiska frågor sedan 15 år. Tre idrottande tonåringar på hemmaplan vilka ger möjlighet att vara med i idrottens värld. Tränar gärna vid tillfälle och läser en god bok för att slappna av.

”Jag är hedrad att få vara med och vara en del av en process och ett team som möjliggör idéer att växa till ett framgångsrikt företag, att vara med och se hur entreprenörerna växer, utvecklas och skapar tillväxt. Sammanhanget där människor möts, delar erfarenheter, bollar idéer och får konkreta verktyg att ta sina idéer vidare är något jag är stolt över att vara en del av.”

Kontakt: [email protected] eller 070-790 96 35

Skills

Finansieringsrådgivning

93%

Budgetrapportering

87%

Idrottsmamma

100%

Daniel Edströms

Projektledare hållbarhet

Edsbybo i grunden, men numera bosatt i Gävle med sambo och en gammal katt. Är utbildad industridesigner på Högskolan i Gävle, som gjorde sitt examensarbete inom tjänstedesign hos Movexum. Utbildningen gav en bred grund med kunskaper inom flera områden som produktutveckling, grafisk design, hållbarhet och tjänstedesign. Drivs av att arbeta med ett fokus på människan och dess behov i sitt arbete. Fritiden spenderas gärna med tv-serier, träning, eller med att ta hand om hemmets väldigt många växter. Om det inte fikas förstås.

”Som jag sagt i en intrevju inför examensarbetet här på Movexum så lockas jag av att arbeta med Movexum för den inspirerande miljön och drivet och hjälpsamheten hos Movexum. Nu, efter att ha gått vidare med andra projekt inom organisationen, kan jag säga att samma saker gäller. Att få fortsätta min resa med att bidra till och få ta del av detta inspirerande gäng känns väldigt roligt!”

Skills

Tjänstedesign

87%

Designprocessen

89%

Skäggvård

99%

Gunilla Roberg

Affärscoach

Dalkulla som drivs av ledorden framåt och uppåt och som inte bangar vare sig för utmaningar eller förändringar.Har i rollen som affärscoach med sig både det lilla och stora perspektivet i och med sina tidigare erfarenheter från såväl startups som globala koncerner. Har en bakgrund på IKEA med globala uppdrag inom change och business design. Har även etablerat och bemannat IKEA-varuhus samt innehaft rollen som kommunikationschef. Första anställd i en startup inom design som affärsutvecklare där hon bland annat byggde struktur och internationell affär. Gillar att förstå och se människan bakom bolagen, är en flitig Netflix-användare och älskar kontraster.

”Det allra roligaste i min roll som affärscoach är att få träffa så många intressanta bolag och människor, och dessutom få se andra utvecklas och se företag få fart på sin verksamhet – det driver mig! På Movexum är vi ett fantastiskt team som gör varandra bra. Att få möjlighet att bidra och att bli upptagen i gemenskapen är viktigt för mig. Det är också tydligt vad vi ska leverera, det är ett måste för mig.”

Kontakt: [email protected] eller 073-663 23 92

Skills

Utveckla affärer

91%

Utveckla människor

89%

Grym utförsåkare när underlaget är det rätta

96%

Johan Färnstrand

Regiondirektör Gävleborgs län sedan 2017. Bor i Uppsala. Har arbetat i ledande befattningar inom  bl.a. flygindustrin, FMCG, media (tidningar, radio) samt vård och omsorg. Verkat som styrelseledamot och ordförande i styrelser inom media, digital/social media, transportsektorn, konsumentvaror och tjänstesektorn. MBA från Handelshögskolan i Stockholm

Finns det några särskilda frågor/områden du brinner lite extra för?

Vad gäller uppdraget som ordförande i Movexum så är det:

Go to market – att bidra till att en god idé kan gå från idé till produkt som fungerar på marknaden.

Affärsutveckling – att utveckla och hjälpa till att bygga bättre företag.

Håkan Rönström

Styrelseledamot

Förtroendeuppdrag i Region Gävleborg och Hudiksvalls kommun. Bosatt i Hudiksvall. Har plats i Regionstyrelsen, Kommunstyrelsen och dess utskott. Har styrelseuppdrag i bland andra Almi GävleDala, Innovationsnod n:a Hälsingland Ek. Förening, Hudiksvalls Näringslivsbolag AB, är huvudman i Hälsinglands Sparkbank.

Håkan, vad vill du med ditt styrelseuppdrag i Movexum bidra med?
Att bevaka så att samarbetet ökar mellan länets noder, näringslivsbolag, Almi GävleDala och Movexum.

Torbjörn Jonsson

Styrelseledamot

Bor i Delsbo. Har en kandidatexamen från Mälardalens Högskola inom  Automation. Har jobbat inom många olika områden som IT-konsult, kvalitetschef, inköps- och logistikchef, produktionschef och har haft olika VD-roller. Bland arbetsgivarna finns ABB, ERicsson, Tieto, Connecto, Delsbo Candle. Ansvarar idag för SME-utveckling inom RISE Acreo och leder Fiber Optic Valley. Har haft flera olika styrelseuppdrag, idag Regional Innovationsnod Norra Hälsingland  samt Movexum.

Torbjörn brinner för innovation och hållbar utveckling och vill med sin roll som styrelseledamot bidra till att Movexum är en attraktiv och central del av innovationssystemet i Gävleborg.

Gunilla Mårtensson

Styrelseledamot

Gunilla bor i Gävle och arbetar som sjuksköterska, medicine doktor och docent i vårdvetenskap. Har arbetat på Högskolan i Gävle sedan år 2000 i en mängd olika uppdrag och funktioner. Varit utbildningsledare,  kollegialt vald ordförande i högskolans utbildnings- och forskningsnämnd (UFN),  är vicerektor för kvalitet och är sedan tre år akademichef för Akademin för teknik och miljö.

Vad hoppas du bidra med som styrelseledamot i Movexum?

Jag vill bidra med min erfarenhet och insyn i flera skilda verksamheter, själv som forskare inom vårdområdet och i uppdraget jag är ansvarig för strategiskt driver forskning inom teknik och miljöområdet. Vi kraftsamlar för att möta samhällets och regionens behov av kunskap och kompetens. Vi tar oss an samhällsutmaningarna regionalt och globalt. Ett område jag särskilt brinner för är att forskningen ska bidra till ett hållbarare samhälle och göra avtryck!

Alf Persson

Styrelseledamot

Alf Persson har en bakgrund som egenföretagare inom fordonsbranschen, bland annat som försäljningschef, agenturansvarig och som delaktig i uppstarten av DäckTeam-kedjan. 2001 bytte han bransch och klev in som minoritetsägare i Telekom där han var med och utvecklade bolaget från grunden till 40-talet anställda. Är idag pensionär på halvtid, sitter som ledamot i Fullmäktige Gävleborg, kommunfullmäktige Hofors Kommun och som styrelseledamot i Värmevärden AB. Har även konsultuppdrag. Tidigare arbetat inom försvarsmakten och är utbildad pilot.

”Som ledamot i Movexums styrelse ser jag fram emot utmaningarna i att från grunden få vara med och bygga upp företagsverksamhet och resan ut mot tillväxt och marknad. Att se en idé växa till en produkt eller tjänst och bli livskraftig på en marknad brinner jag för”.

Annika Roos

Styrelseledamot

Annikas nuvarande titel är Head of Powder Operations, Additive Manufacturing Division, Sandvik Machining Solutions. Är utbildad civilingenjör med inriktning teknisk fysik. Har sedan 1986 jobbat på Sandvik i ledande positioner inom flertalet olika områden, bland annat som Supply Chain Managemant, Marketing, Communications, Sales och R&D. Är för närvarande styrelseordförande i Sandvik Utbildnings AB (inklusive Göranssonska skolan) och Osprey Ltd (ett företag i Storbritannien helägt av Sandvik).

”Jag vill bidra med min långa erfarenhet från många olika funktioner inom industrin till att skapa tillväxt i regionen – att stötta företagare med att utveckla sina affärsidéer till framtida etablerade verksamheter.”

Jonas Lundblad

Styrelseledamot

Mer information kommer

Lisa Wiik

Styrelseledamot

Lisa Wiik, Torsåker, är VD på Wiiks Rör AB. Har studerat ekonomi och har haft ett antal styrelseuppdrag, bland annat i Företagarna och Köpmannaföreningen. Sitter idag i styrelserna för Comfort Sverige och Handelsbanken, även aktiv i marknadsrådet i Comfort.

”Jag har valt att sitta i Movexums styrelse då jag är aktiv och brinner för tillväxt inom alla möjliga områden. Jag tror också attt jag kan bidra med erfaenheten från mina helt olika styrelseuppdrag som jag haft genom åren.”

Staffan Thegel

Styrelseledamot

Staffan har arbetat över 30 år inom finansbranschen, i huvudsak med fokus på finansieringsfrågor, främst till företag. Under den största tiden har Staffan varit verksam i Gävleborg. Idag arbeter han som VD för Sörby Handelsträdgård som är ett av Sveriges äldsta trädgårdsföretag utanför Gävle. Utöver engagemanget i Movexums styrelse är han ordförande i Stiftelsen Drivhuset Gävleborg som hjälper studenter vid Högskolan att starta företag.

”Med mina olika erfarenheter och kompetenser hoppas jag kunna bidra till att Movexum kan bli ännu lite bättre på att hjälpa entreprenörer att förverkliga sina idéer och därmed bidra till tillväxten i Gävleborg.”

Eva Lindberg

Styrelseledamot

Gunilla Mårtensson

Styrelseledamot

Gunilla bor i Gävle och arbetar som sjuksköterska, medicine doktor och docent i vårdvetenskap. Har arbetat på Högskolan i Gävle sedan år 2000 i en mängd olika uppdrag och funktioner. Varit utbildningsledare,  kollegialt vald ordförande i högskolans utbildnings- och forskningsnämnd (UFN),  är vicerektor för kvalitet och är sedan tre år akademichef för Akademin för teknik och miljö.

Vad hoppas du bidra med som styrelseledamot i Movexum?
Jag vill bidra med min erfarenhet och insyn i flera skilda verksamheter, själv som forskare inom vårdområdet och i uppdraget jag är ansvarig för strategiskt driver forskning inom teknik och miljöområdet. Vi kraftsamlar för att möta samhällets och regionens behov av kunskap och kompetens. Vi tar oss an samhällsutmaningarna regionalt och globalt. Ett område jag särskilt brinner för är att forskningen ska bidra till ett hållbarare samhälle och göra avtryck!

Klywa

Digitala tjänster och processer

Tjänst som säkerställer att samtliga användare av BI-verktyg har tillgång till rätt applikationer.

 

Bolagsnamn: Klywa AB

Grundare: Håkan von Matérn, Magnus Gripenroth samt två ännu ej namngivna

Ägare: Håkan von Matérn, Magnus Gripenroth samt två ännu ej namngivna

Affärsidé: Säkerställa att samtliga användare av BI-verktyg har tillgång till rätt applikationer.

Här hittar du en intervju med Håkan angående inträdet i vårt inkubatorprogram.

Priskonsulterna

Digitala tjänster och processer

Hjälper företag att med enkla medel nå sin fulla potential inom prissättning.

 

Bolagsnamn: Priskonsulterna Sverige AB

Grundare: Stefan Ekström, Tomas Persson och Åke Wallbäcks

Ägare: Stefan Ekström, Tomas Persson och Åke Wallbäcks

Affärsidé: Hjälper företag att med enkla medel nå sin fulla potential inom prissättning.

Marknadspotential: Stor i Sverige, ännu större i utlandet.

Senaste nytt/aktuellt: Juli 2018: Undersöker tillsammans med Movexum hur startups redan i tidiga skeden kan bli ännu vassare (och därmed mer attraktiva som bolag) inom pris- och lönsamhetsstyrning.

Här hittar du en intervju med Priskonsulterna gällande inträdet i vår inkubator.

Janjoo

IOT

Innovativa lösningar inom utveckling och digital kommunikation]

Bolagsnamn: janjoo AB

Grundare: Andreas Wikholm, Johannes Eriksson, Johanna Fernstedt

Ägare: JANJOO GROUP AB, Rebmax AB, Rizbiz AB, Almi Invest, Sandviken Investerarna

Affärsidé: Att utveckla och tillhandahålla IT-tjänster till företag och organisationer i hela landet med syfte att förenkla och effektivisera den digitala kommunikationen. Produktportföljen består i dagsläget av fyra färdiga produkter: Informera, ett kommunikationsverktyg för effektiv och träffsäker digital kommunikation. Simpliform, ett kraftfullt verktyg för dynamiska formulär. BankID-molntjänst, en komplett tjänst för digital signering av avtal. För-Färdiganmälan, en webbportal för samverkan mellan installatör i portal och handläggare i Lime CRM.

Marknadspotential (sverige/export): I Sverige finns 3 000-5 000 potentiella kunder, beståendes av både mindre och större företag, samt kommuner och större organisationer.

Senaste nytt/aktuellt: Vi söker fler säljare och utvecklare

Aktivt söker investering?: Nej

kontakt: [email protected]

BlixtIn

Digitala tjänster och processer

Förmedla tjänster/uppdrag digitalt och oberoende mellan företag, men även frilansare.

Bolagsnamn: Blixtin AB

Grundare: Jonas Lööw

Ägare: Jonas Lööw m.fl.

 

kontakt: [email protected]

InCoax

Tech

InCoax Networks utvecklar, marknadsför och säljer lösningar för bredbands access över existerande infrastruktur som redan finns i samtliga höghus, radhusområden, hotell och semesterbyar i Sverige och Europa.

 

Webbsida

GoGenius

Service design

Christina Franzén, Marita Svensson och Pär Lärkeryd har tillsammans utvecklat den flexibla processmodellen GoGenius som bidrar till att skapa lönsamma organisationer. Visionen är ett arbetsliv på lika villkor.

 

Webbsida

First Mat

Production

Har utvecklat en funktionsanpassad hästtransportmatta med formgjutna, flexibla kanter som skyddar hästtransporten från röta och gör det enklare att hålla den ren.

Webbsida

Colabitoil

Fuel

Colabitoil AB skall vara en aktiv och långsiktig leverantör av drivmedel och med egen produktion av tekniska innovationer inom biodiesel.

 

Webbsida

CC-fix

Construction

Verktyg till regling och glespanel, en hjälpande hand för alla proffs och hemmafixare.]

 

Webbsida

Cargo Beacon

Digitala tjänster och processer

Har utvecklat en datalogger som loggar temperatur, luftfuktighet och andra särskilda händelser vid godstransporter direkt till ansluten enhet. Ett smart och pålitligt sätt att övervaka leveranskedjan.

Kontakt: [email protected]

Brandposten

Tech

Brandposten erbjuder en ny miljövänlig och effektiv teknik Pyrotekniskt Genererad Aerosol (PGA) för brandsläckning som är ofarlig för både utrustning och människor.

Aerogel

Construction

Svenska Aerogel AB utvecklar och tillverkar unika, miljövänliga och återvinningsbara aerogelmaterial för en rad industriella applikationer exempelvis isolering för värme och ljud.

 

Webbsida

Proxytech

Smarta och hållbara städer

Utveckla och sälja kretsloppsbaserade systemlösningar för rening av vatten, avlopp samt ämnesutvinning.

 

Bolagsnamn: Proxytech AB

Grundare: Hampus Granström

Ägare: Hampus Granström

Bransch/industri: Miljöteknik

Abibo

Digitala tjänster och processer

Individanpassade böcker för lässvaga

 

Bolagsnamn: Arrtodo/Abibo

Grundare: Anna Hansers Rutäng

Ägare: Anna Hansers Rutäng

Affärsidé: Abibo är en internetbokhandel som erbjuder individanpassning av befintliga böcker på marknaden. Med hjälp av Abibos editor kan kunden anpassa böcker utifrån sina egna förutsättningar och behov för att läsa både digitalt och i print.

Marknadspotential: Abibos målgrupp är personer med synnedsättning pga synskada eller ålders synnedsättning, personer som har svenska som andra språk, samt personer som har svårigheter med avkodning, läshastighet eller läsförståelse ex. personer med -dyslexi -koncentrationssvårigheter, kognitiv- eller liknande funktionsnedsättning.

Utifrån målgruppsbeskrivning finns ett antagande att 3% av människor i befolkning antas vara lässvag, eller är förälder till lässvagt barn, är medveten om behovet samt har tillgång till tekniska hjälpmedel samt möjlighet och vilja att betala för individanpassat läsande. Samma potential gäller även utanför Sverige.

Senaste nytt/aktuellt:

Aktivt söker investering? Jag har satt som mål att lansera Abibo version 1 innan jag tar in någon delägare i bolaget. Men inget är ristat i sten så jag tar varmt emot förslag från intressenter redan idag.

Kontakt: [email protected]

2p1

Tech

Utvecklar energieffektiva LED-armaturer med en del av råvaran från återbrukade plattskärmar.

Webbsida

Sure Taste

Livsmedel

Produktutveckling, import, export och försäljning av sockerreducerade konsumentprodukter.

 

Bolagsnamn: Sure Taste AB

Grundare: Ange Mertner, Torbjörn Schelin

Ägare: Ange Mertner, Torbjörn Schelin

Affärsidé i korthet: Produktutveckling, import, export och försäljning av sockerreducerade konsumentprodukter

Marknadspotential: Stora möjligheter vid en pågående attitydförändring till hälsa och västvärldens fortsatta överkonsumtion av socker

Senaste nytt/aktuellt: Första två produkter lanserade under Q4 2018, nya produktlanseringar planerade under Q1 2019.

Hemsida: suretaste.se

Mer läsning: De vill göra sockerreducerade produkter till det nya normala

SPPO

Onlineverktyg

Onlineverktyg för specialpedagoger. 

Läs mer om SPPO på deras hemsida.

Selfploid

Digitala tjänster och processer

En transparant bemanningslösning som erbjuder företag som såväl privatpersoner möjligheten att anlita arbetskraft baserat på tidigare erfarenheter och omdömen istället för intervjuer.

 

Bolagsnamn: Selfploid AB

Grundare: Kim Berge och Rasmus Forsell

Ägare: Kim Berge och Rasmus Forsell

Affärsidé:En transparant bemanningslösning som erbjuder företag som såväl privatpersoner möjligheten att anlita arbetskraft baserat på tidigare erfarenheter och omdömen istället för intervjuer. Sammankopplar arbetstagare och arbetsgivare och tar fullt arbetsgivaransvar i en bemanningssituation. Arbetar med korta ledtider, flexibilitet, snabba utbetalningar samt minimering av fasta kostnader som i traditionella bemanningsföretag höjer priset för slutkunden.

Rhinoc

Materialteknik och hållbar produktion

Tar fram nya, förbättrade produkter och systemlösningar inom hydraulikområdet.
 

Qanit

Smarta och hållbara städer

Qanit, ett innovativt kärl för återvinning och trygghet på offentlig plats.

 

Bolagsnamn: Qanit AB

Grundare och ägare: Lisa Teodorsson

Bransch: Återvinning, miljö, metall.

Affärsidé i korthet: Qanit är ett innovativt kärl för återvinning av sprayburkar och trygghet på offentlig plats. Kärlet är specialanpassat för att minimera riskerna som sprayburkar för med sig efter användning på offentliga platser, främst lagliga graffitiväggar. I dag slängs explosiva sprayburkar i offentliga sopkärl där det finns många människor i rörelse. Någon liknande lösning som Qanit finns idag inte på marknaden och det gör att använda sprayburkar idag felhanteras, vilket kan leda till personskada samt skadegörelse.

Marknadspotential: Global. Vi startar i Sverige, för att sedan snabbt ta oss ut i de Europeiska länderna, där en synligt behov finns. Den amerikanska marknaden är också något som vi kommer att börja se över inom snar framtid.

Senaste nytt/aktuellt: En prototyp är på gång, för att under sommar 2019 kunna köra en pilot.

Mer läsning: Innovativt sopkärl för hantering av sprayburkar senaste idén att antas till inkubatorn