Sök
Stäng denna sökruta.

Bolag berättar

Nyfiken på vad människor vi jobbat med tycker om oss? Här hittar du omdömen från några av bolagen och idébärarna som vi arbetet med.

Dealpotential

Acceleratorprogrammet 2022-2023.

”Vi hade aldrig kommit dit vi är idag om det inte vore för Movexum”. Daniel Antonsson, VD och grundare

Sara Dolk

Deltog i Boost Chamber våren 2022.

Att delta i Boost Chamber var det klokaste beslut jag tagit på länge. Jag har fått superproffsig hjälp att undersöka marknaden. Jag är tacksam för chansen och alla fina, kompetenta människor jag lärt känna. Ska jag sammanfatta Boost Chamber med två ord blir det ”ovärderligt” och ”lärorikt”.

Jonna Burefjord & Micaela Sundin

Deltog i Boost Chamber våren 2019 med bolaget Oh My Management.

Förändrade vårt utvecklingsprogram er idé på något sätt?

– Ja, delvis. Vår idé har blivit ännu vassare och vi har också hittat nya infallsvinklar till hur våra kunder kan nyttja den.

Hur var det att vässa sin idé tillsammans med andra idébärare?

– Jättespännande! Vi har lärt oss mycket och fått nya perspektiv på saker. Det som är så bra med Boost Chamber är att samtliga deltagare är så transparenta, vill dela med sig och lära sig mer. Det ger utrymme för att vi ger varandra bra och konstruktiv feedback.

Bokadero

Boost Chamber+ alumni.

Vilken var största aha-insikten du hade under ditt första halvår om inkubatorbolag?

Det är troligtvis respekten och förtroendet jag fått när jag berättat att bolaget är med i inkubatorn. Människor som vet vilka Movexum är vet att inte vilken entreprenör som helst erbjuds en plats i inkubatorn.

Vilket tycker du är det största värdet Movexum hittills bidragit med till din verksamhet?

Helt klart rådgivningen i områden som försäljning, hållbarhet i affärsmodellen och att våga titta stort. Det är enormt härlig miljö att få vara en del av och att få ta del av de andra bolagens framgångar och motgångar är enormt värdefullt. Ibland har man haft det väldigt tufft och då har det varit andra bolag som haft det precis lika, då är det skönt att kunna prata om det tillsammans och inte känna att man är ensam om det.

Vad skulle vi kunna förbättra?

Berätta för fler att ni finns, berätta om villkoren för att kunna komma in i Movexum, det skulle stärka både er och oss som bolag! Samarbeta mer med storbolagen som finns i Gävleborg, dom borde vara intresserad av det ni arbetar med! Jonas Lööw, VD och grundare

TINI

Inkubatorprogrammet. 

”Att bli coachade var otroligt viktigt för bolagets tillväxtresa. Det mesta värdefulla var att att vi fick hjälp med att öppna upp och tänka stort  – från dag ett. Hur skulle vi bygga TINI som ett världsbolag?” Johanna Mörk och Tini Warg, grundare.

Emma Eriksson

Deltog i Boost Chamber våren 2022.

”Programmet är så mycket mer än vad jag trott! Att få bolla tankar och idéer, få feedback och vara på en plats där alla är i samma situation var både utvecklande och fantastiskt. Förutom det har jag hittills lärt mig massor och har börjat min resa mot att paketera mitt värdeerbjudande.”

Tapto Webcoach

Boost Chamber + inkubatorprogrammet.

”Det är många beslut, vägval och prioriteringar som behöver göras under resans gång och det känns fantastiskt att ha Movexum att bolla med. Det är en speciell känsla att ta en luddig idé och förvandla till ett blomstrande företag.” Tobias Rosén, grundare

Mikael Malmberg

Deltog i Boost Chamber hösten 2019 med bolaget Ztraid.

”När jag ansökte till Boost Chamber  så hade jag egentligen ingen koll alls på vad programmet var, jag hade bara hört talas om det från några personer som rekommenderade det hela. Nu i efterhand är jag däremot otroligt glad och stolt över att ha deltagit i programmet. Hjälpen jag fick gav så stor påverkan och var såpass nyttig att jag inte ens kan tänka mig vart jag skulle vara idag utan Boost Chamber.

I programmet fick vi lära oss att jobba med samt utveckla vår affärsidé, och det är just det mitt bolag gjort nu en längre tid. Det har varit jobbigt att behöva ändra planen så många gånger men samtidigt otroligt nyttigt och värdefullt!”

Lovisa of Sweden

Boost Chamber + inkubatorprogrammet + alumni.

Varför valde du att ta hjälp av Movexum för att utveckla din idé?
– Framför allt på grund av den kunskap ni besitter men också av den anledningen att jag känner en gemenskap med er på Movexum. Det känns bra att ni är med och backar upp mig och hjälper mig med guidning när svåra beslut ska fattas.

Har du något tips till kvinnor som går och bär på en idé men som inte har självförtroendet att försöka ta tag och förverkliga den?
– Kom till Movexum! Här pushas du att våga och här får du hjälp och stöd. Det är superkul att bygga ett bolag kring en idé och det är absolut inte så svårt som vissa kan få det att låta. Våga chansa, vad är det värsta som kan hända? Den här branschen är full med snälla människor och de allra flesta tycker att det är roligt att få hjälpa och stärka varandra. Jag var rädd att denna bransch skulle vara fylld med vassa armbågar och självupptagna människor, men så är det absolut inte.

Lovisa Pettersson, VD och grundare

Informera

Innovationsutvecklade bolaget Informera i inkubatorn under 2016. Bolaget blev sedermera Janjoo som 2020 förvärvades av Lime Technologies. Tjänsterna som Janjoo utvecklade lever vidare och används idag av hundratals kunder runt om i Sverige och Europa. Under 2023 startar Andreas tillsammans med medgrundaren Johannes upp ett nytt bolag och är redo för nya utmaningar inom digitalisering, produkt- och verksamhetsutveckling.

Tiden med Movexum var väldigt värdefull för oss och en förutsättning för att vi skulle lyckas komma så här långt! Andreas Wikholm, grundare Informera

Workify

Inkubator+ acceleratorprogrammet.

”För Workify har Movexum först och främst inneburit möjligheten att regelbundet få bli utmanad av Richard som coach. Att vi dessutom fick möjligheten till att knyta kontakter under Åre Business Forum samt internationellt via SSUW och Northbound Scaleups har varit riktigt spännande och givande.” Stefan Onkenhout, VD och grundare

Dylan Koyi

Deltog i Boost Chamber hösten 2021.

Boost Chamber är ett otroligt verktyg för att förvandla en idé till ett företag. Gå programmet om du sitter på en värdefull idé!

Sara Rooth

Deltog i Boost Chamber våren 2019, fortsatta sedan att affärsutveckla sin idé med stöd av Propell.

Hur  skulle du summera Boost Chamber?

– Det har varit inspirerande men också utmanande att vässa sin idé tillsammans med andra. Boost Chamber gav mig en djupare förståelse och kunskap så att jag kunde tydliggöra min idé och se nya möjligheter. Sammantaget var programmet mycket lärorikt och trevligt med duktiga coacher.

Vad händer för dig härnäst?

– Jag tror det kommer att vara avgörande för min idé om jag får möjlighet att fortsätta utveckla den i inkubatorn. Jag behöver fortsatt stöd och coaching, och finansiering, för den tid som behövs för att ta min produkt ut på marknaden.

Solarwave

Inkubatorprogrammet + alumni.

Vilka förväntningar hade du som inkubatorbolag i Movexum?
– I första hand att bli coachad och stöttad i själva affärsutvecklingsprocessen. Dessutom en gemenskap och utbyte med andra inkubatorbolag som är i samma situation. Jini Nälsén, delägare

Lifestyle Bike Rental

Boost Chamber + inkubatorprogrammet.

Du var en av 37 entreprenörer som 2018 året fick möjlighet att affärsutveckla sina idéer i vårt utvecklingsprogram Boost Chamber – vad skulle du säga att det programmet gav dig?

– Utan Boost Chamber hade jag inte varit där jag är nu med den här idéen. Boost Chamber fungerade både som en morot och som en piska. Jag fick möjlighet att testa idén, sitta på andra sidan av skrivbordet och bli coachad. Jag har vridit och vänt på tankar och idéer, verifierat och kommit mycket snabbare framåt. Boost Chamber bygger många viktiga delar som kundverifiering, koncept och plattform. 

Per Burefjord, grundare

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.