Boost Chamber - testa och verifiera din idé

Utforska och utveckla din idé i Boost Chamber!

Boost Chamber är utvecklingsprogrammet där såväl din idé som du själv ges möjlighet att växa. Här får du chans att testa och vässa din affärsidé samtidigt som du får prova på rollen som entreprenör. Med stöttning av Movexums affärscoacher och tillsammans med andra idébärare kommer du under tio veckor få utbildning inom kända startupmetoder och ges en unik möjlighet att utforska din idé. Du behöver inga förkunskaper förutom nyfikenhet och engagemang.

Nästa omgång börjar hösten 2021 och körs sannolikt digitalt med hjälp av digitala mötesplattformar som Zoom, Skype och Teams. 

Deltagare från tidigare omgångar berättar:

Vill du veta mer om programmet och bolla en idé?

Jag känner mig redo att ansöka redan nu!

Programupplägg

Du får jobba med

Bygga grund

Genom kända startup-metoder utforskar vi din idé. Du får professionell feedback och individuell affärscoaching.

Ifrågasätta

Vi jobbar med frågor som till exempel vem är min kund? Vad är mitt erbjudande och hur paketerar jag det? Hur når jag kunder? Vilka resurser och kompetenser behöver jag?

Vidareutveckla

Vad blir nästa steg? Kan min idé lösa fler problem?

Inspirera

Tillsammans med övriga deltagare kommer du att lära dig massor och ha roligt på vägen!

Här har ni gänget från den senaste omgången av Boost Chamber. Omgången inleddes i oktober 2020 och deltagarna diplomerades i december. Sittande i soffan från vänster; Tomas Persson, Khim Andersson, Mattias Persson, Mikael Engblom, Erik Forsell och vår affärscoach Ivar Renngård. På raden bakom från vänster; Torbjörn Alander, affärscoach Gunilla Roberg, Dan Magnusson och affärscoach Richard Hainsworth.

Detta ingår

– Affärscoaching och feedback på din idé.

Nätverksbyggande med viktiga aktörer

– Fri tillgång till innovationsmiljöerna Propell Innovation, Movexum och Sandbacka Park

– Tillgång till innovationscoacher och expertis inom olika områden

– Pitchtillfällen en gång i månaden inklusive feedback

– Inbjudningar till spännande seminarium, föreläsningar och tävlingar

Om programmet

För varje omgång välkomnar vi 6-8 idébärare och startups att delta. Programmet pågår under 10 veckor och innehåller såväl heldagsaktiviteter som halvdagsaktiviteter.

Alla deltagare skriver på sekretessavtal gentemot varandra så att alla kan vara öppna med sina idéer. Medarrangörer till Boost Chamber är Propell Innovation i HudiksvallGävle Innovation Hub och Sandbacka Park i Sandviken. Programmet innehåller teoridagar i Gävle, Sandviken och Hudiksvall, ett två dagar långt Boost Camp, Business Reviews och pitchträningar. Boost Chambern avslutas med en slutpitch inför en kunnig investerarpanel.

När samtliga deltagare i Boost Chambern levererat sina pitchar skriver vår investerarpanel en rekommendation om deltagare som önskar fortsätta att jobba med sina idéer i vårt inkubatorprogram.

Programmet leds av Movexums affärscoach Gunilla Roberg och våra övriga affärscoacher Johan Wickenberg, Ivar Renngård och Richard Hainsworth med stöd av Martin Askne från Propell Innovation.

 

Pris: 1 000:- per deltagare.

Mål med Boost Chamber:

Du ska ha uppnått en problemsolution-fit – det vill säga en första verifiering av att din idé löser ett problem för din kund.

Vem kan delta?

Boost Chamber riktar sig till dig som bor i Gävleborgs län och som har en idé som befinner sig i ett tidigt idéstadie. Du behöver inte ha några förkunskaper men vi vill att du är en driven person som är villig att avsätta den tid som programmet kräver. För att antas till vårt utvecklingsprogram bedömer vi din idé efter samma kriterier som till inkubatorprogrammet. 

Ta chansen du också och sök!

Intresseanmälan Boost Chamber 2021

Antalet platser till varje omgång är begränsade så är du intresserad – skicka oss din intresseanmälan idag. Den är inte bindande på något sätt men en förutsättning för att vi tillsammans ska kunna ta reda på om Boost Chamber är något för dig.

Då du skickar en intresseanmälan till Movexum registreras dina personuppgifter. Vi behöver ditt samtycke för att kunna administrera din intresseanmälan. Genom att du samtycker till villkoren i denna text godkänner du att Movexum får samla in, behandla och använda dina personuppgifter. Vi ber dig därför att du noggrant läser igenom denna text och klickar för samtycke om att du förstår och godkänner villkoren.

"Härlig stämning, viktiga inputs, duktiga och engagerade coacher"

Några deltagare från tidigare Boost Chambers berättar om sina idéer och delar med sig av sina erfarenheter från vår förinkubator.