Sök
Stäng denna sökruta.

"Avdramatisera bilden av att bygga företag"

Lovisa Pettersson och Hampus Granström

Idag gästades vi av elever från årskurs tre på Industridesignprogrammet på Högskolan i Gävle. Våra startups Utekontoret och Proxytech var inbjudna att delta och följande budskap hade Lovisa Pettersson och Hampus Granström att ge eleverna:

” På Movexum avdramatiseras bilden av att bygga företag och det blir mer greppbart och förståeligt för en startup hur den resan gå till. Här får man gemenskapen när man känner sig ”egen och ensam” och här har man också sitt team och många personer som pushar en, drar i en och föreslår idéer, utveckling och finansiering. Hit är du välkommen men dina frågor och funderingar och även bara för att bolla idéer och just utforska VAD du har för frågor och funderingar.” Lovisa Pettersson, Utekontoret

”Jag tror det är viktigt att ha i åtanke att den ursprungliga idén sällan är den som blir slutprodukten. Det sker förändringar under resans gång, och är man öppen för det och samtidigt lyhörd till vad marknaden efterfrågar kan det bli hur bra som helst! I slutändan handlar det om att ha kundens betalningsvilja.” Hampus Granström, Proxytech

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.