Blivande affärsutvecklare på praktik

Med start i dag och under kommande sex veckor får vi på Movexum förstärkning av 30-åriga Linnea Gibbs som ska praktisera hos oss. Linnea läser det första året på Yrkesakademins program ”Affärsutvecklare besöksnäring” som har sitt säte i Falun. Genom sin praktik hos oss hoppas hon få en tydligare bild av rollen som affärsutvecklare, och en inblick i hur en affärsidé går från just idéstadiet till en verklig produkt ute på marknaden.

linnea gibbs

Linnea, hur kom det sig att du valde att läsa till affärsutvecklare?

– Dels för att jag som person är kreativ och innovativ – jag tycker om att se affärsmöjligheter och har ett enormt driv i mig som jag tror kommer väl till pass i den här typen av yrkesroll. När jag först läste om utbildningen tyckte jag den lät intressant med många spännande kurser, i bland annat affärsekonomi, marknadsföring och produktutveckling, för att nämna några.

Utbildningen pågår under två år och Linnea är inne på sin andra termin. Kursorten är Falun och Linneas klass är den andra som påbörjat den tvååriga utbildningen. Till sommaren utexamineras den första årskullen affärsutvecklare.

Vad lockade med Movexum?

– Att ni jobbar med affärsutveckling! Movexum är det ställe där jag verkligen kan få tillgång till affärsutveckling i verkligheten. Här får jag chans att se hur det teoretiska omsätts till det praktiska.

Vad hoppas du få ut av dina sex veckor hos oss?

– En tydligare bild av yrkesrollen samt att få en inblick i näringslivet, den företagsamhet och innovation som vi har här i Gävle.

Vad gör du när du är klar om två år?

– Drömscenariot är utveckla besöksnäringen i Gävle genom produkt- och konceptutveckling.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Producerar musik!

Fler nyheter

InstaSport tar plats i inkubatorn

InstaSport är en digital plattform med fyra nyckelfunktioner för golfträning; boka “vanliga” träningar, digital träning, samordna gruppträning samt ett statistik- och träningssystem för den egna träningen.

Läs mer »

Så bygger du en grym pitch!

En startup som vill ha hjälp med att vidareutveckla sin idé kommer att behöva pitcha den, flera gånger och under olika omständigheter. Vi går igenom några grunder som kan hjälpa dig att leverera en bra pitch.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.