Blivande affärsutvecklare på praktik

Med start i dag och under kommande sex veckor får vi på Movexum förstärkning av 30-åriga Linnea Gibbs som ska praktisera hos oss. Linnea läser det första året på Yrkesakademins program ”Affärsutvecklare besöksnäring” som har sitt säte i Falun. Genom sin praktik hos oss hoppas hon få en tydligare bild av rollen som affärsutvecklare, och en inblick i hur en affärsidé går från just idéstadiet till en verklig produkt ute på marknaden.

linnea gibbs

Linnea, hur kom det sig att du valde att läsa till affärsutvecklare?

– Dels för att jag som person är kreativ och innovativ – jag tycker om att se affärsmöjligheter och har ett enormt driv i mig som jag tror kommer väl till pass i den här typen av yrkesroll. När jag först läste om utbildningen tyckte jag den lät intressant med många spännande kurser, i bland annat affärsekonomi, marknadsföring och produktutveckling, för att nämna några.

Utbildningen pågår under två år och Linnea är inne på sin andra termin. Kursorten är Falun och Linneas klass är den andra som påbörjat den tvååriga utbildningen. Till sommaren utexamineras den första årskullen affärsutvecklare.

Vad lockade med Movexum?

– Att ni jobbar med affärsutveckling! Movexum är det ställe där jag verkligen kan få tillgång till affärsutveckling i verkligheten. Här får jag chans att se hur det teoretiska omsätts till det praktiska.

Vad hoppas du få ut av dina sex veckor hos oss?

– En tydligare bild av yrkesrollen samt att få en inblick i näringslivet, den företagsamhet och innovation som vi har här i Gävle.

Vad gör du när du är klar om två år?

– Drömscenariot är utveckla besöksnäringen i Gävle genom produkt- och konceptutveckling.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Producerar musik!

Fler nyheter

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev