Sök
Stäng denna sökruta.

BlixtIn är en av länets bästa innovatörer!

Idag klockan 10 på Slottet tillkännagavs årets SKAPA-prisvinnare i Gävleborgs län. I kategorin SKAPA-priset tog Kontrollbolaget från Gävle hem förstapriset och årets Unga Innovatör blev Söderhamnsföretaget BlixtIn. Landshövding Per Bill berättade om SKAPA-priset och motiveringarna lästes av representanter från Movexum och Almi GävleDala, arrangörerna bakom årets regionala SKAPA-tävling. Vinnarna belönades med en varsin  check värde 10 000 kronor från Movexum och Almi GävleDala, en check från SKAPA-stiftelsen på 10 000 kronor samt blommor. Kontrollbolaget och BlixtIn blir genom sina vinster Gävleborgs läns representanter i den nationella finalen av SKAPA-priset som arrangeras den 8 november i Stockholm. Där tävlar de om SKAPA-priset på 550 000 kr och SKAPA-priset för unga innovatörer på 250 000 kr.

 
Juryns motivering om BlixtIn:
”Innovatören har utifrån en första idé lyssnat in kundernas behov och anpassat sin digitala tjänst för att möta marknaden på ett nytt och effektivt sätt. Tjänsten utmanar stora etablerade aktörer genom att bättre möta kundernas behov och har omkullkastat tidigare affärsmodeller.”
 
BlixtIn är en plattform som demokratiserar talarbranschen och som ger tillbaka till samhället i form av intäkter till idrottsföreningar. Tjänsten är grundad av Jonas Lööw och bolaget är endast ett år gammalt. Genom bland annat lägre förmedlaravgifter, en transparens mellan beställare och leverantör och genom att skänka 1 procent av summan för varje bokat uppdrag till föreningslivet, har BlixtIn på kort tid lockat till sig över 600 medlemmar. BlixtIn har som målsättning med sin tjänst att utöver att digitalisera och demokratisera talarbranschen, skapa nya delningsekonomier mellan företag och att bli en av de i Sverige ledande privata aktörerna som skänker pengar till föreningslivet.
Jonas Lööw, grundare och VD på BlixtIn AB, hur känns det att vinna SKAPA-priset för Unga Innovatörer, i Gävleborgs län?
–         Det känns såklart otroligt smickrande, speciellt när jag ser tillbaka på vilka som vunnit tidigare år. Det är extra kul att få ett kvitto på att jag gör något som faktiskt gör skillnad och som folk tror på, det ger mig energi att fortsätta gasa!
Vad tror du om BlixtIns chanser i den nationella finalen i Stockholm i november?
–         Oj, det finns så sjukt många spännande företag runt om i landet. Jag är glad att bara få vara med i finalen och skulle bli mycket förvånad om BlixtIn skulle vinna den nationella finalen, men självklart vore det otroligt roligt!


 
 
Juryns motivering om Kontrollbolaget och dess tjänst QMP1090
”Tjänsten är unik inom sitt marknadssegment. Lösningen är nydanade inom en konservativ bransch med stort behov av digitalisering för att möta framtidens krav på långsiktig hållbarhet. Tjänsten har fortsatt stor utvecklingspotential och är applicerbar inom fler områden.”
Kontrollbolaget drivs av de äkta makarna Pernilla och Viktor Lundin som grundade bolaget 2016. Deras tjänst QMP1090 är en digital game changer för kvalitetssäkring av byggkonstruktioner. Idén till QMP1090 föddes när Viktor arbetade med ett projekt inom kärnkraft. Med ett kaotiskt skrivbord framför sig började Viktor strukturera lagar, föreskrifter, standarder och skapa en infrastruktur för det projekt han arbetade med. Embryot till QMP1090 var skapat.
 
Så här säger Pernilla Lundin, Kontrollbolagets VD, om utmärkelsen:
–         Det känns stort att vinna SKAPA-priset! Det betyder mycket för oss som entreprenörer och även mycket för företaget. Att få ett erkännande som SKAPA-priset tillför energi och är en bekräftelse på att vårt arbete går i rätt riktning! Vinstsumman kommer väl till pass till vår ambition att snabbt växa resursmässigt för att bygga teknisk kompetens som stöttar QMP1090, samt naturligtvis till lanseringen av betongmodulen i QMP1090 som sker nu i höst!
 
Fakta SKAPA-priset
SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och som delade ut sitt första pris 1986. Varje år delar utser stiftelsen ut priser länsvis och till de nationella vinnarna utdelas två priser; SKAPA-priset Entreprenör på 550 000 kr och SKAPA-priset för unga innovatörer på 250 000 kr.
 

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.