BlixtIn tar in miljonbelopp i nyemission

Vårt inkubatorbolag BlixtIn har med sin plattform som demokratiserar talarbranschen på kort tid blivit en aktör att räkna med på den svenska marknaden.
Under 2018 överträffades tillväxtmålen och nyligen gjordes en nyemission i bolaget med närmare 2 miljoner kronor.

jonas lööw, blixtin
Jonas Lööw, grundare och VD på BlixtIn.

Tjänsten grundades 2018 av Jonas Lööw och bolaget
har som målsättning att med sin tjänst, utöver att digitalisera och demokratisera talarbranschen, skapa nya delningsekonomier mellan företag och att bli en av de i Sverige ledande privata aktörerna som skänker pengar till föreningslivet. Under 2018 överträffades tillväxtmålen och nyligen gjordes en nyemission i bolaget med närmare 2 miljoner kronor. De nuvarande ägarna tecknade hela beloppet.

Jag är så glad att vi fått till det här, nu kan vi på allvar börja utmana och ta ytterligare marknadsandelar, vi har så många bra saker på gång och det känns otroligt bra att vi kan fortsätta utvecklas i ett ännu högre tempo.
Att det dessutom är Per och Daniel som fortsätter tro på företaget är för mig en stor trygghet då vi har hittat ett samarbete som jag stormtrivs i, berättar
Jonas Lööw, grundare och VD.

Några kommentarer från de inblandade i emissionen:

”Med den här resan BlixtIn gjort det senaste året så bevisar vi styrkan i affärsmodellen, med emission säkerställer vi en än snabbare tillväxt. Jag är spänd av nyfikenhet på framtiden och stolt över att få vara en del av en Start-up som redan från start tänker på samhällsnyttan.” Per G Carlsson, styrelseordförande, delägare samt ägare av Rebmax.

”Det har varit en otrolig inspirerande och spännande första tid på BlixtIn, från en grundidé som inte riktigt slog igenom till en utvecklad plattform för en bransch vi inte från början hade tänkt på. Det har gått med blixtfart det senaste halvåret och jag ser med stor nyfikenhet framemot vart vi är om ytterligare 1 år. För mig som ordförande i Norrala IF fotbollsförening så är det också lite extra stolthet att få tillhöra ett företag som vill koppla ihop föreningslivet med näringslivet genom att ge intäkter per bokat uppdrag till våra idrottsföreningar runt om i landet.” Daniel Karlsson, styrelsemedlem, delägare samt ägare av Your Voice Invest AB.

Jonas Lööw klev hösten 2017 in som ensam entreprenör i inkubatorprogrammet. Idag sysselsätter hans bolag 4,5 personer på heltid i Söderhamn.

Fler nyheter

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev