Sök
Stäng denna sökruta.

Booiq tjänstefierar sin teknik

Ett av de fem svenska bolagen som deltar i den första omgången av Northbound Scaleups är Gävle-bolaget Booiq. Med kommersiella fastighetsbolag som kunder arbetar de bland annat tillsammans med några av Sveriges största fastighetsförvaltare. I september implementerar Castellum Booiqs senaste tjänst Booiq Försäljning.

Emil Söhr, Booiqs VD berättar:

– Inom fastighetsbranschen är idag kassaflöde prio ett och trumfar nu även finansiering. Fokus på att driva intäkter och att utmana tidigare arbetssätt för att driva intäkter har blivit en strategisk fråga på ledningsnivå.En huvudutmaning är att uthyrning av lokaler och uppsökande B2B-försäljning är två helt olika saker. Det innebär att nya arbetssätt eller förändrade arbetssätt medför förändring och förändringsledning för våra kunder. Förändring är jobbigt och det tar tid.

Booiq försäljning är vår första tjänstefiering av vår unika teknik för att tolka och förstå platser. Trots att Booiq försäljning bara har funnits på marknaden i knappt ett halvår så erbjuder vi redan nu våra kunder en pilottjänst för chefsstöd – att stötta och följa försäljning och att hålla koll på sin marknad i annonser, bearbetning osv.

– Till det så sjösätter vi under sommaren utvecklingen av Booiq förvaltning som jobbar mot de första tidiga beställningarna i form av exakt samma affärslogik men mot en delvis annan målgrupp. Hur förvaltare, fastighetschefer och de faktiskt operativt ansvariga för fastighetsaffären även de ska möjliggöras för att träffa fler både nya och befintliga kunder.

Northbound Scaleups (NBSCALE) is part of the Central Baltic Interreg Programme.
Project partners: Business Turku, Movexum AB, Tallinn Science Park Tehnopol.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.