Sök
Stäng denna sökruta.

CadCog tilldelas miljonstöd från Vinnova

Med sitt VR-verktyg avsett att användas för produktutvecklande av väldigt avancerad teknik antogs Johan Holtby och bolaget CadCog till inkubatorprogrammet. Nu har CadCog beviljats 1 miljon kronor i stöd från Vinnova för att bygga vidare på den VR/MR-plattform som man utvecklade med stöd av Movexum. Mycket börjar falla på plats för bolaget som också fått en ny medgrundare i Ylva Hansdotter.

Johan Holtby tillsammans med nya medgrundaren Ylva Hansdotter.

Förra veckan meddelade Vinnova vilka bolag som fått ekonomiskt stöd i utlysningen “Framväxande tekniklösningar steg 1 2023”. Stödet tilldelas innovationsprojekt som stärker förutsättningarna för svensk deeptech med syfte att projekten ska bana väg för nästa generations transformativa systemlösningar. Ett av bolagen som tog hem utlysningen är CadCog som nu ska använda stödet för att deras plattform ska bli en marknadsledande innovation med nationell resiliens.

Grattis till miljonstödet, Ylva och Johan!

– Tack – det är verkligen jätteroligt! Det är mycket som börjar falla på plats nu. Tack så mycket för allt stöd.

CadCogs nya medgrundaren Ylva Hansdotter är inom VR-kretsar ett välkänt namn. Ylva är en strategisk rådgivare och XR-expert med 24 års erfarenhet av affärsutveckling inom flera branscher, inklusive telekom, media, teknik, energi, detaljhandel, gästfrihet och rådgivning. Som entreprenör, konsult och forskare arbetar hon med att främja positiv global förändring genom utökad verklighet (XR) och berättande.

– Vi är oerhört stolta över att ha beviljats stöd från Vinnova för att bygga vidare på den VR/MR-plattform som CadCog utvecklat med stöd av Movexum. Vårt team har utökats och vår gemensamma expertis, tillsammans med Vinnovas stöd, kommer att möjliggöra utvecklingen av innovativ funktionalitet som kommer att revolutionera användartestning.

– Vårt övergripande mål är att effektivisera produktutvecklingsprocessen och skapa produkter som är tillgängliga för alla. Projektet fick finansiering med motiveringen att vi har lyckat skapa ett starkt team med hög potential för att utveckla funktionella lösningar som leder till ökat fokus på mångfald och inkludering i produktutvecklingen, effektivisering av processen för användartestning samt kostnadsbesparingar genom minskad prototypframställning och minimerat materialspill. Vi är oerhört glada och mycket stolta att fler tror på vår idé.

Vill du läsa mer om utlysningen hittar du info på Vinnovas web.

Här läser du mer om CadCog.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.