Cargo Beacon och Horizon 2020

Precis när juni växlade över till juli så var Alftaföretaget Cargo Beacon färdiga med sin förstudie inom EU:s Horizon 2020. Den europeiska unionens flaggskepp när det gäller stöd till forskning och  det innovationer. Cargo Beacon beviljades 50 000 euro inom SME-programmet för att genomföra en förstudie, som nu alltså är klar.
–  Tack vare stödet från Horizon 2020 fick vi tillfälle att gå på djupet angående ett par viktiga strategiska vägval vi har att göra, säger Olov Hisved, vd, Cargo Beacon. Det har handlat om affärsmodell och om vi ska fokusera på ett eller flera segment, och nu har vi svaren.
Bolaget har nu möjlighet att gå vidare till fas två och åstadkomma verkstad av de lärdomar förstudien gav.
–  Ja, vår plan är att gå vidare med en ansökan till den fasen. Där handlar det om helt andra pengar. Man kan söka upp till 2,5 miljoner euro, avslutar Olov Hisved.

Fler nyheter

Sweden Innovation Days 2022 är igång

Sveriges största globala digitala innovationsevent äger rum den här veckan. Konferensen samlar aktörer från hela världen för att dela bästa praxis och erfarenheter med syftet

Läs mer »

VD har ordet

Ett spännande, händelserikt och utmanande år Nu står jul och nyår inför dörren – och innan vi kliver in i det nya är det viktigt

Läs mer »

Limearc söker VD

Vill du vara med och leda utvecklingen av en koldioxidneutral metod som kan minska våra svenska pappersmassebruks koldioxidutsläpp med 6%? Vårt inkubatorbolag Limearc söker VD.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.