Digitala plattformen Zential ett av våra nya bolag

IBONyheterzential
Bild till artikeln
14 augusti 2018

fredrik larsson och stefan eriksson grundare av zentialFredrik Larsson och Stefan Eriksson, grundare av plattformen Zential, här fotograferade på diplomeringen av vårens omgång av Boost Chamber.

Vårens omgång av vårt utvecklingsprogram och förinkubator Boost Chamber blev mycket framgångsrik. Av de 12 idéer som via förinkubatorn vässades och tog det första steget mot kommersialisering erbjöds tio  plats i vår inkubator. I skrivande stund har fem av de tio bolagen tackat ja till att gå vårt inkubatorprogram och vi kommer under hösten att presentera alla nya bolag. Först ut är Zential,  en digital plattform som i första hand riktar sig till frilansare som bland annat vill ha koll på sina projekt och aktiviteter. Bolaget ägs och är grundat av Fredrik Larsson, Stefan Eriksson och Niklas Persson (saknas på bilden).

Berätta om er affärsidé:
Vår digitala plattform Zential riktar sig till i första hand freelancers som bland annat vill få koll på sina projekt och aktiviteter. Freelancers, det vill säga personer som inte har en traditionell anställning, är en stor och spännande målgrupp som växer. Detta i kombination med trender som digitalisering och ökad efterfrågan på flexibilitet samt att entreprenör rankas som det fjärde hetaste yrket bland unga har lett till att vi har utvecklat tjänsten Zential. Zential är en tjänst – som finns i din mobil eller på din dator – och som riktar sig till freelancers som jobbar tillsammans med andra i olika konstellationer och erbjuder kompetens under dynamiska former – men som har en del utmaningar i att man verkar i flera projekt, parallella team och kunder där man kommer och går. Zential löser detta genom sätta användaren i centrum genom en enklare hantering av användarens team, projekt och aktiviteter.
Vad ser ni fram emot under de kommande 18 månaderna i vår inkubator?
Att verifiera och utveckla vår idé. Och att via er få tillgång till nätverk för att ytterligare utveckla tjänsten samt få hjälp av en coach som kan ge konstruktiv feedback.
Har ni några särskilda problem ni vill fokusera på?
Innovativ visualisering av projekt, aktiviteter och team – en gamification – som levandegör det som är mest relevant och mest viktigt för dig och dina team så att du får fokus, återkoppling och bekräftelse på det du gör – kanske till och med en klapp på axeln i slutet av dagen för att du klarat av det som var viktigt dvs uppnå Peace of mind. Och så behöver vi nå ut med Zential till våra målgrupper.
Vilken tror ni är er största utmaning?
Den sistnämnda, att nå ut till målgrupperna.
Ni genomgick vår Boost Chamber där ni fick möjlighet att vässa er idé tillsammans med andra drivna entreprenörer. Vilket värde tyckte ni att vår Boost Chamber tillförde?
Vi tvingades att konkretisera och testa vår idé mot målgrupperna samt anpassa Zential efter återkopplingen.
Vad var mest utmanande med Boost Chamber-processen?
Att inse att vissa briljanta idéer inte efterfrågades av våra användare.
Hur ser ni på bolaget om fem år?
Då är Zential det naturliga valet för freelancers då de vill organisera och utveckla sin verksamhet.

Fakta team Zential:

Fredrik Larsson, 50 år
Utbildad ortopedingenjör och arbetar som projektledare på konsultbasis. Har de senaste 20 åren drivit eget företag. Har startat och driver konsultföretaget Reflectus samt är partner och delägare i konsultföretaget PCN.
Stefan Eriksson, 54 år
Civilingenjör. Bakgrund som applikationsingenjör och senare affärsenhetschef inom Siemens Industrial Solutions. Driver sedan 15 år egen konsultfirma. Partner i konsultnätverket PCN och fram till förra året aktiv som medgrundare och VD i teknikbolaget GTT.
Niklas Persson, 35 år
Utbildad på Hyper Island till Digital Art Director. Just nu delägare i Moldeo Ab som utvecklar en programvara inom byggnadsautomation. Har varit egenföretagare i 16 år. Var med och startade Baringo Reklam & Kommunikation. Har arbetat som utvecklare och designer hos Zugara i Los Angeles, med kunder som Red Bull och Playstation.