Sök
Stäng denna sökruta.

Direkt in i hetluften – välkommen Lars!

Han gjorde sin första arbetsdag på Movexum för drygt två månader sedan och kastade sig då direkt in i att träffa och lära känna de bolag han ska coacha. Till teamet välkomnar vi Lars Qvist!

Lars Qvist har en för sin nya roll som affärscoach på Movexum en intressant och relevant bakgrund. Han kommer senast från rollen som affärsutvecklare på AFRY. Han har en ingenjörsutbildning i grunden och den röda tråden genom hans yrkeskarriär är affärsutveckling tillsammans med projektledning och produktutveckling. Såhär ett par månader in i sin nya roll är vi såklart nyfikna på hur det känns att vara en del av team Movexum.

Vad var det med tjänsten som affärscoach hos oss som lockade dig?

– Jag har alltid drivits och inspirerats av att skapa förutsättningar och hjälpa människor, företag och organisationer att nå sina mål. Att varje dag få möjligheten att stödja innovativa entreprenörer och startups att förverkliga sina drömmar och mål utifrån deras egna unika förutsättningar kändes grymt lockande. Superkul att genom Movexums fina nätverk även kunna koppla på möjliggörare i form av tex finansiering, specifika insatser och kompetens när behovet uppstår. Det gör att dom lyckas snabbare. Det ser vi varje dag.

Drygt två månader på plats – hur är känslan för stället du hamnat på?

– 10 av 10! Bra fart och det gillar jag. Jag är omgiven av oerhört erfarna kollegor här med grym kompetens när det gäller att snabbt bygga hållbara företag kring outforskade idéer. Extra kul också att många av bolagen som vi coachar, väljer att sitta tillsammans med oss i våra fina lokaler vilket såklart skapar bra effekter.

Vad hoppas du kunna plocka med dig från dina tidigare erfarenheter och nyttja i rollen som affärscoach?

– Jag tror jag kommer ha stor nytta av att själv har etablerat, utvecklat och leda verksamhet med ansvar för resultat, kund, affärer och personal på en relativt outforskad marknad. I det ligger en massa relevanta lärdomar som förhoppningsvis hjälper våra startups att hålla rätt kompassriktning när vägen är otydlig och kanske också undvika nån fallgrop ibland. Att jag har en bred förståelse för utveckling av digitala produkter och tjänster tror jag också kan bidra mycket då många av våra startups gör just precis det.

Lite kort om din bakgrund (tidigare arbetsgivare, uppgifter) etc:

– Jag har i drygt tjugo år haft olika ledande och utvecklande roller bland annat i konsultbranschen där mycket kretsat kring produkt- och mjukvaruutveckling för olika branschsegment och slutkunder. Jag har också arbetat med IT-relaterade initiativ samt innovationsfrämjande satsningar vilket jag märker är användbart i denna roll.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.