Ett kärt återseende när teamet blir komplett

Efter en tid som VD på startupen och alumnibolaget D-rail blev dragningskraften till rollen som affärscoach på Movexum för stor – och det är vår stora glädje att kunna välkomna Johan Wickenberg till Movexum-teamet igen.

Johan Wickenberg är tillbaka som affärscoach hos Movexum med start den 22 februari,

Johan börjar hos oss idag och den rekryteringsperiod som inleddes under 2020 är härmed avslutad. Utöver affärscoachrollerna till vilka Angelica Adamski och Johan rekryterats har en ny ekonomiansvarig/controller anställts och fem delprojektledare inom strategiska utvecklingsområden kontrakterats. Fokus blir nu att under 2021 paketera och rulla åt våra erbjudanden regionalt.

– Det blev en spännande och lärorik tid på D-rail där jag tillsammans med grundare, ägare och personal jobbade med många utvecklingsfrågor och möjligheter, berättar Johan. I innovationsdrivna bolag som befinner sig i tidigare skeden sker dessa arbetet ofta parallellt med stora utmaningar. Här hade ägarna olika syn på framtiden vilket var en av anledningarna till att jag valde att gå vidare i min karriär. Men den främsta anledningen är att jag under min frånvaro från Movexum kommit att inse hur mycket jag uppskattade mitt jobb som affärscoach, och arbetsmiljön på Movexum. Jag har saknat att få jobba med alla inspirerade startups redo att skala upp. Jag är väldigt glad över att vara tillbaka.

Ulrika Malmqvist, VD på Movexum:

– Jag är oerhört glad för att kunna välkomna Johan i Movexum-teamet igen. Han har sedan tidigare mycket god kunskap och erfarenheter inom internationella affärer och har framgångsrikt coachat många av våra startups. De erfarenheter han nu bär med sig efter sin tid som VD i en startup kommer också vara oerhört värdefulla för de bolag i tidiga skeden som vi stödjer. Johan kliver in i Movexum i en period där vi nu skalar upp verksamheten kraftigt tack vare de möjligheter vi fått via Vinnovas excellensprogram. Hans roll blir utöver att coacha bolag att vara programansvarig för inkubatorprogrammet samt kontakt för vår regionala nod i Hudiksvall.  

Fler nyheter

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev