Ett värdeskapande nätverk för dig med en idé att utveckla

innovation
Bild till artikeln
15 augusti 2019

För det flesta av oss börjar semestrar och sommarlov lida mot sitt slut. Har du i sommar ägnat tid åt att fundera över vad du ska göra med den där idén du har liggande? Kanske är det just nu rätt tid att utforska om den har potential att bli något, att uppfylla den där drömmen du bär på om att göra något eget, något nytt? I Gävleborgs län finns ett antal aktörer som tillsammans med oss kan hjälpa dig vidare.

Eftersom vårt uppdrag handlar om att hjälpa idébärare med innovativa idéer, där idébäraren kommit en bit på vägen, har vi ett viktigt stödjande nätverk som kan börja, eller ta vid, där vårt uppdrag slutar. För att underlätta att vårt erbjudande når människor i hela länet finns ett upparbetat samarbete med andra innovationsstödjande aktörer vars kunskap, kompetens och miljöer människor med idéer är välkomna att dra nytta av. Dessa noder som vi kallar dem, tillägnas en ansvarig affärscoach på Movexum som med jämna mellanrum finns på plats. Här berättar våra noder lite mer om sig själva och sina uppdrag;

Gävle Innovation Hub

Mikael Nyman på GIH.

Hos nystartade Gävle Innovation Hub möter du Mikael Nyman. Hit är du som bär på en idé välkommen för att se om det är med ”hubbens” hjälp och stöttning du tar din idé vidare. Hubben jobbar med innovativa idéer som befinner sig i tidiga skeden och kan vara ett första kliv in i det innovationsstödjande systemet i Gävleborg. Hubben finns i samma lokaler som DoSpace på Stortorget i Gävle.

Maja Swenson, Martin Askne och Thomas Johansson, Propell.

Propell Innovation Hub

Propell Innovation Hub i Hudiksvall är en plats där nytänkande startups, entreprenörer och individer med spännande idéer kan samlas och utvecklas.
– Vi erbjuder coaching, team- och individutveckling, kontorsplats, ett stort kontaktnät och mycket mer. Propells uppgift är att stötta idéer i tidiga skeden, långt innan du vet om idén har potential att bli en innovation. Tror du att det kan byggas ett företag runt din idé – boka in ett första förutsättningslöst möte med någon av oss på Propell! Tillsammans börjar vi jobba igenom vad vi tror att din idé behöver för att kunna flyga. Propell ingår i RISE Research Institutes of Sweden vilket gör att vi har fantastiska möjligheter att tillföra expertkunskaper inom en mängd forsknings- och innovationsområden. Mer info om Propell.

Peter Andersson på Sandbacka Science Park

Sandbacka Science Park

I Sandviken ligger Sandbacka Science park där du hittar nytillträdda innovationsledaren Peter Andersson.

– Jag brinner för att arbeta med nya spännande idéer och vara med och bidra till hur vi löser framtidens utmaningar för en hållbar värld. Hör av dig till mig så bokar vi ett möte! Jag stöttar dig med en etablerad metod så att du kan ta reda på om din idé till en ny produkt eller tjänst kan växa till ett livskraftigt företag. Läs mer om Sandbacka.

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle och Movexum har ett samarbete sedan ett par år tillbaka. Nu utvecklas samarbetet ytterligare för att förbättra möjligheterna för både personal, forskare och studenter vid Högskolan att ta del av Movexums utbud. Bland annat undersöks möjligheter för alumner* som ingår i någon av Movexums processer att kunna komma tillbaka till Högskolan och att använda sig av verkstäder och utrustning för att jobba vidare med sina idéer och prototyper. Flera studenter från Industridesignprogrammet är redan idag inkubatorföretag och målet är att det ska komma ännu fler idébärare från Högskolan och som genom Movexum kan få stöd i att utveckla sina idéer och innovationer.

Rickard Larsson, ansvarig för verkstäder och laborativa lokaler, Anna Bäcklund, samordnare för innovation och extern forskningsfinansiering på Innovationskontoret och Lars Löfqvist, Universitetslektor Industriell ekonomi.