Följ med oss till Kanada

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av SSUW, Scandinavian Startup Week. Satsningen, som görs tillsammans med inkubatorerna Bizmaker, Movexum, Företagsfabriken i Kronoberg och Kalmar Science Park, har som mål att introducera svenska startups på den kanadensiska marknaden. Eftersom nuvarande läge inte gör det möjligt att resa till Kanada, som vi gjort tidigare år, sker erfarenhetsutbytena digitalt.

Hampus Granström, projektledare internationalisering hos oss, berättar om den kommande veckan;

– Vi laddar inför en spännande eventvecka för våra deltagande startups i SSUW! Veckan består av tematiska halvdagar där våra bolag får möjlighet att ta del av inspiration och kunskap, pitcha sina idéer och vidga sina nätverk för framtida affärer. Vi gräver bland annat djupare i utvalda kanadensiska provinser, lär oss mer om Kanadas innovationssystem och tittar på trender/möjligheter idag och framåt. En av dagarna har vi dessutom valt att ha tema investeringar där vi bjudit in VC:s och affärsänglar för paneldiskussioner. 

På gästlistan i övrigt finns bland annat investerare, partners, ambassadörer och främjare inom det kanadensiska ekosystemet. Dessa kommer utöver att ta del av våra pitchade startups också att dela kunskap och insikter. Syftet är att våra bolag ska stå ännu bättre rustade när de planerar att göra affärer i Kanada. Vi ser med andra ord fram emot en riktigt späckad och rolig vecka tillsammans!

Deltagande bolag från Movexum är LimeArc Process AB och Workify. Måndagen och onsdagens aktiviteter är fritt för alla att delta på.

Här är hela programmet: 

Här kan du läsa mer om SSUW.

Fler nyheter

Limearc söker VD

Vill du vara med och leda utvecklingen av en koldioxidneutral metod som kan minska våra svenska pappersmassebruks koldioxidutsläpp med 6%? Vårt inkubatorbolag Limearc söker VD.

Läs mer »

Möt deltagarna: Dylan Koyi

I Boost Chamber testar Dylan Koyi sin idé som ska förenkla vardagen för elbilsägare när det kommer till planering av resa samt laddning.

Läs mer »

Möt deltagarna: Joby Joseph

Deltagarna i höstens omgång av Boost Chamber är nu halvvägs in i programmet. Förra veckan samlades alla för att under ett tvådagars boot camp på DoSpace bland annat jobba med sina värdeerbjudanden och kundverifieringar. Joby Joseph, hemmahörande i Sandviken och med en bakgrund inom informationsteknologi, var på plats och berättar här om sitt deltagande i programmet.

Läs mer »

Att nätverka är nödvändigt för att bygga en framgångsrik startup.

Rätt kontakter kan nya öppna nya dörrar, men det är inte alla som känner sig bekväma med att småprata med främlingar på event, affärsluncher eller mässor.
Visste du att det är vanligt att entreprenörer har en introvert personlighetstyp? Det kan vara svårt att tro men faktum är att många företagare är introverta vilket kan göra det utmanande när det kommer till att nätverka.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.