Följ med oss till Kanada

AktuelltlimearcNyheterscandinavian startup weekworkify
Bild till artikeln
24 september 2021

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av SSUW, Scandinavian Startup Week. Satsningen, som görs tillsammans med inkubatorerna Bizmaker, Movexum, Företagsfabriken i Kronoberg och Kalmar Science Park, har som mål att introducera svenska startups på den kanadensiska marknaden. Eftersom nuvarande läge inte gör det möjligt att resa till Kanada, som vi gjort tidigare år, sker erfarenhetsutbytena digitalt.

Hampus Granström, projektledare internationalisering hos oss, berättar om den kommande veckan;

– Vi laddar inför en spännande eventvecka för våra deltagande startups i SSUW! Veckan består av tematiska halvdagar där våra bolag får möjlighet att ta del av inspiration och kunskap, pitcha sina idéer och vidga sina nätverk för framtida affärer. Vi gräver bland annat djupare i utvalda kanadensiska provinser, lär oss mer om Kanadas innovationssystem och tittar på trender/möjligheter idag och framåt. En av dagarna har vi dessutom valt att ha tema investeringar där vi bjudit in VC:s och affärsänglar för paneldiskussioner. 

På gästlistan i övrigt finns bland annat investerare, partners, ambassadörer och främjare inom det kanadensiska ekosystemet. Dessa kommer utöver att ta del av våra pitchade startups också att dela kunskap och insikter. Syftet är att våra bolag ska stå ännu bättre rustade när de planerar att göra affärer i Kanada. Vi ser med andra ord fram emot en riktigt späckad och rolig vecka tillsammans!

 

Deltagande bolag från Movexum är LimeArc Process AB och Workify. Måndagen och onsdagens aktiviteter är fritt för alla att delta på.

 

 

Här är hela programmet: 

https://scandinavianstartupweek.com/program/

Här kan du läsa mer om SSUW.