Sök
Stäng denna sökruta.

Forento får in mer kapital

Alumnibolaget Forento fortsätter att attrahera såväl intresse som kapital. Nyligen genomfördes en planerad såddrunda som resulterade i ytterligare två miljoner kronor till bolaget.

För Forento, plattformen som möjliggör att människor genom att skapa och sälja kurser online kan förvandla sin kunskap till affärer, går det mesta enligt plan just nu. I höstas reste bolaget en mindre summa pengar för att nyligen genomföra en större nyemission vilket innebär att bolaget plockar in ytterligare kapital – denna gång en större summa om två miljoner kronor. Bakom investeringen ligger Almi Invest, entreprenören Daniel Gorji, Casares Venture samt Per G Carlsson – affärsängel från Gävle med många spännande och framgångsrika bolag i portföljen.

Adrian Skoglund, grundare och VD på Forento, berättar;

– Kapitalet ska först och främst användas för att ta fram en öppen betaversion av vår tjänst, vilket innebär en ”färdig” produkt som kan gå ut öppet till marknaden och där vi inte behöver onboarda alla användare individuellt. Vi kan med andra ord påbörja kundanskaffningen och tillväxten på riktigt.

Teamet bakom Forento är Adrian Skoglund, Rasmus Forsell och Lukas Wiklund.

Under de senaste månaderna har teamet bakom Forento utvecklat produkten tillsammans med de early adopters som fått tillgång till plattformen. På tur står en komplett redesign av varumärket samt produkten och plattformen i sig, samt fortsatt skruvande på affärsplanen.

– Vi har tagit fram en marknadsplan med en rad aktiviteter där vi bland annat undersöker partnerskap med olika coacher. Vi har också ett referral-program på gång samt betald annonsering. Ett av de viktigaste målen vi har är att attrahera fler betalande användare. Det målet kommer att bli en milstolpe inför nästa finansieringsrunda. Vi är noga med vilka vi plockar in i bolaget – vi vill att våra delägare ska kunna bidra även med kompetens.

Har du några tips till bolag som söker finansiering? Ni har ju ändå lyckas resa en del kapital.

– Min erfarenhet är att det inte hänger på själva pitchningen i sig, utan att hitta investerare och idéer som matchar. För oss har det varit viktigt att hitta investerare som förstår sig på vår affär, vår vision och hur vi vill bygga vårt bolag.

Mer info om Forento hittar du här.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.