Gävleföretaget Incoax Networks har vuxit ur sina lokaler och tagit hem en stororder.

Gävleföretaget Incoax Networks har vuxit ur sina lokaler och tagit hem en stororder.
Precis före sommaren lämnade bolaget 170 kvm i industriområdet Näringen i Gävle och flyttade till Sörby Urfjäll i Gävle och 700 kvadratmeter.  I samma veva stod det klart att bolaget lyckats plocka hem en stor order, deras teknik och system ska levereras till en av nordens större hotellkedjor.
–  Inledningsvis var siktet inställt på den svenska marknaden, men nu siktar vi betydligt bredare. Våra främsta exportmarknader är nu Europa, Amerika och Asien, i nämnd ordning, betonar Thomas Svensson, vd, InCoax Networks.
Incoax lämnade Movexum och blev sk alumnibolag 2013, då med åtta anställda, idag är man sjutton personer, inklusive inhyrda konsulter.
Med sin teknik vänder sig InCoax till b.la. operatörer, fastighetsägare, hotell och sjöfartsindustrin. Gemensamma nämnare är befintliga koaxialkabelnät och behov av kraftfull förstärkning av bandbredden för all typ av internettrafik utan att påverka existerande TV-signaler.

Fler nyheter

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev