Golftjänsten Protime redo för ny runda

Bild till artikeln
30 augusti 2024

Protime (tidigare Instasport) ska med att färskt samarbetsavtal med PGA of Sweden i ryggen inom kort ge sig ut för nästa finanseringsrunda.

 

Ett flerårigt kontrakt med PGA Sweden innebär att organisationens alla medlemmar kommer att få tillgång till den digitala plattformen i vilken de bland annat kommer att kunna boka golflektioner. För ett år sedan fick Protime en kapitalinjektion om 6.5 miljoner kronor och i höst är det dags för en ny runda där man siktar på att resa 4 miljoner kronor.

– Vi har byggt om hela systemet för att mappa mot PGAs behov. Under årets första hälft har detaljerade behovsanalyser om åtta golftränare gjorts – allt för att kunna specialskrädda systemet efter vad golfspelande PGA-medlemmar och PGA-tränare efterfrågar, berättar Jennifer Pierre som är bolagets grundare och VD. Version 1.0 rullas ut nu under hösten och testas då av ytterligare ett gäng tränare och representanter från PGA. Till golfsäsongen 2025 räknar vi med att köra ut systemet fullt ut på den svenska marknaden och det blir då PGA of Sweden som marknadsför och trycker ut systemet bland sina medlemmar.

Rundan i höst genomförs med avsikten att med det tillkomna kapitalet skruva, vässa och färdigställa den publika versionen. Man räknar då med att bli marknadsledande inom sitt segment i Sverige. Men redan nu står utländska organisationer och knackar på.

– Det finns ett internationellt intresse som vi kommer att kolla närmare på, men mer än så vill jag inte berätta i nuläget, menar Jennifer.

Som affärsmodellen ser ut just nu är det genom transaktionsavgifter på bokade golflektioner som intäkter ska genereras till Protime, men i framtiden kommer affärsmodellen sannolikt också innebära prenumerationsavgifter och reklamintäkter. Om den planerade finansieringsrundan säger Jennifer så här:

– Med avtalet med PGA of Sweden på plats så tror jag att en del av de befintliga investerarna kommer vilja gå in med mer pengar för att försvara sina aktier.

Mer om Protime hittar du bland annat här.