Sök
Stäng denna sökruta.

Hallå där, Mattias och Mikael!

Vilka är ni?

– Vi är Mattias Persson och Mikael Engblom, två nyligen utexaminerade industridesigners från Högskolan i Gävle.

Vad är det för idé ni ska testa och vässa i vårt utvecklingsprogram Boost Chamber?

– Vår idé är en uteleksak som ska aktivera inaktiva barn samtidigt som den ska utveckla de kognitiva och fysiska egenskaperna. Självklart ska den utöver detta också underhålla barnen och bjuda in till aktiv lek. Vi har valt att rikta produkten mot låg- och mellanstadieskolor och är just nu i processen att utforska hur utemiljön på skolorna ser ut och vilka behov som finns.

Vad hoppas ni att deltagande i Boost Chamber ska ge er?

– Vi hoppas att det här ska ge oss en möjlighet att genom en strukturerad och välbeprövad metod testa vår idé. Samtidigt ser vi det även som en stor personlig utveckling där vi får en möjlighet att knyta kontakter och snabbt komma ut i verkligheten efter några år på Högskolan.

Nästa vecka berättar Khim Andersson om sin idé.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.