Hallå där, Mattias och Mikael!

Vilka är ni?

– Vi är Mattias Persson och Mikael Engblom, två nyligen utexaminerade industridesigners från Högskolan i Gävle.

Vad är det för idé ni ska testa och vässa i vårt utvecklingsprogram Boost Chamber?

– Vår idé är en uteleksak som ska aktivera inaktiva barn samtidigt som den ska utveckla de kognitiva och fysiska egenskaperna. Självklart ska den utöver detta också underhålla barnen och bjuda in till aktiv lek. Vi har valt att rikta produkten mot låg- och mellanstadieskolor och är just nu i processen att utforska hur utemiljön på skolorna ser ut och vilka behov som finns.

Vad hoppas ni att deltagande i Boost Chamber ska ge er?

– Vi hoppas att det här ska ge oss en möjlighet att genom en strukturerad och välbeprövad metod testa vår idé. Samtidigt ser vi det även som en stor personlig utveckling där vi får en möjlighet att knyta kontakter och snabbt komma ut i verkligheten efter några år på Högskolan.

Nästa vecka berättar Khim Andersson om sin idé.

Fler nyheter

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev