Har du en idé som du vill förverkliga?

BoostChamber är till för dig som har en idé om:

  • något som du tror att människor eller företag är i behov av
  • en lösning på ett problem
  • en ny tjänst eller produkt som inte finns på marknaden idag

Är du osäker på om din idé passar in?
Lugn – vi hjälper dig att ta reda på det! Det viktiga är att du har viljan att ta reda på om det finns en marknad för din idé.

För varje omgång välkomnar vi 10-15 idéägare att delta. Självklart skriver alla på sekretessavtal gentemot varandra så att alla kan vara öppna med sina idéer.
Processen pågår under ca sex veckor och vi börjar med en tre dagars kickstart då vi åker iväg tillsammans för att dra igång arbetet med idéerna.

Målet är att utveckla ditt affärskoncept. Vi jobbar med frågor som till exempel vem är min kund? Vad är mitt erbjudande och hur paketerar jag det? Hur når jag kunder? Vilka resurser och kompetenser behöver jag?
För att ta fram hur  din affärsmodell och affärskalkyl ser ut (dvs. hur du tjänar pengar och vad olika saker kostar) har vi hjälp av det strategiska entreprenörsverktyget Business Model Canvas som tillåter dig beskriva, designa, utmana, uppfinna och finjustera din affärsmodell.

Efter kickstarten träffas vi en heldag i veckan under en månads tid för att följa upp och vidareutveckla arbetet.
Det kommer att handla mycket om att vara ute och prata med potentiella kunder och andra aktörer på din marknad – partners, återförsäljare, leverantörer etc. Detta för att testa din idé, få feedback, ta hem och anpassa för att sedan gå ut och testa igen. Vi kommer genomgående att ha träningar så att du blir riktigt vass på att presentera din idé till kunder, finansiärer och andra aktörer som är relevanta för att du ska komma vidare i ditt arbete.
Under hela processen får du stöd av våra erfarna ledare och coacher som kommer att hjälpa dig framåt!

Efter du gått igenom BoostChamber får du med dig nya kontakter, en ny arbetsmetod för att arbeta med din affärsmodell och förhoppningsvis en stark lust att driva dina affärer vidare! Självklart har du möjlighet att få fortsatt coachning av Propell.

Fler nyheter

Följ med oss till Kanada

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av SSUW, Scandinavian Startup Week. Satsningen, som görs tillsammans med inkubatorerna Bizmaker, Movexum, Företagsfabriken i Kronoberg och

Läs mer »

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev