Invigningsvecka för Tini Garments

Nästa vecka inviger Tini Garments sin första ateljé och placeringsorten är Hudiksvall där idén en gång föddes och jobbades med i ett tidigt skede på innovationsnoden Propell.

Tini Garments affärsidé handlar om ett mode som kräver förändrade köpbeteenden och om att flytta det ekonomiska kapitalet i branschen – från ohållbara produktionskedjor till lokala aktörer där resultatet blir textila hantverk som aldrig blir omoderna. Tini erbjuder ett visst antal signaturplagg som sys av skräddare i olika städer vilka alla har anslutit sig till varumärket och certifierats. Materialvalen i kollektionerna består av textilier i naturliga material som till exempel ull och lin. Varje plagg anpassas efter kundens unika behov och siluett.

Tini Warg, grundare och ägare av Tini.

– Affärsidéen bygger på att vi som kunder ändrar våra köpbeteenden. Att vi lär oss ta hand om och vårda våra plagg, och om att flytta det ekonomiska kapitalet från en ohållbar produktionskedja till att se på mode som textila hantverk, säger Tini.

Nästa vecka med start tisdag den 7 juni öppnas Tinis första ateljé och skrädderi på Storgatan 50 i Hudiksvall. Det firas med öppet hus, inspirerande föreläsningar och fina erbjudanden. Alla är välkomna att se Tinis kollektionen, lämna in plagg som behöver lagas eller ställa frågor till deras certifierade skräddare. 

Såhär säger Johanna Mörk, medgrundare och VD i Tini Garments om den kommande invigningen:

– Vi ser så mycket fram emot att öppna ateljén och bjuda in människor till vår värld – där noga genomtänkt design möter lokal produktion. Vi bjuder på många spännande föreläsningar under veckan och hoppas på fina samtal om stil och vad som är viktigt på riktigt.

Emma Danielsson är modejournalist och styrelseordförande i Tini Garments.

Under veckan bjuds det på föreläsningar, livesändningar, yoga och after work. Bland annat så håller Tinis styrelseledamot, modejournalisten och den nationella modeprofilen Emma Danielsson, på torsdagen en föreläsning om hur en skapar en hållbar garderob.

För fullständigt schema över invigningsveckan kolla in Tinis hemsida.

Fler nyheter

InstaSport tar plats i inkubatorn

InstaSport är en digital plattform med fyra nyckelfunktioner för golfträning; boka “vanliga” träningar, digital träning, samordna gruppträning samt ett statistik- och träningssystem för den egna träningen.

Läs mer »

Så bygger du en grym pitch!

En startup som vill ha hjälp med att vidareutveckla sin idé kommer att behöva pitcha den, flera gånger och under olika omständigheter. Vi går igenom några grunder som kan hjälpa dig att leverera en bra pitch.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.