Jakten på Sveriges bästa innovationer har börjat!

NyheterOkategoriserad
Bild till artikeln
21 september 2019

Förra året utsågs vårt inkubatorbolag BlixtIn till Årets Unga Entreprenör i den regionala SKAPA-prisfinalen och fick tillsammans med Kontrollbolaget representera Gävleborgs län på den nationella SKAPA-prisfinalen i Stockholm. Nu är det dags att utse årets bästa innovation och precis som tidigare står upp till 550 000 kronor på spel när SKAPA-stiftelsen ska kora vinnaren. Har du en innovation? Missa inte att söka till årets SKAPA-pris, senaste ansökningsdag är den 23 april!

2018 var året då Movexum och Almi GävleDala tillsammans arrangerade den regionala SKAPA-pristävlingen. Ett rekordstort antal sökande till priset inkom och nu fortsätter vi det lyckosamma samarbetet genom att samarrangera även årets SKAPA-pris. Precis som förra året ska två länsvinnare utses för att representera Gävleborg på den stora finalen i Stockholm i höst där ”SKAPA-priset” på 550 000 kronor, ”SKAPA-priset för unga innovatörer” på 250 000 kronor samt ”SKAPA-förebild till minne av Leffe Smith” ska delas ut.

Så går det till: Urvalet sker i två steg; först länsvis och därefter nationellt. En länsjury utser vinnarna i Gävleborgs län som av Almi Gävle Dala och Movexum får ett pris på 10 000 kronor. Länsvinnarna går direkt vidare till den stora finalen i Stockholm där Sveriges bästa innovationer ska utses av Stiftelsen SKAPA.

Allt du behöver veta om tävlingen; vem som kan söka och hur man går tillväga, hittar du på SKAPA-stiftelsens hemsida.

Fjolårets vinnare Jonas Lööw, som vann kategorin Ung Entreprenör, intervjuas direkt efter prisutdelningen som ägde rum på Gävle slott.