Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar.

Förento-teamet består av Adrian Skoglund, Rasmus Forsell och Lukas Wiklund.

För cirka två veckor sedan blev det klart att Almi Invest tillsammans med den befintliga delägaren Per G Carlsson går in med 400 000 kronor. Initialt hade Förento planerat att pitcha för en såddrunda, men då en av de nuvarande delägarna, utvecklaren Lukas, gick in i projektet på heltid valde man att istället söka mindre kapital. Arbetet med en andra och större runda pågår dock, och man hoppas kunna stänga den i slutet av februari 2022.

Adrian Skoglund, grundare och VD på Förento berättar:

– Pengarna ska accelerera utvecklingen som varit lite av en flaskhals tidigare. Nu när Lukas är på plats heltid och med det senaste kapitaltillskottet kan vi plocka in ytterligare deltidskompetens för delar av utvecklingen.

Förento är ett inkubatorbolag som med stöd av Movexum affärsutvecklat sin idé. Bolaget har gjort en rejäl pivotering av ursprungsidén som initialt var en läroplattform med skolan som marknad. Idag vänder man sig till alla människor som digitalt vill förpacka och sälja content online, som kurser och utbildningar.  Det handlar om att göra kundernas kunskap till en affär.

– Vi har tagit god tid på oss att verifiera vår idé, och av de olika alternativ vi såg var det den här vertikalen som vi kom fram till är den mest skalbara affärsmodellen.

Hur har det varit att pitcha för kapital digitalt?

– Det finns vissa fördelar. Det är till exempel lättare att hålla sig till manus eftersom man kan ha flera skärmar. Men det är betydligt svårare att läsa av personerna som man pitchar för. Investerare har ofta olika profiler vilket innebär att de vill höra olika saker. Sånt är lättare att se och anpassa när man ses på riktigt.

Vad händer inom den närmsta tiden för er?

– Vi är fortfarande i utvecklingsfasen, och med pivoteringen är arbetet med den nya inriktningen väldigt mycket större än ursprungsidén. Vi planerar att öppna en stängd betaversion av plattformen i mitten av november vilket blir en milstolpe. Pengarna vi nu fått in ska säkerställa en högra utvecklingstakt med syfte att få in de första betalande användarna.

Mer om Förento hittar du på deras webb.

Fler nyheter

Limearc söker VD

Vill du vara med och leda utvecklingen av en koldioxidneutral metod som kan minska våra svenska pappersmassebruks koldioxidutsläpp med 6%? Vårt inkubatorbolag Limearc söker VD.

Läs mer »

Möt deltagarna: Dylan Koyi

I Boost Chamber testar Dylan Koyi sin idé som ska förenkla vardagen för elbilsägare när det kommer till planering av resa samt laddning.

Läs mer »

Möt deltagarna: Joby Joseph

Deltagarna i höstens omgång av Boost Chamber är nu halvvägs in i programmet. Förra veckan samlades alla för att under ett tvådagars boot camp på DoSpace bland annat jobba med sina värdeerbjudanden och kundverifieringar. Joby Joseph, hemmahörande i Sandviken och med en bakgrund inom informationsteknologi, var på plats och berättar här om sitt deltagande i programmet.

Läs mer »

Att nätverka är nödvändigt för att bygga en framgångsrik startup.

Rätt kontakter kan nya öppna nya dörrar, men det är inte alla som känner sig bekväma med att småprata med främlingar på event, affärsluncher eller mässor.
Visste du att det är vanligt att entreprenörer har en introvert personlighetstyp? Det kan vara svårt att tro men faktum är att många företagare är introverta vilket kan göra det utmanande när det kommer till att nätverka.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.