La10cy ett av tre bolag som får finansering av Tregion Startup Invest

AktuelltFinansieringla10cySprint XTregion Startup Invest
Bild till artikeln
21 augusti 2023

Tillsammans med Bryr och Carthago Fragrance tar La10cy in 300 000 kr från investeringsbolaget Tregion Startup Invest. Finansieringen ämnar till att hjälpa bolagen att snabbare nå sina marknader. Detta är den tredje investeringsrundan som Tregion Startup Invest gör med startups som är antagna till inkubatorerna BizMaker, Dalarna Science Park och Movexum.

Av de sju startups som pitchade för kapital under en investeringsdag i maj var det tre startups som investerarna i Tregion Startup Invest ansåg utmärkte sig. Investeringsbolaget består av ett 20-tal investerare och affärsänglar som investerar i startups anslutna till BizMaker, Dalarna Science Park och Movexum. Förutom finansiering erbjuder Tregion Startup Invest även tillgång till ett gediget nätverk, kompetensutbyte och matchning gentemot rätt investerare. Tregion startades i januari 2022 och har nu investerat i totalt åtta startups från Dalarna, Gävleborg och Västernorrland.

– Det är tre väldigt olika startups inom vitt skilda branscher men kvalité är något som kännetecknar alla tre lösningar. Lösningen från Bryr bidrar till att skapa en bättre vardag och en ökad livskvalité för anhöriga till personer med sjukdom, Carthago Fragrance har stor potential att driva en förändring inom sin bransch genom att skapa kvalitativa produkter med hållbara råvaror och La10cys digitala lösning ökar kvalitén och stabiliteten för snabb och säker kommunikation i en allt mer osäker tid. Alla tre startups har stor potential och vi ser fram emot att få in dom i vår portfölj, säger Leif Karlsson, investerare i Tregion Startup Invest.

Bryr, Carthago Fragrance och La10cy tar in 300 000 kr vardera från investeringsbolaget Tregion Startup Invest.

La10cy utvecklar en digital lösning som förbättrar interaktiv kommunikation genom ultralåg latens och högkvalitativa video- och ljudlösningar som möjliggör samtidiga onlinekommunikationer och direktsändningar. La10cy antogs till Movexums inkubatorprogram i maj 2021 och avslutade nyligen programmet och väntar nu på besked om alumni.

– För vår del kommer Tregions investering öppna andra viktiga dörrar för samfinansiering. Tregion Startup Invest ger bra och välbehövlig legitimitet till vår finansieringsplan. Vi ser också att vi i och med detta kommer över tröskeln att gå från prototyp till att lansera våra lösningar kommersiellt. Dessutom stärker vi kompetensen inom specifika affärskritiska områden med senior kunskap, vilket kommer borga för en hållbar utveckling av affärerna och leveranserna. Framförallt kan Tregion stödja oss med komplexa systemleveranser och kvalificerade partnerskap inom cybersäkerhetsområdet, berättar Tobias Bunne, bolagets VD.

Bryr utvecklar en digital tjänst som underlättar stöd och planering för anhöriga till en familjemedlem med sjukdom.

– Det känns väldigt viktigt att få bekräftat att fler tror på Bryr och vill vara med i utvecklingen framåt. Den finansiering som vi nu får in genom Tregion Startup Invest är oerhört viktig för att vi ska kunna växla upp och fortsätta utveckla appen ytterligare, säger Linda Daniloff, vd för Bryr.

Carthago Fragrance utvecklar ett nytt koncept för framställning av eteriska oljor och dofter med en mobil destilleringsprocess. Framställningen sker i nära anslutning till lokala odlingar och med kontroll på både kvalitet, miljöpåverkan och arbetsförhållanden.

– Med hjälp av investeringen tar vi nu ett viktigt steg för att etablera framtidens doft- och aromgårdar här i Dalarna. Resan gör vi tillsammans med vårt nätverk av företagare inom livsmedel, spa, hälsa, doft och parfym som alla likt oss, efterfrågar naturliga aromer ”från gården”. Jag tackar för förtroendet från Tregion Startup Invest som går in och investerar i ett tidigt skede. Det ger trygghet för andra investerare och möjliggör vår fortsatta startup-resa, säger Idris Harki, vd för Carthago Fragrance.

Tregion Startup Invest är ett investeringsbolag med målsättningen att öka möjligheterna för startups utanför storstadsregionerna att växa med hjälp av externt kapital.