Lär känna våra samarbetspartners – möt Bonde Barzey!

Okategoriserad
Bild till artikeln
21 september 2018

nina på bonde barzeyFör att stödja framväxten av fler kunskapsintensiva företag med en stark tillväxt och en varaktig bas i Gävle krävs samverkan. Våra partners bidrar inte bara ekonomiskt till vår verksamhet utan också med resurser i form av specialistkompetens till våra inkubatorbolag. Vi kommer under hösten att i en inläggsserie presentera vilka våra partners är, och vilka personerna bakom besluten att stödja oss är. Först ut blir faktiskt vår senaste partner – advokatfirman Bonde Barzey som grundades av advokat Nina Barzey.

Nina, varför är det viktigt för Bonde Barzey att genom partnerskapen med oss hjälpa till att stödja framväxten av innovativa bolag i Gävleborg?
– Det finns ett fantastiskt driv i Gävleborg och Bonde Barzey med rötter i Gävleborg finner det oerhört viktigt att få vara med och hjälpa företagen från början så att de kan kapitalisera på sina innovationer.
Vad kommer ni kunna erbjuda våra startups?
– Vi kommer att hjälpa dem med en ordentlig juridisk strategi för deras innovationer. Utredningar om vilka andra rättigheter som företaget innehar eller kan få, samarbetsavtal med partners, sekretessavtal med potentiella samarbetspartners, aktieägaravtal med investerare och övriga juridiska åtgärder som gör att bolaget från början inte missar något viktigt.
Du är bördig från Gävle med verksamheter i både Gävle och Stockholm. Vilka skulle du säga de största skillnaderna är i startup-klimaten i respektive stad?
– Vi är verksamma i både Gävleborg och Stockholm och i Stockholm finns många möjligheter med flera olika investerare och samarbetspartners. Det är också en hårdare konkurrens i Stockholm och dyrare för företagen med kontor samt svårt med pendling. Gävleborg har blivit ett nav för företagsamhet och fler och fler söker sig till Gävleborg för att få samarbeta med duktiga innovatörer. Många fina innovativa företag i Gävleborg växer så att det knakar med import och export utomlands. Det är väldigt roligt för oss att få möjlighet att få vara med på deras resor från början.
Du är kvinna verksam i en ganska mansdominerad bransch, precis som många av våra kvinnliga entreprenörer. Hur tror du vi kan få kvinnor att ta mer plats?
– För mig har det varit viktigt att vara med i flera olika nätverk och att bygga kontaktnätverk korsledes över gränserna. Med det menar jag att man kan behöva vara anpassningsbar och öppen för nya möjligheter. Även sådana som man från början inte hade planerat in. Att vara nyfiken på människor hjälper också att skapa affärsrelationer som håller i längden.
Vad brinner du personligen för, utanför jobbet?
– Jag brinner för att få bidra till en öppnare och mer innovativ värld på alla plan
 
nina barzeyNamn: Nina Barzey
Ålder: 46 år
Gör: Delägare och grundare advokatfirman Bonde Barzey
Utbildning: Advokat i Sverige samt motsvarande advokat i England. Arbetade tidigare som bolagsjurist på Sandvik.
Favoritinnovation: Smartphones!
Favoritcitat/motto: The world is my oyster.
 

Om Bonde Barzey

Bonde Barzey Advokatbyrå arbetar nationellt och internationellt, främst inom de affärsjuridiska områdena kommersiell avtalsrätt, entreprenadrätt, IT-rätt, dataskyddsförordningen (GDPR) & svenska dataskyddslagstiftningen samt upphandlingsrätt. Byrån är verksamma i såväl Stockholm som Gävleborg och har åtta medarbetare. Nina Barzey är delägare och partner tillsammans med Viveka Bonde. Läs mer om Bonde Barzey på deras webb.