LimeArc anställer VD

Den 1 juni tillträder Anders Mood rollen som VD för LimeArc Process AB som utvecklar en effektiv och miljövänlig teknik för att omvandla elektrisk energi till varm gas. Tekniken innebär att man använder elgenererad plasma istället för fossila bränslen för att bränna kalk när man tillverkar kemisk sulfatmassa – en teknik som minskar miljöpåverkan avsevärt och kan reducera Sveriges CO2-utsläpp med 6 %.

Anders Mood tillträdern den 1 juni som VD för LimeArc.

Anders har en stark bakgrund från ledande befattningar inom skogsindustrin. Han har lång erfarenhet från projektledning inom produktion och underhåll. Han har även haft roller som platschef på sågverk samt marknadsansvar för flera områden i världen. Han har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan. Grundaren och nuvarande VD:n Roland Lundqvist kommer att stödja Anders i övergången och därefter tillträder Anders Mood som teknisk direktör och innovationschef. LimeArc lägger dessutom till resurser både internt och konsulter för att ytterligare snabba upp processerna och gå ut på marknaden globalt.

Fler nyheter

Stipendier till framväxande GIS-företag i Gävle

Stipendierna tilldelas bolag som gjort framstående insatser inom GIS-området och beslutet om vinnarna fattades av Mellansvenska Handelskammaren utifrån ett antal nominerade bolag. Alla tre är startups som genomgår eller har genomgått program hos Movexum.

Läs mer »

Startups och investerare möts under Movexums Demo Day

För andra året i rad arrangerar vi Demo Day där våra bolag för möta ett antal exklusivt inbjudna investerare. Några av de deltagande bolagen kommer att pitcha för kapital medan andra, som ännu inte kommit så långt i sina resor, kommer kunna knyta viktiga kontakter.

Läs mer »

”Nederländerna är först ut, sen skalar vi upp med målet att sälja våra hållbara lampor i hela norra Europa”

Du som följer oss och läser våra nyheter har sannolikt koll på att vi förra veckan avslutade den första omgången av vårt internationella projekt Northbound Scaleups. Våra alumner Studio Tabo blev uttagna att delta och tack vare sitt deltagande i projektet har de redan nu börjat skala upp sin verksamhet och valt ut de land som är först ut i deras internationella satsning.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.