Sök
Stäng denna sökruta.

Linkapp – för fler fysiska träffar, events och aktiviteter

En digital plattform för fysiska möten – japp, du läste rätt! Linkapp är det senaste bolaget att antas till vårt inkubatorprogram och affärsidén handlar om att skapa kontakter mellan människor som vill vidga sina nätverk och hitta fler personer att utöva sina aktiviteter med.

Adnan Ceyvan är grundare och VD för Linkapp som nyligen antogs till inkubatorprogrammet.

Det var under pandemin som idén föddes. Människor var isolerade och hade svårt att skapa nya kontakter. Adnan Cejvan, säkerhetsansvarig och arbetsledare på Arlanda, kontaktade en tidigare kollega från IKEA-tiden och började att bygga en plattform där användare kunde hitta personer med liknande intressen. Målsättningen var och är att flytta konversationer och interaktioner människor emellan från det digitala till det fysiska.

– Sociala medier idag fokuserar mycket på att man ska likea och chatta. Jag vill med Linkapp uppmana människor att träffas irl. Ett konkret exempel på hur Linkapp kan användas är till exempel när man befinner sig på annan ort, kanske är man där på jobb eller liknande. Att man då befinner sig bortanför sina vanliga kanaler och kontakter ska inte innebära att man inte kan spela padel till exempel. Genom appen kan du skapa en aktivitet och sedan bjuda in användare som delar dina intressen, säger Adnan.

En betaversion är redan lanserad – målgruppen människor som spelar discgolf är just nu dominerade. Även fiske, golf, mountainbike och cykling är sporter som är populära att leta utövare till.

– Vi har testat många olika målgrupper inom olika sporter – just nu är det dessa som går bäst, berättar Adnan.

Adnan Cejvan är uppvuxen i Gävle och också bosatt här. Gymnasiestudierna genomfördes på Polhems teknikprogram där Adnan det fjärde året (Adnans årskull fick som första testa att läsa även ett fjärde gymnasieår) valde inriktningen GIS och programmering. Under sommaren jobbade Adnan på Arlanda. Uppgiften då handlade om att säkerställa säkerheten för amerikanska flygbolag.  Redan vid 18-års ålder blev han arbetsledare över ett team som var betydligt äldre än honom själv och efter studenten anställdes han på heltid.

– Det var speciellt men gick väldigt bra. Jag är disciplinerad och noggrann – bra egenskaper när man jobbar i en bransch som är ganska fyrkantig.

När pandemin lamslog stora delar av världen var flygbranschen en av de mest utsatta. Adnan blev uppsagd och tog chansen att återuppta studierna. Två år på Byggnadsingenjörslinjen på Högskolan i Gävle hann det bli innan han blev erbjuden sitt jobb åter på Arlanda. Då i rollen som stationschef för bolaget. Idag har han uppemot 80 anställda under sig och har såväl personal som arbetsledaransvar.

– Jag kan dessvärre inte berätta så mycket om mitt uppdrag. Det involverar säkerhet kopplat till flygbolag som kräver förstärkta säkerhetsåtgärder för att flyga till speciella destinationer.

Att jobba 100% och samtidigt utveckla en ny affärsidé är utmanade. Att då ta hjälp för att snabbare komma framåt och få stöd i att prioritera kommande insatser kan bidra till att resan blir lite enklare. Av Movexum hoppas Adnan kunna träffa likasinnade och få stöd i beslutsfattande.

– Framförallt är jag ute efter er kunskap. Jag ser också fram emot att få bolla idéer med andra bolag som gjort eller gör samma resa. Det finns mycket att lära av människor som sitter i samma båt och som ska åt samma håll som en själv. Kanske träffar jag någon här som jag kan bygga mitt team med?

Innan Linkapp antogs till inkubatorprogrammet fick han hjälp av Gävle Innovation Hub med att definiera sin affärsidé och göra tidiga efterforskningar.

– Malthe på Hubben har varit ett bra stöd och hjälpt mig framåt.

Det är inte första gången som Adnan grundar och driver eget bolag. Tekniksnabben, ett bolag som Adnan startade när han var 18 år, är fortfarande aktivt. Här finns en gemensam nämnare med den nya affärsidén och Linkapp – nämligen digitalisering och fysiska möten.

– Med Tekniksnabben hjälper jag äldre människor att möte digitaliseringen. Tekniksnabben kan man anlita när man behöver komma igång med sin teknik, vill lära sig navigera på sin mobil, handla på nätet med mera. Bolaget är aktivt och jag tar uppdrag i den mån jag hinner. Jag ser att målgruppen som Tekniksnabben har också är en potentiell målgrupp för Linkapp men först ska vi möta de sportintresserade.

En annan målgrupp som Adnan vill möta med Linkapp är människor i utanförskap.

– Jag har brunnit för det utanförskap som till exempel människor med diagnoser utsätts för, så länge jag kan minnas. Ett långsiktigt mål jag har med Linkapp är att skapa återkommande, årliga event för människor med olika typer av diagnoser.

Just nu är det fokus på en del teknikutveckling i bolaget. Ett konsultteam är involverat men outsourcat utomlands. Även att bygga en gedigen användarbas är prioriterat, precis som att skapa engagemang bland användare. En stor utmaning är den geografiska placeringen – just nu är de cirka 3000 användare utspridda över hela landet. Appen är gratis för privatpersoner att använda men i affärsmodellen finns planer på att erbjuda premiumfunktioner till såväl privatpersoner som företag. Bonussystem för att belöna aktiva användare finns också bland planerna.

– Mina mål och min vision med Linkapp är att försöka utveckla bolaget så långt som det går.. Jag tänker mig att jag kommer ta in någon i bolaget som komplement till mig. Kanske göra exit om några år när bolaget är reda att tas över av någon annan som kan driva det bättre. Jag har fler affärsidéer jag också vill förverkliga i framtiden!

Fakta entreprenören:

Adnan Cejvan

Fyller 25 år i december

Mamma, bror och syster i Gävle

Aktuell: Senaste att antas till Movexums inkubatorprogram med bolaget Linkapp.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.