Ljuv musik när Nisse utvecklar sin idé

Få slår Nisse på fingrarna när det kommer till det område vilken hans idé rör sig inom. Hans intresse för ljud och musik har följt honom sedan barndomen och bland annat tagit honom tvärs över Atlanten och till USA där han studerade och tog examen som basist- och ensemblecoach för att sedan undervisa inom samma ämnen. Fröet till hans idé föddes för 20 år sedan då Nisse blev handplockad av tidningen MusikerMagasinet för att göra ett test av pickups och mikrofoner och genom testet upptäckte stor utvecklingspotential för hur en testar och säkerställer kvaliteten på pickups och mikrofoner. Nisse är den tredje entreprenören att gå vidare till inkubatorprogrammet från vårens omgång av Boost Chamber.

Nisse Palm har gått vidare från vårt utvecklingsprogram Boost Chamber till vårt inkubatorprogram.

Nisse, har under våren deltagit i vårt utvecklingsprogram – genomgick du något aha- moment under programmet?

– Ja, varenda gång! Kanske mest att börja tänka och agera systematiskt. Vikten av att göra saker i rätt ordning.

Hur skulle du med egna ord beskriva Boost Chamber?

– Ett personligt växthus med massor av ljus och öppna fönster!

Hur känns det att bli antagen till inkubatorn?

– Jag känner en ofantlig stolthet och glädje!  Och jag känner mig lite kaxig faktiskt, fast den energin ska jag omvandla till kreativitet. 

Det blev ju en digital version av Boost Chamber denna gång – hur tycker du att det fungerade?

– Med så flexibla och proffsiga coacher kan ingenting gå fel. Deltagarens ansvar att vara aktiv och ifrågasätta ingår ju i upplägget ändå. Jag kan t.o.m. tycka att det i viss mån gagnade vissa delar i Boost Chamber. Att kunna spela in workshops och kunskapsmoment för att sedan kunna repetera till exempel.

Vad ser du mest fram emot att jobba vidare med?

– Att hitta de sista kuggarna i mitt team.

Någon särskild utmaning som du definierat?

– Det kommer att ställas EXTREMT höga krav på tekniska lösningar där mina idéer och drömmar ska göras till verklighet av någon som jag inte känner … än. 

Fakta entreprenören

Nisse Palm

65 år

Bakgrund: Pluggat på Musikhögskolan Stockholm, amerikansk examen som basist- och ensemblecoach. Jobbat och turnerat som musiker. Undervisat i Bas och ensemble i Los Angeles och Stockholm. Jobbar idag på Kulturskolan i Gävle och har gjort så sedan 2011.

Bolagsnamn: Swing Low AB

Fler nyheter

Limearc söker VD

Vill du vara med och leda utvecklingen av en koldioxidneutral metod som kan minska våra svenska pappersmassebruks koldioxidutsläpp med 6%? Vårt inkubatorbolag Limearc söker VD.

Läs mer »

Möt deltagarna: Dylan Koyi

I Boost Chamber testar Dylan Koyi sin idé som ska förenkla vardagen för elbilsägare när det kommer till planering av resa samt laddning.

Läs mer »

Möt deltagarna: Joby Joseph

Deltagarna i höstens omgång av Boost Chamber är nu halvvägs in i programmet. Förra veckan samlades alla för att under ett tvådagars boot camp på DoSpace bland annat jobba med sina värdeerbjudanden och kundverifieringar. Joby Joseph, hemmahörande i Sandviken och med en bakgrund inom informationsteknologi, var på plats och berättar här om sitt deltagande i programmet.

Läs mer »

Att nätverka är nödvändigt för att bygga en framgångsrik startup.

Rätt kontakter kan nya öppna nya dörrar, men det är inte alla som känner sig bekväma med att småprata med främlingar på event, affärsluncher eller mässor.
Visste du att det är vanligt att entreprenörer har en introvert personlighetstyp? Det kan vara svårt att tro men faktum är att många företagare är introverta vilket kan göra det utmanande när det kommer till att nätverka.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.