Med feeling för feedback

NyheterNytt bolag i inkubatornsaga feedback
Bild till artikeln
24 juni 2019

Med mångårig erfarenhet från HR inom världsledande bolag har Stefan Magnusson under hela sin karriär verkat för att göra skillnad och skapa värde genom mänskliga möten och relationer. När önskan om att bygga sitt eget kreativa bolag blev för stor beslöt han sig för att helhjärtat satsat på idén som växt fram under mer än tio års tid. Att bygga ett företag som utvecklar och säljer värdeskapande koncept som bidrar till kandidat- och medarbetarupplevelsen. Nu vässar han sitt koncept Saga Feedback i inkubatorn.

Stefan Magnusson fotograferad vid 2018-års höstomgång av Boost Chamber.
foto: Albin Bogren

Redan under studierna till personalvetare vid Umeå Universitet hade Stefan idéer och visioner som utmanade rådande strukturer. När han under slutet av studierna startade ett nätverk för personalvetare fick han känna på hur det var att driva en egen idé i hamn.
– Den energi man får av att kreera, den är fantastisk! Jag insåg då att jag längtade efter att göra något i egen regi, och att idén om vad redan fanns där.

Berätta om Saga Feedback:
– Det är ett effektivt koncept för att skapa välmående och högpresterande individer, team samt organisationer. Detta görs genom att förstärka feedback och skapa förutsättningar till bättre dialog. Saga Feedback är ett konkret verktyg som kan användas helt integrerat hos en ledare som utvecklar individer och team. Med unika illustrationer förstärks den återkoppling som ges, i situationer som till exempel grupputveckling, utvecklingssamtal, feedback-övningar och intervjuer. Konceptet fungerar mycket bra i traditionella feedbacksituationer men också i helt nya. Med bra stödfunktioner kan Saga Feedback användas i många olika situationer och där skapa ett högt värde. Med vårt koncept hjälper vi våra kunder att skapa unika kandidat- och medarbetarupplevelser. Saga Feedback är ett effektivt kommunikationsverktyg som genom djupare reflektioner kittlar fantasin och kreativiteten bättre.

Idén till Saga föddes redan 2002 då Stefan började utveckla ett kreativt verktyg för att öka kandidatupplevelsen. Med åren som gick tog nya erfarenhet plats och nya insikter gjorde det möjligt att tänka nytt. Han började att skissa på en affärsplan, reviderade sin ursprungliga idé om Saga och skapade ett helt nytt koncept.
– Det blev väldigt lyckat. Jag stod på tå som rekryterare och skapade en kandidatupplevelse utöver det vanliga. Idén om att göra något eget växte sig starkare och 2017 var det dags. Under 2018 växte Saga Feedback fram tydligare som ett koncept och nu ska Saga utvecklas till en digital tjänst i inkubatorn.

Vilka är dina kunder?
– Alla ledare och verksamheter som vill jobba med att förstärka och få fram bättre prestationer av sin personal och låta dem utvecklas, är presumtiva kunder för Saga feedback. Den primära kunden är chefer och HR-ansvariga, men även coacher och rekryterare genererar stort värde med Saga Feedback.

Hur ser du på den kommande processen i inkubatorn?
– Det här blir ett spännande år! Jag förväntar mig att få till en bra och utvecklande dialog med min coach på Movexum, att kontinuerligt kunna träffas och testa idéer. Känns exklusivt med ett bollplank och någon som ställer krav på mig med frågor, som gör att jag måste tänka ytterligare och ompröva. Jag vill ha en innovativ partner med på resan som stöttar och utmanar mig.

Om entreprenören: Studerat personalvetenskap vid Umeå universitet och samlat på sig en massa yrkeserfarenheter inom HR från bland annat Sandvik. Ser sig själv som en strategisk visionär med mod att trampa upp sin egen stig.

Pavo consulting ab

Skapa ett bolag som utvecklar värdeskapande koncept som bidrar till talang- och organisationsutveckling. Först ut är Saga Feedback som bidrar till kandidat- och medarbetarupplevelse utöver det vanliga.

Grundare: Stefan Magnusson
Kategori: Hållbart och inkluderande arbetsliv
Bolag i inkubatorn sedan: Apr -19
Bolagets säte: Sandviken