Sök
Stäng denna sökruta.

Möt deltagarna: Maria Engblom

Under kommande veckor kommer ni att få möjlighet att lära känna deltagarna i höstens omgång av vårt utvecklingsprogram Boost Chamber. Det är en brokig skara människor som valt att testa sina idéer men en sak har de alla gemensamt: modet och nyfikenheten att ta de första stegen mot att förverkliga sin idé.

64-åriga Maria Engblom från Sandviken har en bakgrund som fotograf och jobbar idag som undersköterska samtidigt som hon utbildar sig till homeopat. I sitt yrke som undersköterska får hon ofta behandla bensår och göra kompressionslindningar.

– Det nuvarande sättet är tidsödande och känns gammalt. Jag har uppfunnit en fot- och benkorsett som ett alternativ till traditionell lindning. Det är enklare, billigare och mer hållbart.

Vad hoppas du att Boost Chamber ska ge dig?

-Min förhoppning är att produkten ska visa sig fungera bra, och att programmet ska ge mig hopp, tillit och kunskap. Det är också roligt att möte likasinnad.

Vilket är ditt mål med deltagandet?

– Målet är att gå i mål. Att produkten ska kunna bli mitt levebröd och att jag i framtiden kan ägna mig åt att uppfinna saker och hjälpa människor att bli friska, på ett friskt sätt, genom homeopati.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.