Möt deltagarna: Maria Engblom

Under kommande veckor kommer ni att få möjlighet att lära känna deltagarna i höstens omgång av vårt utvecklingsprogram Boost Chamber. Det är en brokig skara människor som valt att testa sina idéer men en sak har de alla gemensamt: modet och nyfikenheten att ta de första stegen mot att förverkliga sin idé.

64-åriga Maria Engblom från Sandviken har en bakgrund som fotograf och jobbar idag som undersköterska samtidigt som hon utbildar sig till homeopat. I sitt yrke som undersköterska får hon ofta behandla bensår och göra kompressionslindningar.

– Det nuvarande sättet är tidsödande och känns gammalt. Jag har uppfunnit en fot- och benkorsett som ett alternativ till traditionell lindning. Det är enklare, billigare och mer hållbart.

Vad hoppas du att Boost Chamber ska ge dig?

-Min förhoppning är att produkten ska visa sig fungera bra, och att programmet ska ge mig hopp, tillit och kunskap. Det är också roligt att möte likasinnad.

Vilket är ditt mål med deltagandet?

– Målet är att gå i mål. Att produkten ska kunna bli mitt levebröd och att jag i framtiden kan ägna mig åt att uppfinna saker och hjälpa människor att bli friska, på ett friskt sätt, genom homeopati.

Fler nyheter

”Nederländerna är först ut, sen skalar vi upp med målet att sälja våra hållbara lampor i hela norra Europa”

Du som följer oss och läser våra nyheter har sannolikt koll på att vi förra veckan avslutade den första omgången av vårt internationella projekt Northbound Scaleups. Våra alumner Studio Tabo blev uttagna att delta och tack vare sitt deltagande i projektet har de redan nu börjat skala upp sin verksamhet och valt ut de land som är först ut i deras internationella satsning.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.