Möt deltagarna: Maria Engblom

Under kommande veckor kommer ni att få möjlighet att lära känna deltagarna i höstens omgång av vårt utvecklingsprogram Boost Chamber. Det är en brokig skara människor som valt att testa sina idéer men en sak har de alla gemensamt: modet och nyfikenheten att ta de första stegen mot att förverkliga sin idé.

64-åriga Maria Engblom från Sandviken har en bakgrund som fotograf och jobbar idag som undersköterska samtidigt som hon utbildar sig till homeopat. I sitt yrke som undersköterska får hon ofta behandla bensår och göra kompressionslindningar.

– Det nuvarande sättet är tidsödande och känns gammalt. Jag har uppfunnit en fot- och benkorsett som ett alternativ till traditionell lindning. Det är enklare, billigare och mer hållbart.

Vad hoppas du att Boost Chamber ska ge dig?

-Min förhoppning är att produkten ska visa sig fungera bra, och att programmet ska ge mig hopp, tillit och kunskap. Det är också roligt att möte likasinnad.

Vilket är ditt mål med deltagandet?

– Målet är att gå i mål. Att produkten ska kunna bli mitt levebröd och att jag i framtiden kan ägna mig åt att uppfinna saker och hjälpa människor att bli friska, på ett friskt sätt, genom homeopati.

Fler nyheter

Limearc söker VD

Vill du vara med och leda utvecklingen av en koldioxidneutral metod som kan minska våra svenska pappersmassebruks koldioxidutsläpp med 6%? Vårt inkubatorbolag Limearc söker VD.

Läs mer »

Möt deltagarna: Dylan Koyi

I Boost Chamber testar Dylan Koyi sin idé som ska förenkla vardagen för elbilsägare när det kommer till planering av resa samt laddning.

Läs mer »

Möt deltagarna: Joby Joseph

Deltagarna i höstens omgång av Boost Chamber är nu halvvägs in i programmet. Förra veckan samlades alla för att under ett tvådagars boot camp på DoSpace bland annat jobba med sina värdeerbjudanden och kundverifieringar. Joby Joseph, hemmahörande i Sandviken och med en bakgrund inom informationsteknologi, var på plats och berättar här om sitt deltagande i programmet.

Läs mer »

Att nätverka är nödvändigt för att bygga en framgångsrik startup.

Rätt kontakter kan nya öppna nya dörrar, men det är inte alla som känner sig bekväma med att småprata med främlingar på event, affärsluncher eller mässor.
Visste du att det är vanligt att entreprenörer har en introvert personlighetstyp? Det kan vara svårt att tro men faktum är att många företagare är introverta vilket kan göra det utmanande när det kommer till att nätverka.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.