Möt deltagarna: Maria Engblom

Under kommande veckor kommer ni att få möjlighet att lära känna deltagarna i höstens omgång av vårt utvecklingsprogram Boost Chamber. Det är en brokig skara människor som valt att testa sina idéer men en sak har de alla gemensamt: modet och nyfikenheten att ta de första stegen mot att förverkliga sin idé.

64-åriga Maria Engblom från Sandviken har en bakgrund som fotograf och jobbar idag som undersköterska samtidigt som hon utbildar sig till homeopat. I sitt yrke som undersköterska får hon ofta behandla bensår och göra kompressionslindningar.

– Det nuvarande sättet är tidsödande och känns gammalt. Jag har uppfunnit en fot- och benkorsett som ett alternativ till traditionell lindning. Det är enklare, billigare och mer hållbart.

Vad hoppas du att Boost Chamber ska ge dig?

-Min förhoppning är att produkten ska visa sig fungera bra, och att programmet ska ge mig hopp, tillit och kunskap. Det är också roligt att möte likasinnad.

Vilket är ditt mål med deltagandet?

– Målet är att gå i mål. Att produkten ska kunna bli mitt levebröd och att jag i framtiden kan ägna mig åt att uppfinna saker och hjälpa människor att bli friska, på ett friskt sätt, genom homeopati.

Fler nyheter

Artificiell intelligens granskar ritningar

”Som en stavningskontroll i ett textdokument”. Så beskriver Axel Skyttner bolagets AI-funktion som tolkar ritningar och med hjälp av det kan automatisera den ofta tidsödande ritningsgranskningsprocess som idag utförs av mänsklig hand.

Läs mer »

Vår hållbarhetsrapport

På Movexums årsstämma godkändes vår årsredovisning och under samma möte godkändes också vår första hållbarhetsrapport vilket nu ger oss möjligheten att publicera den. Vår ambition

Läs mer »

Forento får in mer kapital

Alumnibolaget Forento fortsätter att attrahera såväl intresse som kapital. Nyligen genomfördes en planerad såddrunda som resulterade i ytterligare två miljoner kronor till bolaget. För Forento,

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.