Movexum exklusivt inbjudna till Plug and Play tillsammans med DealPotential

AktuelltdealpotentialFinansieringinternationaliseringNyheterSprint X
Bild till artikeln
4 december 2023

I början av hösten befann sig Dealpotential i Silicon Valley för att träffa potentiella investerare. Vår affärscoach Johan Wickenberg befann sig vid samma tidpunkt också i Silicon Valley genom en SISP-anordnad resa varpå Dealpotentials VD Daniel Antonsson och Johan sammanstrålade för att under ett par dagar tillsammans träffa investerare och kunder. Satsningen gav flertalet resultat, bland annat en exklusiv inbjudan till eventet Plug and Play Tech Summit till vilket man reser idag.

Johan Wickenberg, affärscoach Movexum och Daniel Antonsson, VD Dealpotential deltar på Plug and Play December Summit i Silicon Valley.

Plug and Play är ett globalt innovationsteknikföretag med huvudkontor i Silicon Valley. De räknas som en av världens ledande startup-accelerator. Huvudsyftet med Plug and Play är att identifiera och stödja lovande startups med innovativa idéer och teknologier. Bolaget fungerar som en bro mellan startups, stora företag och investerare genom att erbjuda olika program och plattformar för att underlätta samarbete och tillväxt inom tech- och affärsområde. Genom sina accelerationsprogram ger de startups tillgång till resurser, mentorstöd, affärsnätverk och möjligheter att få investeringar eller samarbeten med etablerade företag. Några idag världsledande och disruptiva techbolag som deltagit är Plug and Plays program är Dropbox och PayPal.

I december varje år arrangerar de sin Tech December Summit där startups inom techindustrin får möta investerare. Inbjudna är så kallade portföljbolag, det vill säga bolag som Plug and Play tror på och som de vill satsa på. Att Dealpotential och Movexum bjudits in att delta till det exklusiva och efterfrågade eventet är stort. Eventet anses som en avgörande händelse där nyckelspelare inom teknologi samlas för att utforska banbrytande idéer, dela insikter och skapa partnerskap som driver teknisk utveckling. Här ges startups en ovärderlig möjlighet att pitcha sina idéer, nätverka med branschledare och potentiellt säkra finansiering eller partnerskap som kan driva deras tillväxt.

– Att få återvända till Silicon Valley, världens techcentrum, och få närvara vid Silicon Valley December Summit känns naturligtvis riktigt häftigt, menar Daniel Antonsson, VD och medgrundare av Dealpotential. Det är ju världens mest innovativa idéer och företag som möts under en intensiv vecka och jag är väldigt ödmjuk inför att vi får vara en del av det. Återigen är det Movexum som har öppnat dörrar och möjligheter för oss som bolag, och det är nu upp till mig att ta tillvara på chansen på allra bästa sätt. Då vi kommer att ta in mer finansiering under våren 2024 så ser jag fram emot att få träffa flera amerikanska investmentbolag.

Även  från Movexums sida är förväntningarna på eventet stora;

– Det känns väldigt kul och spännande att Movexum och ett av våra bolag är inbjudna till detta event! Plug and Play Tech Center har en lång historia i att investera och stötta bolag som vi idag ser som stora förebilder, berättar Johan Wickenberg, affärscoach.