Movexums VD ny styrelseordförande i SISP!

NyheterSISP
Bild till artikeln
28 maj 2024

Den 27 maj valdes Ulrika Malmqvist, VD Movexum till ny styrelseordförande i SISP (Swedish Incubators and Science Parks). Därmed tackades Anders Cronholm, VD Blekinge Business Incubator, av efter två år på posten.

 

Den 27 maj hölls årsstämma i föreningen SISP Swedish Incubators & Science Parks. Under stämman valdes en ny styrelseordförande vilken är ingen mindre än Movexums VD Ulrika Malmqvist.

Stort grattis! Hur känns det att vara nyvald ordförande i SISP?

– Jag är väldigt glad och ödmjuk inför förtroendet från både valberedning och medlemmar. Jag är också så peppad på att få fortsätta jobba med den fantastiska styrelse som tillsatts och alla engagerade och kompetenta medlemmar.

Vad ser du fram emot att bidra med som ordförande i SISP?

– Jag drivs av att bidra till att skapa samhällsnytta. Vi behöver fortsätta stärka Sveriges innovationsförmåga i den internationella kontexten. Att SISP har lokalt förankrade aktörer med en nationell och internationell uppkoppling är en fantastisk tillgång, vars potential jag vill fortsätta bidra till att utveckla.

Min långa erfarenhet av att leda uppbyggnad och utveckling av innovationsmiljöer blir användbar, tillsammans med en stor portion nyfikenhet och en vilja att tillsammans med andra göra skillnad – skapa kraft och engagemang mot en gemensam vision.

Hur ser du på ekosystemets utveckling och vilken roll spelar inkubatorer och science park i det?

– Min ambition är att fortsätta sjösätta den strategi som lagts fast av medlemmarna. Målet är att på ett ännu bättre sätt stötta medlemmarnas förmåga att vara Sveriges skarpaste verktyg för utvecklad internationell förmåga att stötta innovativa bolag (startups, scaleups och omställning av befintligt näringsliv/offentlig sektor).

Inkubatorer och science parks är viktiga nyckelaktörer, till vilka vi vill addera fler värdeskapande spelare i det nationella systemet!

Ulrika tillträdde rollen som VD på Movexum 2017. Hon har en bakgrund inom industriell ekonomi och gillar helikopterperspektiv där olika kompetenser får mötas. Hon jobbade tidigt för ett energibolag och fem svenska kommuner baserad i USA för att åstadkomma tech transfer och internationella etableringar/partnerskap. Hon har också från grunden byggt en science park, ett kluster och nu en inkubator.

SISPs styrelse 2024-2025

Ordförande
Ulrika Malmqvist, VD Movexum

Ledamöter
Anders Nilsson, VD Ideon
Angelica Ekholm, VD Dalarna Science Park
Catharina Sandberg, VD LEAD
Jens Lundström, VD Arctic Business
Louise Östlund, VD Kalmar Science Park
Stefan Dinér, VD Borås INK
Robert Kingfors, VD Södertälje Science Park

Suppleanter
Anna Mårdh, VD Skellefteå Science City
Maria Oscott, Lindholmen Science Park

Valberedning
Matts Nyman, VD Bizmaker
Lena Miranda, VD Linköping Science Park
Anders Cronholm, VD Blekinge Business Incubator (suppleant)