Sök
Stäng denna sökruta.

Movexumteamet växer

Sedan två veckor tillbaka har Movexum-teamet förstärkts med Albin Söderström som kommer att ansvara för kapitalanskaffning inom Projekt Sprint X samt fungera som stöd åt vår controller gällande bland annat statistik och analys. Albin kommer senast från en administrativ tjänst inom Gävle kommun. Sommaren 2020 tog han sin kandidatexamen i företagsekonomi på Jönköpings Universitet.

Hej Albin, och välkommen till Movexum. Vad var det med tjänsten som lockade dig?

-Jag har länge haft ett intresse för entreprenörskap vilket gett uttryck på finansmarknaden där jag aktivt följer och investerar i innovativa, mindre bolag som är superintressanta. Att nu få chansen att genom Movexum få jobba med just innovativa bolag som befinner sig i tidiga skeden och som är i behov av kapital ligger verkligen i linje med mina intressen

Ett Albins ansvarsområden hos oss kommer att bli att tillsammans med vår affärscoach Angelica Adamski jobba med ängelinvesteringsbolaget Tregion Startup Invest som vi tillsammans med Bizmaker och Dalarna Science Park sätter upp. Avsikten med bolaget är att matcha startups knutna till våra verksamheter med externt kapital.

– Det ska bli jättespännande! Jag var med på mitt första möte idag där det bjöds på en genomgång av det arbete som påbörjats. Jag kommer dels att rodda i det administrativa men också ta fram diverse aktiviteter, och involvera bolagen.

Hur var det varit att börja en ny tjänst under en tid då vi jobbat på distans?

– Jag trodde nog att det skulle bli en utmaning i början, att inte kunna träffa alla i teamet fysiskt, men alla har varit supervälkomnande. Redan på strategidagen, som var en av mina första dagar, så kändes det som att jag träffat alla tidigare. Movexum har ett superspännande team där många har häftiga erfarenheter från olika delar av affärslivet. En av de främsta anledningarna till att jag valde att plugga på Jönköping var skolans internationella koppling – och nu får jag jobba jämsides med till exempel Angelica som rest så otroligt mycket och jobbat utomlands!

Vad ser du fram emot emot i höst?

– Det blir starten av Tregion Startup Invest och alla events som tillkommer i kapitalbiten. Vi ska involvera bolagen och låta dem nätverka med investerarna så att de kan få ta del av deras kunskap kring kapitalanskaffning och hur man sätter sig i en bra position.  

Albin Söderström

24 år

Kandidatexamen i företagsekonomi från Jönköpings universitet

Nyrekryterad till Movexum för att jobba med bland annat kapitalanskaffning

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.