MYoroface vinnare av Mångfaldspriset Gävleborg

affärskvinnorbredbandentreprenörskapgävleborginnovationmångfaldMyoroface
Bild till artikeln
3 juni 2022

I onsdags offentliggjordes pristagarna i Mångfaldspriset Gävleborg. Mångfaldspriset Gävleborg stiftades 2018 och delas ut av StyrelseAkademien, Nordea, Mellansvenska Handelskammaren och Almi GävleDala.

Vann gjorde Ylvali Gerling, medgrundare och VD för alumnibolaget MYoroface AB – HealthTech-bolaget bakom IQoro® med motiveringen;

”Mångfaldsarbetet på MyOroFace omfattar hela verksamheten, från valberedning och styrelse till de enskilda medarbetarna – vilket ger en grund till ett uthålligt och långsiktigt utvecklingsarbete. Grundarteamet som består av tre kvinnor, varav en disputerad forskare, som driver ett tillväxtföretag inom tech, med tydliga strategier för att bygga ett starkt kompetent team där kompletterande kompetenser berikar. Redan när bolaget startade ansåg grundarna att professionell styrelse var viktigt. Sedan dess har styrelsen utökats och nu vidareutvecklas valberedningsfunktionen för att tillföra nya perspektiv.

Verksamheten fokuserar på att bygga ett starkt team, vad gäller sammansättning av kön, förmågor och internationell bakgrund, för att fortsätta utvecklas och växa. Nyfikenhet och vilja att lära premieras och öppenhet för engelska som språk hos medarbetare har öppnat möjligheten för en bredare rekryteringsbas. Grundinställningen är att olikheter är en tillgång i bolaget – vilket är tydligt från ledningen till den dagliga verksamheten.”

I årets tävling fanns också två extra starka kandidater som man valde att uppmärksamma; Wiiks Rör och Sörens El.

Movexums VD Ulrika Malmqvist är juryordförande i mångfaldspriset och säger så här om 2021 års vinnare;
– Genom att lyfta framgångsrika företag som MYoroface AB, där mångfald har en naturlig plats på den strategiska agendan och där arbetet genomsyrar hela organisationen, hoppas vi på att kunna inspirera fler företag och organisationer att lyfta sitt mångfaldsarbete till nästa nivå, säger Ulrika Malmqvist, Mångfaldsprisets ordförande.

Landshövding Per Bill var på plats under prisutdelningen samt fjolårsvinnaren Nike Leima från BillerudKorsnäs – båda delade sig av egna erfarenheter av mångfaldsarbete.