Nu breddar vi perspektiven kring entreprenörskap

Våra traditionella föreställningar om vad som är framgångsrikt företagande och innovation behöver breddas. Våra tjänster behöver vidareutvecklas för att kunna stötta en större mångfald av innovatörer/entreprenörer, innovationer/affärsidéer och bolag/organisationer.

Idag, den 8 mars är det internationella kvinnodagen. I samband med kvinnodagen går vi på Movexum tillsammans med ett antal av Sveriges inkubatorer och science parks samman i en gemensam sociala medier-kampanj för att bredda perspektiven kring företagande och entreprenörskap.

Det är genom projektet The Yes Way som denna kampanj samordnas. The Yes Way är ett projekt som drivs av Ideon Innovation tillsammans med BizMaker, Peak Region, Movexum, Venture Lab och Winnet Skåne med syftet att skapa ett mer jämställt och inkluderande innovationssystem. 

Alla deltagande organisationer och dess verksamhetsledare skriver under ett pressmeddelande som gick ut på morgonen av den internationella kvinnodagen 2019.

– Kvinnor och ickebinära är tyvärr i minoritet sett till vilka som vänder sig till det innovationsstödjande systemet för hjälp. Vi hoppas att genom att lyfta förebilder, och prata om andra perspektiv och värden på framgång än det ganska uttjatade ämnet pengar, kunna inspirera och gjuta mod i fler kvinnor och ickebinära att vända sig tills oss för att få hjälp med sina idéer, säger Anna Utterberg, kommunikationsansvarig på Movexum. Kampanjen är en av många insatser vi genomför att belysa ämnet och problematiken, deltagande i projekt som The Yes Way och The Joint Way, ledarskapsutbildningar som Öppna Upp är andra.

Kampanjen hakar på den internationella kampanjen kring internationella kvinnodagen och använder den officiella symbolen och hashtaggen #BalanceforBetter #IWD2019 samt #TheYesWay.

Ta del av de entreprenörer och företagare som visas upp genom att följa hashtaggen på Facebook, Instagram och Twitter.


”Gemensamt banar vi väg för ett jämställt och inkluderande innovationssystem” 

The Yes Way är en satsning där innovationsfrämjare, innovatörer/entreprenörer och andra samhällsaktörer i olika delar av Sverige gemensamt banar väg för ett jämställt och inkluderande innovationssystem.
Med avstamp i en behovsanalys hos innovatörer/entreprenörer och innovationsfrämjare har vi genomfört en rad olika insatser, exempelvis:

Erfarenheterna och verktygen från The Yes Way kommer att samlas i ett metodmaterial för att inspirera fler innovationsfrämjare i Sverige att bidra till en större mångfald av innovatörer och innovationer. ​
The Yes Way är ett projekt som drivs av Ideon Innovation, tillsammans med BizMaker, Peak Region, Movexum, Venture Lab och Winnet Skåne, med finansiering från VINNOVA.

THE YES WAY – jämställda vägar till framtidens innovationer

Ideon Innovation
BizMaker
Blekinge Business Incubator
Movexum
Peak Region
Venture Lab
Winnet Skåne
The Yes Way Sofielund

Mer info: www.theyesway.se #TheYesWay ​
 

Fler nyheter

Stipendier till framväxande GIS-företag i Gävle

Stipendierna tilldelas bolag som gjort framstående insatser inom GIS-området och beslutet om vinnarna fattades av Mellansvenska Handelskammaren utifrån ett antal nominerade bolag. Alla tre är startups som genomgår eller har genomgått program hos Movexum.

Läs mer »

Startups och investerare möts under Movexums Demo Day

För andra året i rad arrangerar vi Demo Day där våra bolag för möta ett antal exklusivt inbjudna investerare. Några av de deltagande bolagen kommer att pitcha för kapital medan andra, som ännu inte kommit så långt i sina resor, kommer kunna knyta viktiga kontakter.

Läs mer »

”Nederländerna är först ut, sen skalar vi upp med målet att sälja våra hållbara lampor i hela norra Europa”

Du som följer oss och läser våra nyheter har sannolikt koll på att vi förra veckan avslutade den första omgången av vårt internationella projekt Northbound Scaleups. Våra alumner Studio Tabo blev uttagna att delta och tack vare sitt deltagande i projektet har de redan nu börjat skala upp sin verksamhet och valt ut de land som är först ut i deras internationella satsning.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.