Sök
Stäng denna sökruta.

Nu lanserar vi en ny arena för affärsänglar i Gävleborg!

Nybildade Tregion Startup Invest matchar privata investerare med de mest lovande affärsidéerna i Gävleborg, Dalarna och Västernorrland. Bakom satsningen står Movexum tillsammans med  BizMaker och Dalarna Science Park.


Movexum har ett nära samarbete med BizMaker och Dalarna Science Park kring inkubationsprocessen. Nu tar vi ytterligare ett steg för att stärka tillväxten i våra regionerna genom att skapa det gemensamma ängelinvesteringsbolaget Tregion Startup Invest AB. Bolagets målsättning är att öka möjligheterna för ännu fler startups utanför storstadsregionerna att växa med hjälp av externt kapital. Privata investerare, affärsänglarna som tillsammans äger Tregion Startup Invest, kopplas ihop med startup-bolag som är i behov av kapital i ett tidigt skede för att accelerera sin resa till marknaden. Förutom finansiering får startups tillgång till nätverk, kompetensutbyte och matchning gentemot rätt investerare. 


Angelica Adamski – affärscoach på Movexum med specialistkompetens inom kapital och ansvarig för satsningen i Gävleborg:
– Vi är mycket glada att vi lyckas med den här viktig satsningen att ge startup-bolagen möjlighet till att få in extern kapital i ett tidigt skede. Det är ofta nyckeln till att bolagen lyckas då de inte bara får in kapital, utan också kompetens på ett sätt som gör en stor skillnad. För våra regioner kommer det innebära fler arbetstillfällen och att fler bra innovationer lyckas på det sätt som vi önskar. Det är en otrolig möjlighet för både bolag och investerare. För oss i regionen är det här ännu en pusselbit för att bygga en stark företagsamhet.

Ulrika Malmqvist, VD på Movexum;

– Vi är glada över att Gävleborg nu har ett nytt erbjudande som skapar attraktionskraft och bidrar till ett förstärkt näringslivsklimat. Dels genom att sammanföra investerare och innovativa bolag och tillföra kapital, kompetens och nätverk i tidiga bolag med tillväxtpotential. Dels genom att möjliggöra för fler personer att investera i fortsatt utveckling av företag i Gävleborg.

Under första kvartalet 2022 får de första startupbolagen finansiering från Tregion Startup Invest.

För mer information:
Angelica Adamski, affärscoach på Movexum med specialistkompetens inom kapital

[email protected]
070-575 71 60

Albin Söderström
Projektledare kapital
[email protected]
073-956 84 93

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.