Nu lanseras idétävling för hela Gävleborg!

AktuelltNyheter
Bild till artikeln
15 mars 2022

Jagharenidé är initiativet som på sikt ska bidra till en mer levande landsbygd, nya entreprenörer och fler företag i Gävleborg. Tillvägagångssättet består av en idétävling där länsbor i alla Gävleborgs kommuner uppmuntras att testa om de idéer de gått och klurat på går att förverkliga.

Johan Mellström är projektledare på Movexum och ansvarig för tävlingen.

Tävlingen har sitt ursprung i Västernorrland där konceptet initierats och framgångsrikt drivits av företagsinkubatorn Bizmaker under ett flertal år. Nu lanseras tävlingen i Gävleborg och från den 15 mars tas tävlingsbidrag emot. Precis som i Västernorrland drivs tävlingen av den aktör som av regionen utsetts till att jobba med unika affärsidéer – här i länet är det Movexum med Sandbacka Science Park som projektpartner. Tillsammans med projektets regionala samarbetsaktörer byggs ett samarbete med syfte att på bästa sätt nå ut och stötta de idéer som kommer in genom alla resurser och kompetenser som finns i länet. Partners är såväl näringslivskontoren i länet som aktörer som exempelvis ALMI, Coompanion, Nyföretagarcentrum, Propell och Gävle Innovation Hub. Det långsiktiga målet med tävlingen är att främja entreprenörskap så att hela länet förblir levande och att fler Gävleborgare startar företag. Projektledare för tävlingen är Johan Mellström som säger så här om tävlingen;

– Vi tar bort hinder och vill gjuta hopp i alla som har en idé som de tror på, att faktiskt ta steget. Vi kan i tävlingen tillsammans med våra samarbetspartners erbjuda ett effektivt sätt att ta de första stegen att utforska sina idéer. Vårt mål är att Jagharenidé på sikt kommer att kunna bidra till nya lösningar på utmaningar och resultera i nya företag och arbetstillfällen i länet.

Tävlingen pågår den 15 mars till den 18 april och går till så att tävlingsbidrag tas emot via ett formulär på tävlingens hemsida. Två olika tävlingskategorier finns; Bästa Produkt och Bästa tjänst. Alla tävlingsbidrag screenas av Movexum tillsammans med utvalda samarbetspartners och en jury bedömer och utser sedan vinnarna. Vinnare av Bästa produkt och Bästa tjänst presenteras under en prisceremoni våren 2022. Vinsten i de två priskategorierna är stöd och affärsrådgivning från experter värt upp till 25 000 kronor per vinnande bidrag. Det kan vara allt från coaching i marknadsföring, ekonomistöd, juridik, teknikkunskap eller annan expertis som är anpassad efter de vinnande bidragen.Tävlingskriterierna som bedöms är bland andra hur nyskapande idén är och hur hållbar är den.

För mer information, kontakta Johan Mellström, projektledare Jagharenidé på Movexum:

Johan.mellstrom@movexum.se eller + 46 73 976 82 73