Nu lanseras Treddy.se – för en tryggare och enklare begagnathandel!

Sveriges första fristående helhetslösning för begagnathandel kommer från Gävle. Med Treddy kan du köpa, sälja och skicka begagnat, oavsett vart varan annonserats.

Begagnathandeln är i ständig tillväxt men i takt med att handeln blir större, blir också problemen mer omfattande. Enligt BRÅ blev 449 000 svenskar blev utsatta för försäljningsbedrägerier år 2020. Speciellt problematiskt är det när varor ska skickas med post. Betalning sker vanligtvis i förskott vilket ofta resulterar i ett försäljningsbedrägeri. Vanligt förekommande är också att det uppstår ett moment 22. Säljaren vill inte skicka varan innan betalning inkommit och köparen vill inte betala innan varan kommit fram.

Treddy ska motverka bedrägerier och främja handeln. Vi vill öka antalet varor i kretsloppet och skapa möjligheter för alla att konsumera mer hållbart, förklarar Emil Svensson.

Tjänsten Treddy har nu lanserats och erbjuder nya möjligheter för digital begagnathandel. Bolaget har affärsutvecklat sin idé i Movexums inkubatorprogram.

Treddy är en webbapplikation som agerar som en säker och enkel tredje part mellan köpare och säljare i deras begagnataffärer, oavsett på vilken annonssajt varan finns på.Tjänsten är ingen annonsplats, utan finns till för att förbättra de annonsplatser som redan finns. Treddy är gratis för säljaren då kostnaden för att använda tjänsten betalas av köparen, om inget annat bestäms mellan parterna.

Tjänsten kan du exempelvis använda om du ska handla någonting begagnat på Facebook Marketplace av en främling och varan ska skickas. Treddy erbjuder dig då alla tjänster du behöver, för att kunna genomföra affärer på ett tryggt och enkelt sätt. Tjänsten inkluderar en säker betalningslösning, spårbar frakt, BankID-legitimering, omdömen på användare, köpekontrakt, undersökningstid av varan för köparen samt köpar- och säljarskydd.

Att 9 av 10 svenskar är mycket oroliga för bedrägerier på internet, visar på ett stort behov av bättre handelslösningar. Treddy finns därför som verktyg att användas på annonsplatser, menar Emil Svensson, VD och grundare.


Kontakt:                                                             

Emil Svensson

[email protected]
072-7443097

Jacob Lundberg

[email protected]
072-2524952     

Fler nyheter

Stipendier till framväxande GIS-företag i Gävle

Stipendierna tilldelas bolag som gjort framstående insatser inom GIS-området och beslutet om vinnarna fattades av Mellansvenska Handelskammaren utifrån ett antal nominerade bolag. Alla tre är startups som genomgår eller har genomgått program hos Movexum.

Läs mer »

Startups och investerare möts under Movexums Demo Day

För andra året i rad arrangerar vi Demo Day där våra bolag för möta ett antal exklusivt inbjudna investerare. Några av de deltagande bolagen kommer att pitcha för kapital medan andra, som ännu inte kommit så långt i sina resor, kommer kunna knyta viktiga kontakter.

Läs mer »

”Nederländerna är först ut, sen skalar vi upp med målet att sälja våra hållbara lampor i hela norra Europa”

Du som följer oss och läser våra nyheter har sannolikt koll på att vi förra veckan avslutade den första omgången av vårt internationella projekt Northbound Scaleups. Våra alumner Studio Tabo blev uttagna att delta och tack vare sitt deltagande i projektet har de redan nu börjat skala upp sin verksamhet och valt ut de land som är först ut i deras internationella satsning.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.