Ny projektledare på Movexum ska bygga starkare team för startupbolag

Bild till artikeln
12 september 2024

I ett tidigt skede av ett bolags tillväxt är rätt team lika viktigt som en stark idé. Ett framgångsrikt bolag byggs inte bara på innovation utan även på ett sammansvetsat och kompetent team som kan driva utvecklingen framåt. På Movexum har vi tagit fasta på detta och arbetar aktivt med att stötta startups i att bygga jämställda och hållbara team. Vi är därför glada att kunna välkomna Anna Persson som ny projektledare för vårt Team-projekt, en del av vårt Sprint X-arbete.

 

Anna Persson, bosatt i Sandviken, kommer att arbeta deltid och vara på plats två dagar i veckan fram till årsskiftet. Hennes uppdrag fokuserar på att stötta entreprenörer och startupbolag i deras tillväxtresa genom att hjälpa dem att utveckla sina team och rekrytera rätt kompetenser.

På Movexum driver vi ett delprojekt med syftet att utveckla metoder för att rekrytera och bygga hållbara, jämställda team i startups. En avgörande faktor för att lyckas är att tidigt identifiera vilka resurser och kompetenser som behövs kring grundarteamet. När grundarna har en tydlig bild av sin vision och sina mål, är det dags att bygga ett team som kan hjälpa dem att förverkliga dessa. Det handlar om att definiera de roller som behövs i företagets inledande skede och säkerställa att rätt personer fyller dessa. Vi har inspirerats av internationella inkubatorer som lyckats väl med detta och vill implementera liknande metoder för att stötta startups i Gävleborg, ett område där detta arbete är relativt nytt. Våra affärscoacher på Movexum använder dessa verktyg för att hjälpa startupbolag att bygga effektiva och hållbara team, och vi ser fram emot att fortsätta utveckla detta arbete med Anna vid rodret.

Så här säger Anna om sitt nya uppdrag:

– Som projektledare för Team på Movexum är uppdraget att arbeta med entreprenörer och startupbolag för att hjälpa dem att växa och utvecklas. Konkret inom området Team kan det vara med olika slags verktyg i samband med att de behöver bli fler i bolaget och rekrytera, men också genom att ge dem verktyg och metoder och coacha dem till att utveckla både sina team och sig själva. Målet är att vi alla på Movexum tillsammans ska ge entreprenörerna de bästa möjliga förutsättningarna för att nå framgång och hållbar tillväxt.

Anna har över 20 års erfarenhet inom HR-området, främst från Sandvik. För fem år sedan startade hon eget företag och har sedan dess arbetat med en mängd olika organisationer kring teamutveckling, ledarskapsutbildning och coachning. Hennes gedigna erfarenhet kommer vara en värdefull tillgång för vårt arbete med att stötta startups i deras tillväxt.

– Jag har sett vilken kraft som finns i ett team som arbetar mot gemensamma mål och strävar efter att växa tillsammans. Det är den typen av utveckling jag vill stödja bolagen på Movexum med! För startups är det avgörande att bygga ett starkt och sammanhållet team för att navigera genom utmaningar och snabb tillväxt. Ett robust team skapar en stabil grund för att attrahera investerare och bygga hållbara affärsrelationer. Dessutom främjar ett effektivt team kreativitet och problemlösning, vilket är avgörande i vår dynamiska och föränderliga värld. Jag ser fram emot att kunna bidra med metoder och verktyg som gör skillnad”, säger hon.