Nytt bolag till Movexum

I förra veckan blev det klart att ett av bolagen in i vårt inkubatorprogram blir BlixtIn som drivs av med entreprenören Jonas Lööw.
Idéflödet till Movexum har under sensommaren och hösten varit stort och ett flertal entreprenörer står i startgroparna och kommer snart att inleda sina resor tillsammans med oss. I förra veckan blev det klart att ett av bolagen in i vårt inkubatorprogram blir BlixtIn som drivs av med entreprenören Jonas Lööw.
blixtin
Hej Jonas, och välkommen som IBO till Movexum! Vem är och vad gör ditt företag BlixtIn?
– Jag heter Jonas Lööw, är 27 år, bor och utgår från Söderhamn. Jag har tidigare arbetat som ekonom i olika roller och på fritiden är det väldigt mycket idrott som gäller. Nu har jag startat igång företaget och webbsidan Blixtin, som är en marknadsplats/samlingsplats för ledig personal där företag som inte har full beläggning för sina anställda kan dela den till andra företag för att minska sina personalkostnader och behålla de anställda längre på arbetsplatsen. Även studerande och arbetssökande kan registrera sig och uppdatera vilka dagar de kan arbeta. På webbplatsen kan personalen/företaget bli betygsatt för att öka sina chanser till mer arbete. För att få ut tjänsten på marknaden samarbetar vi med ett gäng idrottsföreningar men vi vill samarbeta med ännu fler. Vi letar föreningar som arbetar mycket med att ta samhällsansvar och som vill hjälpa till att skapa en mer hållbar arbetsmarknad tillsammans med oss.

Hur länge har arbetet med BlixtIn pågått – från idé till lanserad tjänst?
– Det har pågått i totalt två års tid, även om det senaste året har varit mest intensivt!

Kan du minnas någon milstolpe i processen när du kände att yes!, jag är på rätt väg och har något riktigt bra på gång?
 Dels efter alla möten med företagare förra hösten, sen också när jag fick ett bidrag från Sparbankstiftelsen i Söderhamn, det var ett startskott. Sen såklart det intresset som finns i föreningslivet att delta i dessa frågor, sist men absolut inte minst när jag fick ett muntligt klartecken från ett av Sveriges största företag i sin bransch att de kommer köra vår tjänst!

Hur kom du i kontakt med Movexum och vad var det i vårt erbjudande som lockade dig att bli en del av Movexum?
– Efter många möten förra hösten tipsade en respekterad företagare i Söderhamn mig om att kontakta Movexum och på den vägen är det. Det som lockar mig mest med Movexum är möjligheterna till att få coachning och stöd i frågor som jag tidigare inte ställts inför!

Berätta om planen för det kommande halvåret med BlixtIn?
– Att tillsammans med företagen, arbetssökanden och idrottsföreningarna fortsätta utveckla produkten till något som gör nytta för samhället!

Namn: Jonas Lööw
Ålder: 27 år
Bor: Söderhamn
Entreprenörsförebild: Oj, vet inte?
Om fem år så: Har det hänt väldigt mycket!

Mer om BlixtIn hittar du här.

Fler nyheter

Följ med oss till Kanada

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av SSUW, Scandinavian Startup Week. Satsningen, som görs tillsammans med inkubatorerna Bizmaker, Movexum, Företagsfabriken i Kronoberg och

Läs mer »

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev