Nytt kapitel för Therese som controller

Movexum låg på Therese topp tre-lista över organisationer hon skulle vilja jobba med så när vi utlyste tjänsten som controller var det självklart för henne att söka. Förra veckan gjorde hon tillsammans med vår nya affärscoach Angelica sin första arbetsdag som en del av team Movexum.

Therese Öhman är Movexums nya controller.

Ledningsstöd, ekonomiansvarig, kontorschef och egen företagare – Therese Öhman har hunnit med mycket under sin yrkesverksamma karriär. Senast kommer hon från ett byggföretag där hennes arbetsuppgifter förutom ledningsstöd innefattade förändringsarbete.

Berätta lite om mer dig själv och din bakgrund?

– Jag har tidigare jobbat inom GIS-branschen, först i GIS-klustret FPX i nio år där jag var ekonomiansvarig, kontorschef, projektportföljsansvarig samt eventansvarig. Jag började sedan arbeta på ett av klustrets medlemsföretag som var under expansion och som skulle ta sig en helt ny affärsinriktning och arbetade som kontorschef där i två år. Jag har under 17 år även drivit egna företag, en ekonomibyrå och ett kontorshotell. Nu har jag sålt mina företag och är redo för ett nytt kapitel i livet.

Vad var det med tjänsten som lockade dig?

– När jag började spana in arbetsmarknaden insåg jag att det var oerhört svårt att välja ut en specifik yrkesroll att söka på och insåg att jag istället skulle fundera över vad som är viktigt för mig i ett arbete. Jag kom fram till att A och O för mig är att det är en bra arbetsplats med en bra chef och bra kollegor. Under mina nio år på GIS-klustret så arbetade jag nära Movexum som hade ett fantastiskt team redan då. Jag känner också till Ulrika sedan tidigare och tycker att hon är en fantastisk ledare. Movexum kom snabbt upp på min topp tre-lista över arbetsplatser jag kunde tänka mig att arbeta på. Därför är jag såklart oerhört glad över att det dök upp en tjänst som jag dessutom fick, och jag ser väldigt mycket fram emot att få vara del av ett grymt team i en mycket inspirerande miljö.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

– Jag är en driven person som är brinner för entreprenörskap och innovation. Jag trivs i miljöer där det är framåtanda och där det inte ”sitter fast”. Jag ser sällan problem, utan ser lösningar på det mesta. Jag är mamma till två pojkar som är nio och 19 år gamla, gift och bor i Skutskär där jag även är uppvuxen. Mitt stora intresse på fritiden är träning och umgås med familj och vänner. Är en engagerad ”hockeymorsa” och ordet engagerad är nog ett nyckelord som beskriver mig väl. Jag hjälper gärna till och tar gärna tag i saker och försöker inspirera folk till att följa sina drömmar och våga kasta sig ut på okänd mark.  I min roll på Movexum ser jag fram emot att få vara del i processerna samt att få vara med i utvecklingen av nya och förbättrade strukturer. 

Fler nyheter

Stipendier till framväxande GIS-företag i Gävle

Stipendierna tilldelas bolag som gjort framstående insatser inom GIS-området och beslutet om vinnarna fattades av Mellansvenska Handelskammaren utifrån ett antal nominerade bolag. Alla tre är startups som genomgår eller har genomgått program hos Movexum.

Läs mer »

Startups och investerare möts under Movexums Demo Day

För andra året i rad arrangerar vi Demo Day där våra bolag för möta ett antal exklusivt inbjudna investerare. Några av de deltagande bolagen kommer att pitcha för kapital medan andra, som ännu inte kommit så långt i sina resor, kommer kunna knyta viktiga kontakter.

Läs mer »

”Nederländerna är först ut, sen skalar vi upp med målet att sälja våra hållbara lampor i hela norra Europa”

Du som följer oss och läser våra nyheter har sannolikt koll på att vi förra veckan avslutade den första omgången av vårt internationella projekt Northbound Scaleups. Våra alumner Studio Tabo blev uttagna att delta och tack vare sitt deltagande i projektet har de redan nu börjat skala upp sin verksamhet och valt ut de land som är först ut i deras internationella satsning.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.