Projektledare klar för internationellt scaleup-program

AktuelltNyheterRekryteringUncategorized
Bild till artikeln
17 februari 2023

Movexum har i dagarna signerat anställningsavtal med Jini Nälsén i rollen som projektledare för det internationella programmet Northbound Scaleups som kommer att starta mars 2023 och pågå under drygt två år.

Jini Nälsén får rollen som projektledare för det internationella projektet Northbound Scaleups.

Jini har en lång erfarenhet av ledande roller i teknikbaserade startups och kommer närmast från en roll som Business Development Manager i tech-bolaget Envirologic i Uppsala där hon varit ansvarig för att utveckla nya affärsområden i bolagets internationella affär. Jini har även haft ledande roller såsom Business Controller i SolarWave som utvecklat soldriven vattenreningssystem i katastrofområden och COO i Brighteco som utvecklat en cirkulär affärsmodell för belysning som tjänst i framförallt offentliga miljöer.  

Rollen hos Movexum kommer att innebära projektledning för det svenska programansvaret som överbrygger regionerna Gävleborg, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Västmanland i samarbete med de två andra internationella projektparterna. I genomförandet planeras femton svenska startups delta i programmets tre omgångar. Dessa utses i en ansökningsprocess samtidigt som lika många deltagare från Finland resp Estland medverkar – alltså totalt 45 startups som vill skala upp sin verksamhet i en internationell marknad. Jini kommer att hålla ihop moduler för internationalisering av startups/scaleupbolag tillsammans med affärscoach Richard Hainsworth på Movexum. Andra moduler kommer ledas från Finland resp Estland. Deltagarna kommer besöka samtliga partnerländer.

Detta är Movexums första internationella projekt som kommer att genomföras i samarbete med inkubatorerna i Turku Science park samt Technopol Estland.

– Jag anser att Movexum är en nyckelfunktion för samhällsutvecklingen med de innovativa idéer och bolag man hjälper fram och är stolt att vara en del av det, säger Jini.

– Jag är glad att vi knutit ännu en mycket kompetent och erfaren startup-person till Movexum. Hon kommer kunna bidra med kunnande kring såväl finansiering/kapitalanskaffning som cirkulära affärsmodeller och internationell business. Jini passar väl in i vårt Movexum-team och vi ser fram emot att starta samarbetet med henne den 13 mars, berättar Ulrika Malmqvist, VD Movexum.