Proxytech till Afrika för att utbyta erfarenheter

Den 26 till 30 november hålls Africa Green Growth Forum i Kigala, Rwanda. Arrangemanget är en serie av events där investerare, beslutsfattare och entreprenörer världen över samlas för att dela sina erfarenheter av green growth och hållbar utveckling. En delegationsresa från Sverige anordnas av RISE (Research Institutes of Sweden) där Hampus Granström för Proxytechs räkning bjudits in att delta tillsammans med två andra företag.

 
Hampus, vilka är dina förhoppningar för Proxytechs räkning med resan?/
– Mina förhoppningar med vistelsen är att lära mig mer om arbetet med grön tillväxt i främst Östafrika. Jag hoppas också kunna knyta viktiga kontakter med nyckelspelare på alla nivåer. Vidare vill jag lära mig om nya innovationer inom cleantech, hur de internationella finansieringsmöjligheterna ser ut samt mer om hur det fungerar att driva projekt i Afrika.
 
Vilket är syftet med Proxytech deltagande?
-Vårt långsiktiga mål är att hjälpa utsatta människor med vattenförsörjning, och jag ser detta konvent som en stor möjlighet för oss att skapa ett internationellt nätverk för framtida projekt. Slutligen ska det bli lite skönt att fly undan minusgraderna ett tag.
 
Proxytech är ett av de senaste bolagen att antas till vårt inkubatorprogram. Företaget utvecklar och säljer kretsloppsbaserade systemlösningar för rening av vatten, avlopp samt ämnesutvinning.

Fler nyheter

Sweden Innovation Days 2022 är igång

Sveriges största globala digitala innovationsevent äger rum den här veckan. Konferensen samlar aktörer från hela världen för att dela bästa praxis och erfarenheter med syftet

Läs mer »

VD har ordet

Ett spännande, händelserikt och utmanande år Nu står jul och nyår inför dörren – och innan vi kliver in i det nya är det viktigt

Läs mer »

Limearc söker VD

Vill du vara med och leda utvecklingen av en koldioxidneutral metod som kan minska våra svenska pappersmassebruks koldioxidutsläpp med 6%? Vårt inkubatorbolag Limearc söker VD.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.