Sök
Stäng denna sökruta.

Proxytech till Afrika för att utbyta erfarenheter

Den 26 till 30 november hålls Africa Green Growth Forum i Kigala, Rwanda. Arrangemanget är en serie av events där investerare, beslutsfattare och entreprenörer världen över samlas för att dela sina erfarenheter av green growth och hållbar utveckling. En delegationsresa från Sverige anordnas av RISE (Research Institutes of Sweden) där Hampus Granström för Proxytechs räkning bjudits in att delta tillsammans med två andra företag.

 
Hampus, vilka är dina förhoppningar för Proxytechs räkning med resan?/
– Mina förhoppningar med vistelsen är att lära mig mer om arbetet med grön tillväxt i främst Östafrika. Jag hoppas också kunna knyta viktiga kontakter med nyckelspelare på alla nivåer. Vidare vill jag lära mig om nya innovationer inom cleantech, hur de internationella finansieringsmöjligheterna ser ut samt mer om hur det fungerar att driva projekt i Afrika.
 
Vilket är syftet med Proxytech deltagande?
-Vårt långsiktiga mål är att hjälpa utsatta människor med vattenförsörjning, och jag ser detta konvent som en stor möjlighet för oss att skapa ett internationellt nätverk för framtida projekt. Slutligen ska det bli lite skönt att fly undan minusgraderna ett tag.
 
Proxytech är ett av de senaste bolagen att antas till vårt inkubatorprogram. Företaget utvecklar och säljer kretsloppsbaserade systemlösningar för rening av vatten, avlopp samt ämnesutvinning.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.